Privilege 395 Marecat - april 2019
fredag 19 april 2019 - Skrivet av Per Ole Harnes
Mafiaen på Sicilia
Sicilias kjente symbol i mafiaversjon.

Mafiaen på Sicilia.

Merker vi noe til mafiaen på Sicilia?Svaret er et ubetinget nei.

Mafiaen ble dannet i midten av 1800 årene av bønder som forente seg i et vern mot sine fiender. En mafioso anser seg selv som en «mann av ære»

Cosa  nostra « vår sak « er betegnelsen på den sicilianske mafiaen.

Den må ikke forveksles med Ndragheta som holder til på fastlandet og er sterkt involvert i internasjonal narkotikahandel. Ikke heller den sterke amerikanske grenen.

Den Sicilianske mafiaen utviklet seg sterkt på 1950 tallet under den store byggeboomen hvor den tok kontroll over mye av virksomheten.

 

Vi som turister føler oss ganske trygge mot lokale bander, vanlige folk er avhengige av turistindustrien i større eller mindre grad og er veldig redde for å få et dårlig omdømme.                                                   Siciliansk mafia har spesialisert seg på politisk utpressing,våpenhandel og heroinsalg. Også bedragerier , væpnede ran  og forfalskninger er et kjennetegn.

 

Det anslås at det nå er kun FIAT som er større som organisasjon i Italia!

 

Fra vårt ståsted føler vi oss mye tryggere her enn i f.eks Spania hvor det er gitre på omtrent alle vinduer og alarmer overalt.

Kan ikke huske å ha sett et eneste gitter her på øya.

Sant å si har vi blitt forsøkt stoppet på en vei nord for Napoli i fjor, men vi ignorerte de signalene vi fikk og slapp med skrekken.

 

Palermo «anno una» er en stor italiensk organisasjon som kjenper mot mafiaens innflytelse over organisert kriminalitet, den har organisert store demonstrasjoner i Palermo etter flere drap på representanter for rettsvesenet.

Kommentera inlägget