2015 Karibien
lördag 26 december 2015 - Skrivet av Håkan Börjesson
Juldag
Fullmånen lyser på pelarna

Julaftonens knytkalas på stranden blev mycket lyckat. Den Janssons Frestelse vi lagat gick åt i en rasande fart. Men det fanns mycket annat gott också absolut ingen behövde gå hungrig därifrån.

På Juldagen var det sedan dags för kalkonmiddag. Före middagen promenerade vi över till English Harbour där det på eftermiddagen var champagne-bash. Champagneflaskorna låg i små roddbåtar fyllda med is. En flaska kostade från 120 kronor upp till nästan 1000 beroende på vilken sort man valde. Anna-Karin och jag delade på en flaska tillsammans med Lavinia och Richard. Ekonomiska som vi är valde vi den billigaste sorten. Men det var alls inget fel på den. Det smakade riktigt bra. Överskottet från arrangemanget går till olika välgörenhetsprojekt på Antigua.

Vid femtiden satte vi oss sedan till bords på Pillars i Admiral's Inn komplexet. Totalt var vi 22 personer. Varför restaurangen heter Pillars förstår man lätt när man tittar på bilden ovan. Anna-Karin åt en getostsallad och jag en broccolisoppa som förrätt. Till huvudrätt var det det traditionell ugnsstekt kalkon med tillbehör. Efterrätten bestod av karamelliserade äpplen med vaniljsås. Allt mycket gott. Aftonen till ära hade vi dessutom en fantastisk fullmåne som lyste på oss.

Vinden fortsätter att blåsa friskt och det ser ut som vi blir kvar här över nyårshelgen. Långtidsprognoserna talar sedan om en ovanligt lugn januarimånad. Vi hoppas att det stämmer. När det lugnar sig seglar vi direkt upp till St Martin och sedan vidare till US Virgin Islands.

Länk till fotoalbum: Juldag