2016 Karibien
tisdag 20 december 2016 - Skrivet av Håkan Börjesson
Kvar i St Martin
Nya försök med luvan. Går inte så bra!

Vi ligger fast i St Martin. Vädret är minst sagt ostadigt. I natt hade vi ett otroligt spektakulärt åskväder vid tvåtiden. Åska, blixtar och vindbyar med stormstyrka. Men vårt Rocna-ankare håller Unicorn säkert på plats. Normalt får Morris springa ute lös som han vill på nätterna, men Anna-Karin har nu gett honom utegångsförbud på grund av vädret.

Igår kväll var vi nere på Yacht-klubben för en informell OCC-träff (Ocean Cruising Club). Det ligger 10-12 OCC-båtar i lagunen, och det var trevligt att träffa alla. Det flesta var för oss nya bekantskaper. Som tur är slapp vi köra jolle i den friska vinden. Vår vän Hjalmar, som också är medlem, ställde upp med biltransport. Vi ligger ju ankrade utanför Britt-Maries och Hjalmars lägenhet.

Idag har har tjejerna åkt in till Philipsburg för att gå i affärer. Jag är glad över att slippa följa med. Då kan jag istället ägna mig åt mina projekt ombord. Det finns alltid att göra.

Tyvärr visar prognoserna ganska blåsigt och regnigt väder framöver så vi lär inte komma härifrån i brådrasket. Men till mitten av januari måste vi vara uppe i Virgin Islands då vi får besök från Sverige.

Men det är inte läge att klaga för mycket. Till lunch har jag just ätit färsk baguette med aladåb gjord på oxtunga. En iskall Carib slank också ned. Det finns gott om god mat och dryck i St Martin.

Internet är ett problem i St Marin just nu. Hela ön försörjs med internet via en kabel som kommer från Puerto Rico. Utan att veta helt säkert vad som pågår så säger informationen att denna kabel har fått en skada. Man har lyckats koppla sig förbi, men kapaciteten är dålig. Vi märker av det genom att vi i tre dagar inte hade något nät alls. Nu är det tillbaka, men det hackar och krånglar hela tiden. Det blir väl heller inte bättre av att ön håller på att fyllas upp med turister inför den stundande Julen.