Juli 2010
fredag 30 juli 2010 - Skrivet av Christel
Yes, fredagkväll!
Mmmmm
Ingen rolig början på dagen, när jag kom till Landskrona station var min lånade cykel stulen och jag hittade låset helt isönder en bit ifrån. Jag blir så jävla arg, att inte grejor kan få vara ifred här i vårt land, inget har vi blivit av med under hela vår segling. Men, nu är det festival i stan och vi ska ut och testa lite mat ikväll. Igårkväll pratade vi Skype med våra vänner Bengt och Ritva i Brasilien och Zee var med. Det var så roligt att se honom och höra hans röst igen. Vid sådana tillfällen längtar vi lite tillbaka. Han tycker vi ska komma när det är fotbollsVM i Brasilien och det gör vi kanske? Trevlig helg till er alla!
Juli 2010
tisdag 27 juli 2010 - Skrivet av Christel
Fika
Dotter Mia
Det jag längtat så efter, att gå och ta en fika med mina kära. Det gjorde jag igår efter jobb! Det var precis lika mysigt som jag drömde om, Mia och barnbarnet Ellinor på Wayne`s uteservering i vackra Helsingborg med prat om livet. Det kan inte kännas bättre. Dom fortsatte till HIF:s fotbollsmatch, vet ni att Helsingborg är överlägsna ledare i Allsvenskan? Harald har börjat arbetet på Aurora, lite varje dag så ska hon så småningom bli fin igen.
Juli 2010
söndag 25 juli 2010 - Skrivet av Christel
Långseglarsnack
Så kan det också gå med en långseglarbåt
Vi avbröt jobbet med våra mögelsanerade prylar och reste ner till Limhamn till Micke och Ann-Marie. Efter en trevlig kväll med mycket att prata igenom tog vi en promenad idag i kulingvindar ner till hamnen. På land ligger Eos och skall bl a få ett nytt däck. Det är mycket slitage på långseglarbåtar, det är ju inga småsträckor som seglas och klimatet är inte båtvänligt. Vi är inte mer drabbade än andra, skillnaden är kanske tillgången till pengar, det blir mer oro och katastrof när pengarna sinar. Det är väldigt lätt att återigen dras med i framtidsplaner som seglare, fasen vad fort jag glömmer..... 100.000 besökare på bloggen, tack för det!
Juli 2010
lördag 24 juli 2010 - Skrivet av Christel
Lördag morgon
Minnen
Vad en lördagmorgon kan vara njutbar! Trots att hela lägenheten är belamrad av kassar och tvätt så är känslan skön. Nu ska alla grejor tvättas och torkas och försöka att organiseras (älskar jag) också blir det nog ordning här också till slut. Vi packar upp våra minnessaker från seglingen och sjunker in i tankar och prat om hur roligt det var. Men, det allra roligaste just nu, igår köpte vi en ny kamera så nu är det roligt att fotografera igen. Den gamla kameran kostade alldeles för mycket att laga, långt över priset för ett nyköp och jag fick en liten summa från försäkringsbolaget. Så huka er alla igen! Trevlig helg, vädret ser fortfarande fint ut så det kan nog bli bra. Vi ser fram emot att få träffa vännerna Micke och Ann-Marie i Limhamn.
Juli 2010
tisdag 20 juli 2010 - Skrivet av Christel
Vardag i ett underbart väder
Ola och Harald vid hemkomsten
Tio över sju går tåget på morgonen och ca 9,5 timmar senare är jag tillbaka på Knutpunkten. Då är jag trött ovan som jag är och inte ung heller för den delen. Jag vill bara hem till soffan och mår dåligt av att inte ta tillvara det fina vädret. Harald har besökt Arbetsförmedlingen och nu är han arbetssökande, får se hur det ska gå. Vi har börjat packa ihop i Aurora och tagit någon timme där varje kväll, du milde med grejor som ska hem för tvätt, rengöring och sortering. Det kommer att ta tid.
Juli 2010
söndag 18 juli 2010 - Skrivet av Christel
Direkt i hetluften
Haralds moster Ami med sina barn
Harald hann precis hem till sin moster Amis 80-årsfest med många släktingar varav en del boende i USA. Blir vi lika pigga och fräscha 80-åringar så är vi glada. Det var en trevlig kväll på Kastanjegården utanför Svalöv med god mat och riksspelemän. Vi började ta hand om mat och annat ombord på Aurora och cyklade en del rundor. Vi har bestämt oss för att tömma henne för att tvätta allt och städa ordentligt, men vi får nog låna en bil i veckan. Jag undrar hur många kackerlackor vi får med oss hem till lägenheten. Idag blev det sedan födelsedagskalas för barnbarnet Rasmus som fyllt 19 år, en riktigt go familjeträff! Nu är vi lyckligt trötta.
Juli 2010
lördag 17 juli 2010 - Skrivet av Christel
Hemkomst
Aurora
Harald och Ola seglade in i Norra hamnen i Helsingborg vid lunchtid igår, dom hade lite svårt att passa tiden som dom angett men jag och Olas Marie lyckades iallafall vara på plats. Sedan blev det en lång och trevlig em och kväll med lite väl mycket skålande känns det som idag. Harald och Ola var strålande glada och så nöjda med sin segling och samvaron tillsammans så det var så kul. Tack alla ni som hade tid och lust att hälsa dom välkomna såhär mitt i semestertiderna. Nu ska vi anpassa oss till vardagslivet här hemma igen, smida nya planer och mål och jag kommer att fortsätta blogga och skriva nya berättelser om detta. Jag själv har alltid undrat hur det gått för andra seglare som kommit hem, vill man inte segla mer eller längtar man ihjäl sig efter det livet? Ja, jag vet inte hur det ska gå.  
Juli 2010
onsdag 14 juli 2010 - Skrivet av Christel
Fredag
Harald och Ola, alias Tryggve och Styrbjörn, hoppas dom hittar
Nu har gossarna angjort Heiligenhafen, dom är väl tvungna att fylla upp ölen igen kan jag tro. De kommer till Norra hamnen i Helsingborg på fredag em någon gång. Jag tar ledigt dagen till ära för att kunna ta emot dom. Dom som vill får gärna komma ner och säga hej. Vi kommer att försöka ha grillen igång på Hyc:s grillplats så vill ni äta med oss så kom och ta med er lite grillmat och tillbehör. Kanske vi ses!?
Juli 2010
tisdag 13 juli 2010 - Skrivet av Christel
Kielkanalen
Sommarbild från Sandflyget
Så är två arbetsdagar tillända, ny kaotisk cykelrunda i Landskrona idag annars går det bra. Egentligen vill jag bara rapportera att Harald och Ola har gått genom Kielkanalen idag och fortsätter direkt till Heiligenhafen. Så jag hoppas på fredag!
Juli 2010
måndag 12 juli 2010 - Skrivet av Christel
Tropisk värme
Mikael Wiehe på Fredriksdal
Vilket konstigt väder vi har, en sådan värme och visst är det ljuvligt. Jag har träffat barnbarn i helgen igen, det är mycket att ta igen. Jag har nog aldrig sett Gröningen så packad med folk som när jag badade med Ebba och Wille. Folk verkar helt galna men å andra sidan så är det sällan det är så varmt. Hemsidan har legat nere, jag har ingen aning om varför, men som vanligt kunde Raymond fixa till det. Vid femtiden fick jag sms från seglarna, då hade dom 42 distans kvar till Brunsbuttel i infarten till Kielkanalen. Så dom närmar sig och jag längtar efter hemkomsten. Kortvågsradion fungerar tydligen inte så det blir inget blogginlägg. Idag har jag vimsat runt i Landskrona på cykel, som vanligt är min orienteringsförmåga en katastrof. Vad trött jag blir! Bättre blev det ikväll när jag var med dottern på Fredriksdal och lyssnade på Wiehe. Först hade Mia gjort fantastiskt god mat som vi åt på gräsmattan, vad jag njuter av alla goda smaker. Konserten var bra med trevligt mellansnack i den ljumma kvällen.