Västindien igen 2010 - - oktober 2010
fredag 22 oktober 2010 - Skrivet av Anders o Cathrine
Första snön
Fotspår i snön!

Då var det dags igen. När vi vaknade upp och tittade ut vitt och fotspår i snön. Första snön 22 okt. Är det inte lite tidigt?

Kommentera inlägget
fredag 15 oktober 2010 - Skrivet av Anders o Cathrine
Bonaire -Stockholm
Pas Bon Pizza
Då var det dags igen att flyga hem. Cathrine som varit här över tre månader och Anders som bara varit här två veckor denna gång. Vi gick och åt pizza på vårt favoritställe där ägaren är en John Cleesetyp så man får både god pizza och underhållning.  Det ska bli roligt att komma hem. Ser fram emot att fira Dagny på hennes 100 års dag.
torsdag 14 oktober 2010 - Skrivet av Anders o Cathrine
Nya tider nya nationer
Så här flaggas det numer på Bonaire

Tre flaggstänger, två flaggor.

2010 10 10 gick Bonaire ur federationen Nederländska Antillerna och halade därmed denna flagga. I stället sortera man nu direkt under Nederländerna. Ska bli spännande att se hur den Nederländska byråkratin hävdar sig mot den Caribiska mentaliteten. Men man har i alla fall för avsikt att försöka införa den.

Nederländska Antillerna består numera framför allt av Curacau och Saint Martin.

Aruba har ytterligare lite mer självständighet än de andra.

För säkerhet skull har de också olika valutor: Arubiska floriner, Nederländska Antillerska guilders och fom årskiftet US dollar

Detta var dagens geografiska och kulturella lektion. Håll till godo

lördag 9 oktober 2010 - Skrivet av Anders o Cathrine
Efter ytterligare två segrar
Folkets och öns jubel
Och så är regattan avslutad med det oundvikliga slutet som ni lan se på bilden ovan. Totalt fyra segrar av fyra möjliga. Nu återstår bara att fira segern idag och Bonaires frigörelse som sker i morgon 10 10 10, samtidigt som Martins födelsedag
onsdag 6 oktober 2010 - Skrivet av Anders o Cathrine
Bonaire Regatta
Mot kryssen

Anders fick en flygande start när han kom tillbaka. Efter några få timmars sömn, var det dags för regattan. J24:an som vi satsat på hann inte bli klar, alltså får vi ta en båt ur Ellinors flotta, Solingen, som reservalternativ. Snabbt upp med Solingen ur vattnet och ta bort korallrevet som etablerat sig på bottnen.  Ett styvt arbete som vi fick göra i smyg för Marina Park Rangers som inte skulle se och ta oss när vi gick loss på korallerna. Efter ytterligare några få timmars, sömn dags för första start måndag morgon. Start i en halvfärdig båt som successivt färdigställdes och på tisdagen efter 2:a seglingen börjar vi nu få en kappseglingsklar Soling med samtrimmad besättning. Resultat efter 2 seglingar = 2 förstaplaceringar.

Och det är förbjudet att fråga hur många båtar som ställde upp i vår klass!

Länk till fotoalbum: Bonaire Regatta okt-10
söndag 3 oktober 2010 - Skrivet av Anders o Cathrine
Barnvakt igen!
Väntan på hamburgare

Så var det dags igen att vara barnvakt. Studiedag i skolan och här har de inte dagis eller fritids och Lelle o Inge har sina föräldrar i Sverige o Holland. Men då kan man ju fråga Cathrine som gärna ställer upp. Sanna 8 år o Luka  5 år, är härliga ungar. De leker så fantastiskt fint tillsammans. Så det blev först lek hemma i ösregnet och sedan poolbad och hamburgare.

 

Länk till fotoalbum: Bonaire 2010
Kommentera inlägget
söndag 3 oktober 2010 - Skrivet av Anders o Cathrine
Anders tillbaka på båten
Båtleverans

Anders tillbaka på båten igen efter 6 veckor i Sverige. Nu blir han kallad viting, så det är bara att börja smörja in sig och jobba på brännan igen.

Denna vecka är det Bonaire Regatta. Ellinors flotta minimeras, stora röda jollen ska ut till bojen igen och Solingen prepareras för att var med i regattan. Så efter några timmars sömn (han landade 03:30), var det dags för båtleverans.

lördag 2 oktober 2010 - Skrivet av Anders o Cathrine
Ewa stjäl salt
Ewa stjäl salt

En sista tur ner till saltpitongerna och stjäla lite salt, en sista souvenir. En sista snorkelswim vid Wanna Dive. En sista middag på Mona Lisa. Sen var det dags att åka hem och packa. Allt klart för avgång 14:00. Vi är där och checkar in 12:30.

Planet vi väntar på skall komma från Quito, Ecuador. Efter ett tag visar det sig att det är en statskupp på gång i Ecuador, flygplatsen stäng.

Bara att åka hem till båten igen, kolla svenska nyheter vad som är på gång.

Plus ringa KLM.

21:30 får vi svar att de har öppnat flygplatsen i Quito, de kan komma iväg.

Avgång från Bonaire vid 23-tiden. Yes vi åker dit och Ewa checkar in igen.

Idag fredag sms från Ewa kl 15:00 Bonaire tid. Hon har landat i kalla Sverige. Skönt för henne att vara hemma igen. Här lite tomt, fläktarna går för fullt men ingen Ewa här.

Länk till fotoalbum: Ewa Bonaire sept-10