Privilege 395 Marecat - september 2018
måndag 24 september 2018 - Skrivet av Per Ole Harnes
De Eoliske øyer.
De Eoliske øyer

Tilbake igjen mot Sicilia etter en fin norsk sommer, møtte gode venner  fra Holland i Koblenz og var sammen med de noen dager langs Rhinen. Kjørte videre sammen ned gjennom ”vinruten “ i Frankrike før vi skiltes .

Ved ankomst Sicilia var ikke noe av arbeidet vi hadde bestilt utført, etter montering av ny lader fant vi et batteri som hadde tatt form av en fotball, da ble alle 5 forbruksbatteriene skiftet - de gamle ble hele  2,5 år!

Rederinnen har fått ny SUP( stand up paddle) i geburtsdagspresang, hun har lagt seg i hardtrening for å mestre den. Blir nok litt ekstra bading i begynnelsen, men det er uproblematisk med 28 grader i vannet.

Noen korte timers seilas ut i fra ”basen ” i Capo di Orlando ligger de Eoliske øyer, 7 bebodde og noen mindre ubebodde. Den støste er Lipari med ca 11000 innbyggere. Øyene er på Unescos liste over verdensattraksjoner. De minste øyene har bare noen få hundre innbyggere. Flotte ankringsbukter på de fleste øyene unntatt på Stromboli som går opp som en kjegle fra havet og er lite ankervennlig.

Alle er vulkanske og har en lang historie med okkupasjon av mange  andre stater gjennom tidene.  Dette grunnet beliggenhet midt i en av de viktigste handelsveiene i Middelhavet.

Vulcano ligger nærmest Sicilia og har utbrudd ca hvert 110 år. Det nærmer seg nå neste utbrudd! Det er meget populært å gå «topptur» til kraterkanten, svovelstanken er gjennomtrengende . I landsbyen nedenfor er det store mudderdammer hvor en kan legge seg i for et gjørmebad.

Den mest aktive vulkanen er Stromboli med  mindre utbrudd hvert 20. minutt- flott å se gløden fra toppen med små lavastrømmer nedover fjellsiden.