2016 Karibien
onsdag 14 december 2016 - Skrivet av Håkan Börjesson
Jul med Morris

Morris gillar inte att bli fotograferad i sin fina tomteluva. Faktum är att nog hatar den. Det är inte ens kul att leka med den.

Igår firade vi Lucia med att dricka Anna-Karins hemgjorda glögg och äta pepparkakor. Pepparkakorna var inte hembakta utan medsmugglade från Sverige.

Vi är nu tillbaka i Hermitage Bay, Antigua där vi kan få lite internet från hotellet inne på stranden. Det har blåst ganska friskt några dagar och det har inte direkt inbjudit till några längre seglingar. Nu verkar det som om det kommer ett kort väderfönster på två dagar då vinden går ner till 7-8 m/s. Vi tänkte då ta tillfället i akt och segla till St Barth för att direkt dagen efter fortsätta till St Martin.

På lördag kommer vinden tillbaka och det kommer att blåsa 13-15 m/s i en vecka. När det kommer squalls kan det öka på med ytterligare en 5 -10 m/s. Då känns det tryggt att ligga inne i lagunen i St Martin. Det är väldigt skyddat men kanske inte det bästa badvattnet. Helst ligger vi i någon vik med turkosblått vatten och sandbotten.

Kommentera inlägget