September 2010
onsdag 29 september 2010 - Skrivet av Christel
Ny erfarenhet samt 2 steg fram och 1 bak
Seans och healing
Igårkväll var jag med om en helt ny upplevelse tillsammans med mitt tjej(?)gäng då vi var hemma hos Ame i Mölle. Vi träffade Eva, medium och healare från Malmö och hade en timmes egen tid samt gemensam seans. Jag är väl inte helt övertygad, men det är märkligt att hon så träffsäkert tog upp saker i mitt liv. Det kändes väldigt positivt efteråt. Under den gemensamma seansen fick jag besök av mina föräldrar och visst är det konstigt? Jag som aldrig trott på något efter döden kände mig något förvirrad. Tyvärr var det jobb idag så trots att vi hade kunnat fortsätta prata hur länge som helst så blev det inte sent. I måndags mådde inte Harald bra, alla gamla symtom tillbaka och det är skrämmande. Han fick besök av Af och hon blev helt förskräckt, han skulle inte alls arbetsträna på heltid. Det har blivit någon slags missförstånd, hur det nu kan bli det? Nu ska han arbetsträna 3 dgr i veckan 10 till 15. Han får aktivitetsstödet 173 kr fem dagar i veckan, hur ska en person kunna leva på det? Vem som helst kan bli sjuk när som helst, jag tror det är en tickande samhällsbomb med dagens oavbrutna intryck, våra hjärnor är inte gjorde för detta.
Kommentera inlägget
September 2010
söndag 26 september 2010 - Skrivet av Christel
Pysselhelg
Brödbak, ser lite brända ut men goda är dom

Vi har haft en riktig skön myshelg. Harald gör bildspel och vi har drömt oss tillbaka till Grenada. Det är lätt att bara minnas de roliga och härliga stunderna och tur är väl det. Det har varit scrapbookingmässa på Sundspärlan så där har jag gått och önskat mig en massa saker medan Harald har fixat lite på Aurora. I köket har jag bakat bröd och skorpor och vi har lagat middagar för veckan, det är trevligt. Vi finner oss mer och mer tillrätta i ett vanligt liv igen, men jag saknar äventyren. Tack alla för snälla kommentarer, det stärker oss och inspirerar. Nu hoppas vi på en bra kommande vecka för alla. Förresten, på tisdagkväll ska jag göra något riktigt spännande som jag återkommer till (på tal om äventyr)!

Kommentera inlägget
September 2010
lördag 25 september 2010 - Skrivet av Christel
Shopping
Färg
Nu har jag tillbringat 3 timmar bland gråa, beiga, svarta, grålila, grårosa toner för att hitta en blus. Alla butiker har samma färger och vad trist det är. Det finns absolut inget utrymme för personlighet, jo, finns säkert i dyrare butiker än de jag springer runt i. Att gå in på Lagerhouse blev en liten färgkick och lite småköp. Om jag köpte något? Jag lyckades hitta 3 tunikor till slut lite "off" i butikerna, en grönrutig, en mörkblå (samma modell haha) och en i grön manchester (dotter och barnbarn kommer att skratta ihjäl sig)! Sedan betalade jag mer för en schal till än vad någon av tunikorna kostade. Jag tror ändå att jag känner mig ganska nöjd nu och behöver inte gå i sommar T-shirt längre. Nog om det, nu undrar ni säkert hur det gått för Harald. Han har klarat det! Han har fått jobba utan krav och gjort lite allt möjligt på firman, har varit väldigt trött såklart på kvällarna, men det har kännts ok för honom. Han tycker det är roligt och det har han ju alltid tyckt tidigare i livet om sina jobb. Vi börjar se ett visst ljus i tunneln!
September 2010
tisdag 21 september 2010 - Skrivet av Christel
Nu är det dags!
Några nya scrap är gjorda
Tja, vad ska man säga, efter många turer skall Harald börja arbetsträna imorgon. Vi har själva föreslagit mina söners firma och hade hoppats på att han kunde börja jobba där för att testa sin förmåga. De känner honom och han behöver inte känna sig ovärdig pga sin arbetsförmåga eller hur var det nu, utanförskap är att inte klara ett arbete eller? Nu tyckte inte Af att han skulle jobba, han är ju sjuk och de har ansvar för hans hälsa!!!!!!!! Men, enl Fk så är han ju inte sjuk och nu blev det så istället att han ska arbetsträna i 4 veckor på heltid och få aktivitetstöd på 230 kr per dag. Busskort till Höganäs och annat som krävs så blir det inte mycket pengar över, men något val finns inte. Tur att frun finns som kan betala hyra, dyra medicinkostnader odyl. Aurora kommer att gå ut till försäljning, det är enda chansen vi har.
September 2010
söndag 19 september 2010 - Skrivet av Christel
Fullt upp helg!
Charlie får presenter på 6-årsdagen
Söndagkväll i soffan efter en hektisk helg, blir jobbigt att komma upp imorgon. I morse började vår WHF väsnas i vardagsrummet och väckte mig. Vem tror ni hade satt på den? Han låg inte på plussidan kan jag säga. I fredags hade jag en trevlig kväll i Landskrona med mina arbetskamrater, men på bussen hem vid midnatt är jag tacksam över att slippa vara ute så ofta. Igår firade vi Charlie, lördagskväll så det blev vi båda denna gången. Det var också kulturnatt i Höganäs, alltid väldigt trevligt och eftersom dom bor vid Sundstorget hade vi musik hela kvällen. Småtjejerna i extas efter att ha blivit fotade och kramade av IdolCalle. Idag fick vi besök av seglarvännerna Micke och Ann-Marie, alltid så roligt att få prata och glömma allt trist och jobbigt en stund. Sedan har vi röstat rödgrönt för solidaritet och ett mänskligare samhälle! (som dotter Mia skrev på fb). Jag gick sedan till syster min och fick nybakad mjuk pepparkaka efter mors recept, också en slags tröst. Nu är det som sagt soffan och valvaka.
Länk till fotoalbum: Charlie 6 år
September 2010
onsdag 15 september 2010 - Skrivet av Christel
Från soffan
I do my very best
Yes, telefonsamtal från Af idag till Harald, det har ju bara gått två månader nu..... Möte på måndag! Och då är det vi som gjort grundjobbet kan jag väl säga, får se hur det går. Jag hoppas också på ett bra valresultat på söndag! Mycket hopp alltså, jag har tagit kontrollen över mina tankar.
September 2010
söndag 12 september 2010 - Skrivet av Christel
Jonatans födelsedag
God björnbärspaj med vaniljsås
Idag fick Harald stanna hemma medan jag åkte buss till Halmstad till barnbarnet Jonatan med sambo Hanna. De bjöd på god mat och en underbar paj till kaffet och det var trevliga timmar. På bussen hade jag sällskap av Mia så det gick snabbt och lätt. Hanna packade ner en doggybag med paj till Harald så han blev också glad. Helgen har varit skön och nu får vi se vad som händer i veckan.
Länk till fotoalbum: Jonatan 26 år
September 2010
fredag 10 september 2010 - Skrivet av Christel
Försöker tagga ner
Väggbonad hos Andreas och Ulle
Efter sömnlösa nätter och ilskna telefonsamtal med Af är det dags att tagga ner och acceptera vår lott så gott det går. Jag tror att varning har utgått på den där fru Övergaard och Harald tycker det är lite pinsamt. Jag vet inte vad som är bäst längre, vi har kämpat med detta i sju år nu. När jag säger att jag blir arg på valdebatterna där Alliansen berättar hur bra allting är,  svarar personen på Af mig "men det vet väl ALLA att de säger så nu inför valet, men att verkligheten inte är så" Är jag dum eller??? Nu ska jag försöka ägna helgen åt att vila och spola hjärnan från dumma tankar. Trevlig helg på er också!
September 2010
onsdag 8 september 2010 - Skrivet av Christel
Livet, eller?
Scrapbooking

Den här tiden är inget jag vill ha tillbaka, önskar bara att vi snart är igenom och kan se framåt igen. Jag jobbar och ringer Af och gormar, Harald är cool och det är irriterande. Han gör lite varje dag på Aurora för att få henne i bra skick igen, det är inga stora saker men lite skönhetsgrejor. Sedan måste vi ta ställning till om vi klarar av att sälja henne. I helgen började jag att scrappa lite för första gången sedan vi kom hem, jag har ingen inspiration alls, sitter bara med datorn och framför TVn när jag kommer hem. Kan jag be om lite uppmuntran?

September 2010
söndag 5 september 2010 - Skrivet av Christel
Födelsedag
Alvas 3-årstårta
Nu har vi börjat räkna utgifter kontra inkomster och idag åkte Harald själv till barnbarnet Alvas födelsedagskalas. Riktigt trist, men men..... Ett trevligt kalas iallafall har Harald rapporterat. Jag har suttit inne i det fina vädret bortsett från en stund på balkongen, orkar inte ta mig ut bland folk.  Men, jag har bakat bröd i köksmaskin som vi fått av Mia när hon köpte ny. Jag hade en likadan en gång i tiden före båtboendet, det känns som hundra år sedan och så roligt och framförallt gott! Igår hade vi eftermiddagsbesök av vännerna Ulf och MarieLouise, det var roligt att träffas igen. De har sålt sin Vindarnas Nomad och har bosatt sig på landet med djur och mark. Livet förändras för alla, det viktigaste är att kunna sätta nya mål!
Kommentera inlägget