Västindien igen 2010 - - februari 2015
fredag 27 februari 2015 - Skrivet av Anders o Cathrine
Les Saintes

Framme i Les Saintes efter 28 tim, 200 NM. Mellan 25-35 knops vind hela tiden. De nya seglen är fantastiska, högre fart och Ellinor dansade fram på vågorna som var mellan 2-5 m. Vi seglade 50 grader mot  relativ vind och var ofta uppe i 9,5 knop.

Vi hade snittfart  på 7,2 knop . Landade,  pustade ut. Gick till Philippe o Gunilla sedan Chez Cecile, Sedan middag hos Philippe och  Gunilla med Bläckfisk a la Philippe o Gunilla, härligt.

Vi  fick  med oss hem mango o carambol till fruktsallad i  morgon bitti.

På vägen hem vittjade vi vår brevlåda. Där fanns julkort från Karin o Gunnar Östberg, Tack för vårt första (personliga) brev,

Där fanns också ett brev från  byggnadsnämnden som sa att vi får sätta upp en skylt på tomten att vi har fått byggnadslov den sista mars. Om ingen protesterar mot detta kan vi börja bygga i juni. Fortsättning följer!

 

 

 

 

 

 

onsdag 25 februari 2015 - Skrivet av Anders o Cathrine
Solea lämnar Port Louis

Solea, lämnar Port Louis, tidigt på morgonen. Vi väntar på gasflaskan. Men till slut kom även vi iväg. Trots att kylskåpet pajade så vi fick köpa is. Sen kom vi samtidigt fram till Chatham Bay på Union. Fin segling fick testa på nya seglen. 40 NM blev det.

Kommentera inlägget
onsdag 18 februari 2015 - Skrivet av Anders o Cathrine
Yolo
Sushi

Det finns två restauranger här på marinan. Vi valde att pröva deras Sushi på "Yolo",

spektaluär servering, lite andra smaker än vi är vana vid, men jättegott. 

Författaren behövde en brake, slutet på boken närmar sig.

Kommentera inlägget
tisdag 17 februari 2015 - Skrivet av Anders o Cathrine
En seglande författares skrivbord
Tangentbord, skruvmejslar, borrmaskin, pluggborrar, värmepistol, elinstrument, diverse elkablar och kontakter, seglingsbeskrivningar. Bland annat.

Kan man kalla sig författare nu när man står i begrepp att ge ut sin fjärde bok? Den andra under vår segling. 

Arbetsbordet ger en bra bild av en långseglares vardag. Åtaganden hemma, planera nästa etapp, laga en kortslutning på länspumpen, installation av ett varningssystem för känsliga punkter för vattenintrång. Allt samtidigt förstås.

Ni som tro att vi lever ett lyxliv har alldeles rätt. Ibland. Men över 80% av tiden går åt till mekandet och för det mesta är alla verktyg framme och dynorna lagda åt sidan för att komma åt alla ställen man måste komma åt.

Ni som väntar otåligt på min nya bestseller (det ska bli det den här gången) får vänta till i mars. Men i bilden får ni ett smakprov.

Kommentera inlägget
lördag 14 februari 2015 - Skrivet av Anders o Cathrine
Lester´s Memorial Hash
All dressed in red

Another Hash, Valentines day and in The Memorial of Lester who came to Grenada and started the Hash.All dressed in red..

Länk till fotoalbum: Grenada Valentin Hash
Kommentera inlägget
tisdag 10 februari 2015 - Skrivet av Anders o Cathrine
Marina Port Louis

Tack för den fina lampan . Nu njuter vi av  den i sittbrunnen. Tillsammans med denna fantastiska bok. Den som inte  upptäckt Alice Munro har något att se fram emot. 

Gripande iakttagelser och hur hon syr ihop allt till ett helt oväntat slut.

söndag 8 februari 2015 - Skrivet av Anders o Cathrine
På väg

Äntligen kom vi iväg. Fin vind runt 10-13 knop. Nya seglen står spända som sköldar. Bra fart 6-7 knop. Härliga 20 NM till Marina Port Louis. Här ligger vi nu en vecka för att  tvätta båten och fixa det sista.

Kommentera inlägget
fredag 6 februari 2015 - Skrivet av Anders o Cathrine
Sista kvällen på La Sagesse
Soft music

Det blev ingen sjösättning idag. Utombordare inte klar. En natt till på La Sagesse.. Denna kväll med soft music.

fredag 6 februari 2015 - Skrivet av Anders o Cathrine
Sjösättning
Äntligen på väg

Äntligen kunde vi sjösätta. Till slut funkade allt, nya biminin klar inklusiv nya sidor runt. Så, om det mot förmodan, skulle regna behöver vi inte bli genomsura i sittbrunnen. Snurran blev också klar och de nya seglen verkar passa 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

söndag 1 februari 2015 - Skrivet av Anders o Cathrine
Grenada Marin
Still On the hard

Spännande att komma tillbaka till båten efter så lång tid , 8 mån. Men hon hade klarat sig fint. Klimatet inne i båten var  jättebra som vanligt. Vår nya täckning över däcket skyddar fantastiskt bra från smuts och regn.

Kommentera inlägget