Juni 2010
lördag 26 juni 2010 - Skrivet av Christel
Midsommarafton
Barnbarn Ebba och Wille
Dans kring midsommarstången, sill och potäter, barnbarnskramar, fågelsång, blommor, underbart ljus, rosévin, skratt, jordgubbar, sång, ny familjemedlem i form av hunden Hilda, en massa andra kramar osv osv. Det är härligt att vara hemma bland mina kära! Senare idag åker jag till vår lägenhet och försöker få iordning där. Mejl igår från Harald där han berättade om umgänge med andra seglare, ensamma män blir omhändertagna! Idag inget nytt från gossarna, får väl se om de kommer iväg idag, kanske tveksamt.
Juni 2010
fredag 25 juni 2010 - Skrivet av Christel
Christel hemma!
Älskade dotter
Jag kom hem inatt efter en låång dag med flygstrejker och långpromenader på flygplatsen i Lissabon. Jag möttes till slut av min syster Anita på Kastrup mitt i natten och sedan kom sonen Joel och hämtades oss efter diverse missförstånd på Malmö Central. En älg stoppade sedan honom på väg 111 men det slutade lyckligt. Jag fick sova hos syrran och fick en ljuvlig frukost imorse. Idag hämtades jag av dotter Mia och barnbarn Ellinor och snart är det midsommaraftonfirande med barnbarn. Harald har haft det trevligt med nya bekantskaper i Ponta Delgada. Ola ringde och berättade att han blivit av med bagaget på flygplatsen i Ponta Delgado. Vilket är bäst? Segla eller flyga eller bil???????
Juni 2010
onsdag 23 juni 2010 - Skrivet av Christel
Ponta Delgada
Växer överallt

Vi ligger i en jättefin marina här, nybyggd, ren, välordnad, i duschen har men ett eget rum med toalett. Priserna är helt acceptabla och vi har det bra. Jag skrev nog inte det från Horta men att ligga i marina efter 6 månader på svaj är helt underbart. Vi kan komma och gå som vi vill och slipper klättra ner och upp från en pendlande dinge. Sao Miguel är den största ön, tillika huvudön på Azorerna och Ponta Delgado är en storstad. Igår när vi klarerat in (måste man göra på varje ö) och kommit på plats i marinan blev det sightseeing. Ytterligare en jättefin portugisisk stad som vi gillar och på kvällen gick vi ut och åt på restaurang. Vi njuter av de sista dagarna tillsammans på ett tag och för mig är äventyrskänslan snart ett minne blott. Ola, allt är under kontroll, släng för fasen inte biljetten! Igår tackade vi ja till en delad andrahandsplats i Norra Hamnen så vår båtplatsoro har slutat lyckligt! Harald har lovat att skriva här och jag kommer också att fortsätta blogga hemifrån fast min yttrandefrihet är i farozonen, haha.

Juni 2010
söndag 20 juni 2010 - Skrivet av Christel
Allt roligt har också ett slut
Vår hyrbil
Idag lämnar vi Horta och det är tråkigt, det är så trivsamt och vi har haft underbara dagar här. Igår hyrde vi bil tillsammans med Lasse och Nikolina på Aura och körde runt hela ön. Här är så grönt och vackert, Hortensiahäckar längs vägarna och fina hus (vet, tjatigt). Vi besökte bl a ett intressant museum beläget vid fyren där det var ett stort vulkanutbrott 1957. Tyvärr var det lite regnigt igår men vad gör det. På kvällen var det stor "sista" kväll för hela svenskgänget, några blir kvar men de flesta går idag och jag tror att svenskarna var i majoritet på Peter´s Bar. Nu ska vi tanka diesel, klarera ut och lämna. Vi har missat prinsessbröllopet vilket jag förstår att ni inte har kunnat göra.
Juni 2010
fredag 18 juni 2010 - Skrivet av Christel
Underbara Horta
Peters Sport Bar
Åh, vad här är trivsamt! Jag tycker mycket om Portugal och det känns nästan som hemma. Samma fina hus, vänliga människor också de gröna fina kullarna som påminner om Skottland. Här skulle vi kunna stanna ett tag. Men, snart måste vi segla vidare till Sao Miguel, huvudön på Azorerna och det är ca 160 distans dit. Vi har trevliga seglarvänner och igårkväll hade vi ytterligare en kul kväll som vi avslutade på Peters Bar. Vi är många svenska båtar här nu så det blir mycket prat överallt. Igår lagade Harald fallet som gick sönder, vi fick lämna in det, öglan hade gått av och nu är det på plats igen med hjälp av Bengt på Tima. I övrigt är det städ och tvätt. Igår fick vi veta att vi inte har någon båtplats därhemma, platsen som vi betalt för i Landskrona visade sig vara för liten och ändå frågade vi honom särskilt om bredden var ok. Det är jävligt irriterande särskilt som vi tackade nej till att dela en plats i Helsingborg för att vi tyckte affären var uppgjord och vi inte ville dra oss ur den. Ibland känns det som att det går troll i det mesta.
Juni 2010
onsdag 16 juni 2010 - Skrivet av Christel
Firat!
Mot serveringarna!
Igår firade vi ordentligt tillsammans med Timas och Freedoms besättningar, först cava på Tima sedan promenad i den fina stan, uteservering och till slut Peters Café som är den stora samlingsplatsen för alla seglare här. Vi åt en god middag och drack därtill. Huvudvärken dunkade imorse och vi sov länge. Nu är det sanering i båten och fixande med det som måste åtgärdas innan nästa segling. Vår box till autopiloten finns inte här fick vi till slut veta igårkväll, ggrrrr. Som tur är kommer ju Ola och han åker ut till Hjertmans och hämtar med sig boxen. Finns det något som ska funka med denna box? Ja det hoppas vi nu när Ola tar tag i det. Jag har precis beställt hemresa till den 24 juni och skall börja jobba den 12 juli, det blir bra. Men, innan dess ska vi titta på Azorerna, här är så vackert med gröna kullar och fina hus. Jätteroligt att vara här. Tack kära ni för alla snälla kommentarer!
Juni 2010
tisdag 15 juni 2010 - Skrivet av Christel
Framme
El och vatten vid kaj!
Vi gick sakta för motor inatt för att få lite gryning vid framkomsten och vid vår tid (Bermuda) kl 03.30 hade vi lagt till i Horta. Vi fick knappt en timmes sömn sedan skulle båten innanför oss gå. Vi har klarerat in, druckit kaffe på Tima och känner oss lite speedade. Vi saknar paketet från Hjertmans men skall snart ringa och kolla med dom. Dusch och sedan skall det firas!