2010 Antigua - USA - augusti 2010
tisdag 17 augusti 2010 - Skrivet av Håkan Börjesson
Segling i Sverige
Hyppelns kaj

Den senaste helgen var vi ute och seglade. Vi blev inbjudna av våra goda vänner Ulla och Ingemar att följa med ut i deras Aphrodite 36. I Cocktail känner vi oss som hemma eftersom det mesta ser ut som i Unicorn, som ju är en 37:a.
Cocktail ligger i Krossholmens hamn i Göteborg. Det är ju också Unicorns hemmahamn.
När vi vaknade på lördag morgon, efter en trevlig fredagkväll i klubbhuset, sken solen från en klarblå himmel. Det var tre båtar som hissade segel och begav sig ut i Göteborgs södra skärgård, Cocktail, Vavalangi och Albina.
Vi kryssade norr ut i den nordliga vinden. Efetr några timmar kunde vi lägga till i Hyppelns mysiga hamn.
På kvällen tände vi grillarna och satt sedan på kajen och åt gemensam middag. Det blev sent och vi kojade inte förrän efter ett på natten.
Söndagen bjöd på fin slör tillbaka till Krossholmen.

 

 

Länk till fotoalbum: Segling till Hyppeln
Kommentera inlägget
söndag 8 augusti 2010 - Skrivet av Håkan Börjesson
Reparerat
Pactor modem

Vi tror att det var åskvädret utanför Ft Lauderdale som "knäckte" vårt modem. Men helt säker kan man ju inte vara.
Vi tog med det i handbagaget och så fort vi anlänt till Sverige skickade vi ner det till tillverkaren i Tyskland. Där konstaterades att USB-interfacet och huvud-CPU:n var trasiga. Nu är dessa delar utbytta och vi har fått modemet i retur. Hoppas att allt fungerar som de skall igen. 125 euro kostade det att få modemet reparerat.

Kommentera inlägget
fredag 6 augusti 2010 - Skrivet av Håkan Börjesson
Ny flagga
Ny flagga till Unicorn

Att allt slits hårt på en båt som vistas i salt och solig miljö är ju inget nytt. En svensk flagga brukar hålla ungefär ett år innan den är helt urblekt och ser trist ut.
Strax innan vi anlände till USA beslöt vi att pensionera den gamla flaggan och hissa en ny fräsch. Döm om vår förvåning när tamparna till den nya flaggan tog slut på bara ett par veckor. Tamparna var i det närmaste pulveriserade och så fort man nuddade vid dem gick de av. Flaggan i övrigt såg fortfarande ut som ny. En timmes jobb blev det med att sy på nya tampar på flaggan.
Jag blev sur och läste på flaggans etikett att den kom från ett företag i Alingsås, Adela Flaggcenter. Eftersom vi vid tillfället hade bra internetuppkoppling googlade jag på företaget och hittade deras hemsida och deras e-mailadress . Jag författade ett brev där problemet beskrevs och skickade iväg det.
Vi har flera gånger tidigare klagat på produkter som inte hållit måttet men sällan fått någon positiv respons på detta. Nu var det annorlunda. Nästan omgående fick vi ett svar tillbaka där Adela erbjöd sig skicka oss en ny flagga. Dessutom vart som hels i världen. Vilken service, det är vi verkligen inte vana vid. Vi vill härmed tacka Adela för deras positiva bemötande och goda service.

Kommentera inlägget
tisdag 3 augusti 2010 - Skrivet av Håkan Börjesson
Stöttat och klart
På land
Nu står Unicorn stöttad och klar på land i Deltaville. Motorn är konserverad, seglen nedplockade och all annat löst är nedstuvat nere i kajutan. Genuan har vi lämnat hos en segelmakare för reparation och översyn.
Vi har beställt ny skrovgenomföring och utloppsventil för septiktanken hos Westmarine i Deltaville. Hela detta paket skall bytas när vi återvänder. Den gamla kulventilen kärvar mer och mer och själva genomföringen är aldrig bytt. Nu är det dags.
Kommentera inlägget
söndag 1 augusti 2010 - Skrivet av Håkan Börjesson
Lyft
Unicorn åker upp på land

Vi lyfte upp Unicorn på land i Deltaville. Där står hon nu på Deltaville Boatyard och vilar sig medan vi är i Sverige. Lyftet gick fint och vi hade nästan ingen beväxning på skrovet. Det klan vi tacka den supergiftiga färgen från Trinidad för. Propellern, som är omålad, hade däremot en hel del havstuplaner.

Kommentera inlägget