Privilege 395 Marecat
tisdag 10 mars 2020 - Skrivet av Per Ole Harnes
I karantene på Sicilia
Karanteneflagg

Karantene på Sicilia

Etter en liten slalåmtur med bil til Genova for å  unngå de smittete områdene i Nord Italia, rakk vi fergen til Palermo med god margin. Ombord var det « business as usual» , nyhetene de neste dagene ble urovekkende. Stadig flere steder i Italia ble røde soner , Sicilia med sine millioner av innbyggere så ut som skulle slippe unna lettere enn fastlandet. Våre båtnaboer fra mange land tok lett på de truende meldingene og fortsatte med sitt sosiale liv med restaurantbesøk og sosiale samvær . Men så ; Italienske myndigheter erklærte like godt hele landet som farlig område og alvoret innhentet oss. Seilturer over 6 timer ble uaktuelt , det gule og svarte karanteneflagget skal heises i så fall. Da kan det være en mulighet for at kystvakten ikke slipper båten inn i marinaer.

Restaurantene har dårlige tider, i vår marina er det normalt mye folk ute om kvelden for å kose seg, nå er det ganske tomt og stille og folk holder seg ombord.

Mat og drikke må man jo ha så det blir noen nødvendige butikkbesøk, kundene slippes inn i små grupper så det ikke skal bli trengsel i butikken. Også veldig uitaliensk at kundene holder flere meters avstand i kassakøen! Betjeningen med munnbind virker også uvant og dramatisk.

Situasjonen snur også opp ned på planene til mange av våre seilervenner -og oss selv, mange var godt inne i forberedelsene til å seile mot vest eller øst, nå er alt satt på vent.

Marecat skal snart på land for nytt bunnstoff og polering- karantenen er foreløpig satt til 3 uker frem- ingen vet om den blir avblåst da ?

Rederinnen er lykkelig for at hun har med mye strikketøy, vårt firbente mannskapsmedlem er også godt fornøyd med å slippe å være på åpne havet, trygt og godt å ligge inne i marinaen.