Oktober 2008
fredag 31 oktober 2008 - Skrivet av Christel
Santa Cruz 4
La Laguna
Tack, tack alla snälla för uppmuntran och hjälp. Jag letar en ny resa och hoppas på att få pengarna tillbaka. Det kommer nog att ta tid eftersom jag måste göra en reklamation och ändå kan banken inte lova någon ersättning, men men, hoppas går ju. Nu är det inte lätt att hitta någon resa och ett helt annat pris är det, men jag hoppas få till det imorgon. Idag har vi varit i La Laguna som är en gammal stad och det har varit väldigt roligt och intressant, hade tur och fick en guidad engelsk promenadtur. Det är lite kallare nu, bara 22 grader på kvällen och då fryser jag, men inte Harald. Ha en trevlig helg därhemma!
Oktober 2008
onsdag 29 oktober 2008 - Skrivet av Christel
Santa Cruz 3
Kan man få jobb????
Kallfront och regn idag på Teneriffa. Något liknande i hjärnan efter att ha nåtts av Sterlings konkurs. Såklart har jag köpt resa hos dom, vad annars är att vänta med vår vanliga otur när det gäller pengar (eller dålig planering, vad vet jag?) Nu får alla planerade möten ställas in tillsvidare och jag får försöka hitta tillbaks till andra tankar. Jag vet fortfarande inte om jag har chans att få tillbaka pengarna och det får avgöra om jag kan beställa en annan resa. Innan detta tråkiga var vi på bussutflykt igår till La Orotava tillsammans med Bengt och Ritva och vi hade en trevlig dag.
Oktober 2008
söndag 26 oktober 2008 - Skrivet av Christel
Santa Cruz 2
Lördagkväll i Miss Blue

Lugna dagar i Santa Cruz då vi frossat på Carrefour och förundrats över andra stora köpcenter här. Det är mycket elektronikaffärer och Harald får nog att göra när jag åker hem. Nåja, han har en del projekt på båten också. Lite ledsna känner vi oss när vi ser hur andra båtar här bunkrar och gör iordning för Atlantöverfarten, men vi får acceptera våra villkor. Vi har det bra, njuter verkligen av värmen och solen. Dessutom har vi trevligt sällskap av Bengt och Ritva på Miss Blue. Eric, vad synd, jag som just halkade och bröt benet! Grattis till barnbarnet Ebba imorgon.

Oktober 2008
fredag 24 oktober 2008 - Skrivet av Christel
Santa Cruz
Vatten, vatten

Vindprognosen för den kommande veckan såg inte rolig ut och eftersom vi absolut inte ville ligga kvar i San Miguel så bestämde vi oss för att gå för motor i motvind upp till Santa Cruz på Teneriffa. Det blev precis så blött som det ser ut på bilden, blåste periodvis ca 20 m/s och vi var glada när vi kunde lägga till i hamn. Bengt och Ritva på Miss Blue hade bokat en plats åt oss och det var roligt att träffas igen. Under färden hit upp så bestämde vi oss för att stanna i Santa Cruz och vi betalar för en månad här idag. Under tiden kommer jag att flyga hem för några veckor, längtar efter mina barn och barnbarn. Jag har bokat resa nu från den 4/11-16/11. Trevlig helg till er alla därhemma!

Oktober 2008
onsdag 22 oktober 2008 - Skrivet av Christel
San Miguel
Grindvalar

Idag har vi vänt för första gången på denna resan. Vi gick tidigt imorse från vår ankarplats i Los Christianos med kurs Puerto Mogan på Gran Canaria. Det blåste mer och mer och sjön blev stor. Ett tag efter att jag ringt och fått löfte om plats i två nätter i Puerto Mogan och vi hade fått några rejäla sjöar över oss så bestämde vi att vända. Vinden var mer O än NO som utlovats och vi kunde inte hålla kursen och fick ändå stötta med motorn för att få fart i motsjöarna. Vi gick nästan ända tillbaks till ursprungsplatsen, 32 distans seglade vi,  och valde en ny marina här som är trist och dyr. Nu regnar det också samt blåser ändå mer så inget känns särskilt kul idag. Bilden på valarna är från seglingen igår som var perfekt.

Oktober 2008
måndag 20 oktober 2008 - Skrivet av Christel
San Sebastian 2
Livet är inte bara en dans på rosor
Nu får det vara slut på de konstnärliga bilderna, inte så många kommentarer, mer än från en fotograf, tack. Idag är det arbete som gäller och så kan det se ut då. Dock, 28 grader varmt så en siesta är nödvändig tills tvätten är torr. Imorgon seglar vi vidare österut.
Oktober 2008
söndag 19 oktober 2008 - Skrivet av Christel
San Sebastian
Lavastrand
Nu är vi tillbaka på La Gomera och har internetuppkoppling några dagar. Jag har lagt in nytt från La Palma under Aktuellt som ni vill läsa och se bilder. Igår när vi seglade från Tazacorte såg vi kaskelotvalar, en upplevelse.
Oktober 2008
torsdag 16 oktober 2008 - Skrivet av Christel
La Palma 2
Har sitte vi, tva nybadade fran det harliga vattnet och solen. Vi har kort runt med bil i tva dagar pa denna underbara o och det kommer mer under Aktuellt sedan. Vi trivs riktigt bra har. Vi tror att vi seglar vidare pa lordag och da far vi se vart vindarna bar. Tack Susann for att du svarade om Volvo batarna, vi har ingen aning. Johan, du far vanta tills vi har internet igen, men jag tror Harald vinner, haha. Positionen ar uppdaterad och spanska, jaja.... den ar glomd.
Oktober 2008
måndag 13 oktober 2008 - Skrivet av Christel
La Palma
Efter att ha haft en gungig natt utanfor hamnen i Valle Gran Rey sa motorseglade vi igar till Tazacorte pa vastra sidan av La Palma. Har ar inga platser for gastande batar sa vi ligger nu utanpa en segelbat vid en kaj och far ta jollen iland vid lagvatten eftersom vi inte kommer upp pa kajen da. Har ar valdigt vackert och det ska bli spannande att utforska mer av denna o. Inget tradlost internet har inte sa det far bli sa har medan vi ar kvar. Ingen pratar engelska sa nu galler det att ha parloren med sig och det finns nastan inga turister alls.
Oktober 2008
lördag 11 oktober 2008 - Skrivet av Christel
San Sebastian 6
Conejo
Om du Johan lovar ta bort din webkamera så ska vi fundera på att ta bort vår som alltså nu fungerar. Igårkväll (utan förklädnad) var vi på restaurangbesök och åt god mat. På bilden visas min kanin, det var jättegott och ett litet tips till er hemma nu när räntorna går upp. Jag har lagt in lite från fiestan nu under Aktuellt och jag lovar, Harald godkänner allt jag skriver! Om några timmar släpper vi förtöjningarna här och seglar vidare. Fortsatt trevlig helg hemma och jag hoppas att födelsedagssonen Andreas firade lugnt igår.