2015 Karibien
måndag 28 december 2015 - Skrivet av Håkan Börjesson
May the force be with you
Anna-Karin testar "fisheye" på sin nya kamera.

Igår tog 15 cruisers plats på bussen och åkte upp till St John, huvudstaden på Antigua. Där besökte vi Caribbean Cinema. Filmen vi såg var den senaste Star Wars episoden, The Force Awakens. Den har ju varit otroligt hypad och på kort tid dragit in över en miljard dollar.

Jag har gillat Star Wars filmerna ända sedan den första kom 1977, för hela 38 år sedan. På senare år har jag sett om några av de första filmerna och tycker fortfarande att de håller hög klass. Både story och effekter är helt OK. Man får ju ha i minnet att för 38 år sedan var dataanimering knappt uppfunnen. Åtminstone långt ifrån vad den är idag.

Det var alltså med står förväntan jag slog med ner i biografstolen. Filmen skulle dessutom visas i 3-D, vanför vi hade fått de speciella glasögon som krävs för det.

- Hur var då filmen?

Nja, kanske inte riktigt vad jag hade hoppats på. Harrison Ford som Han Solo gjorde som vanligt bra ifrån sig. Även Max von Sydow var med på ett hörn. Den nya onda karaktären Kylo Ren var blek i jämförelse med Darth Vader.

På en skala 1-5 kan jag nog inte ge den mer än svag 2:a. Ytterligare två filmer tänkta att komma ut. En 2017 och en 2019.
Anna-Karin gillade bara en sak med filmen och det var popcornen.

Vädret är idag på morgonen grått och mulet. Under natten har det varit flera squalls. Detta väder är inte bra för batteriladdningen. Vi får förlita oss på dieselenergi istället.

Kommentera inlägget