2016 Karibien
torsdag 29 december 2016 - Skrivet av Håkan Börjesson
Dags att lämna St Martin

Nu har vi bestämt oss för att lämna St Martin för denna gång. I eftermiddag går vi ut från lagunen och ankrar utanför. Vi är inbjudna på middag hos Esther och Alastair ombord på deras båt Cranstackie. De ligger redan ankrade utanför lagunen.

Vi har inte känt dem mer än en vecka och vi träffades på en OCC-träff här i St Martin. Vi är medlemmar i två svenska långseglarföreningar, OSK och JRSK. De senaste åren tycker vi dock att medlemskapet i OCC är det som givit oss mest. De svenska klubbarna fokuserar ganska mycket på de seglare som är på väg att ge sig ut. Med OCC är det tvärtom. Deras fokus ligger mer på sociala aktiviteter för de som redan är ute och seglar.

Vi kan inte heller nog prisa all den service och det stöd vi fick av OCC-medlemmar då vi seglat i USA. Allt ifrån att ligga gratis vid bryggor till att låna bilar.
Igår hjälpte jag OCC-båten Badgers Sett med lite datajobb. Som tack för hjälpen blev vi bjudna på lunch på en fantastisk skaldjursrestaurang på stranden.

Tyvärr är det så att det Skandinaviska Karibiennätet på SSB 8182 för en numer tynande tillvaro. Det är bara tre båtar som deltar i år, väldigt synd att att inte fler vill vara med. Det måste vara bottenrekord. Jag kommer ihåg när nätet tog en halvtimme eller mer.
Desto livligare är det på OCC-nätet på 6227 varje morgon. Vi kör naturligtvis också Coconut Telegraph varje morgon 8170 kHz. Varje torsdag är jag sedan tre år tillbaka ”netcontroller”.

Vår plan är att i morgon segla upp till Anguilla och ankra. Vi har aldrig varit där förut och det skulle vara kul att komma dit. Vi vet dock inte om viken har tillräckligt skydd för nästa blåsväder. Har den inte det lämnar vi 04.00 på nyårsafton och seglar till BVI.

Kommentera inlägget