Privilege 395 Marecat - juni 2019
lördag 1 juni 2019 - Skrivet av Per Ole Harnes
Ny tur til Albania
Stor søyle reist av Mussolini for å feire ferdigstillelse av akvadukt til området.

Årets Albaniatur.

Ny Albaniatur gjennomført.På grunn av at bl.a norskflaggete båter må ut av EU hver 18.måned har vi valget mellom Montenegro,Albania og Tunis for oss som har base på Sicilia.Nok en gang gikk turen til Sarande  som ligger nær Korfu i Hellas.

Seilasen er på ca 300 nautiske mil hver vei og bringer oss  nederst langs den italienske støvelen.

Siste havn i Italia er Santa Maria di Leuca  i regionen Puglia.Dette er en eldgammel handelsby som ligger sentralt til ved inngangen til Adriaterhavet og med kort vei til Hellas og Albania. Masse gamle ærverdige villaer og ruiner fra romertiden vitner  om fordums storhet.  Nå er det en viktig fiskerihavn og turistmagnet.

Før siste verdenskrig fikk Mussolini ideen om å lage en enorm søyle for å feire åpningen av en akvadukt til byen. Bilde ovenfor.

Et tyvetalls forlatte store seil og motorbåter ligger til spott og spe i havnen, noen har lidd skipbrudd og andre er tatt av myndighetene for menneskesmugling.

Turen fra Sarande og tilbake til Italia gikk ikke uten problemer, vi overnattet på den greske øya Erikonoussa og havnevakten  greide å lede en fortøyningsline inn i høyre propellen vår. Skipperen måtte på med våtdrakt og dykkermaske å få løs tauet igjen. Da vi to dager etter skulle forlate samme havnen gikk vi inn i et umerket fiskegarn rett utenfor og nå fikk  propellen en stor fotball av garn rundt seg. 

Vi resignerte og seilte til Italia med fiskegarnsrestene hengende i propellen!

Der måtte vi ha en lokal dykker til å skjære oss løs når vi var tilbake på støvelhælen.

Det blir noen lange dager i sjøen med opptil 70 nautiske mil av gangen.

Marinaene ligger ikke akkurat tett på denne kysten og ankringsplassene er begrenset.

Regionen heter Calabria og er narurskjønn , men fattig.

Til forskjell fra i fjor så er tydelig jakten på ulovlige immigranter intensivert, før var det en og annen kystvaktkutter og tollerbåt som patruljerte, nå er det også store krigsskip som anroper lystbåter. Den nye regjeringen i Italia har virkelig tatt fatt i kystovervåkningen.

Mannskapet på Marecat reiser nå til Norge for sommeren og vi takker alle som følger oss.  Vi kommer tilbake i september.

 

 

Kommentera inlägget