Västindien igen 2010 - - april 2011
lördag 23 april 2011 - Skrivet av Anders o Cathrine
Gourmetresa i Karibien
Glad hummerfiskare

Normalt fiskar vi med lina efter båten när vi seglar. Vi kan väldigt lita av den enorma artrikedom av fiskar som finns här. Fiskar som äter korall är ofta giftiga liksom de fiskar som äter korallfisk. Därför vågar vi bara äta fisk vi är bergsäkra på. Vilket inte är så många.

Nu har vi seglat nio dagar med Philippe som är uppvuxen och bor på Les Saintes. Han älskar att fiska och kan allt som är värt att veta om deras beteenden och vilka som man kan äta. Inte alla giftiga korallfiskar är giftiga i verkligheten. Klart överkurs för oss.

Hur som helst har vi seglat till Antigua för att se Classic Regatta och legat bakom korallrev. Och hela tiden med Philippe som fiskar ungefär 200% av tiden

På menyn dag för dag

1.      Bonito

2.      Bluefin tuna, Mutton snapper, Lane snapper, Grey snapper, Blue stripe grunt,

3.      Red hind, Wahoo, Chithaille de Rai (Southern stingrocka)

4.      Lambi, Cigale de mer, Lobster Royal, Lobster Caribien, Crab Monteuse

5.      Octopus, Sjöborre, Lobster Royal

6.      Glasseyed snapper, Wahoo

7.      Inget napp!!!!

8.      Porcupine och sällskap av tre valar

Dessutom massor med Barracudor som vi dock inte vågar äta. Synd för det är en jättegod fisk. Allt tillrätt på ett absolut makalöst sätt. Principen är dagsfångsten som huvudrätt och det som blivit över från dagen innan som entrérätter. En resa som slår det mesta

Foton kommer snart

Kommentera inlägget
fredag 22 april 2011 - Skrivet av Anders o Cathrine
Last night i Antigua
Fullmoon
Last night in Antigua. Tomorrow start sailing home to "Saintes"
tisdag 19 april 2011 - Skrivet av Anders o Cathrine
Back in Falmouth
Velsheda
Back in Falmouth and all the beautiful boats.  Another chance to experience them after 2 days in Green Island, with lots of fishing and snorkeling.
Kommentera inlägget
torsdag 14 april 2011 - Skrivet av Anders o Cathrine
Antigua Classic Week
Bluefin Tuna
I tisdags stack vi iväg mot Antigua för stt titta på Classic Week. Philippe följe med oss (med alla sina fiskegrejor), och Philippe började genast fiska. Under seglingen  till Deshais på Guadeloupe fick vi en liten Bonito, en Lane snapper.
Från Deshais till Antigua fick vi en Bluefin Tuna, en Barracuda, en Gray Snapper, en Bluestriped Grunt, en Barracuda igen, Så nu har vi fisk både till lunch o middag. Härligt. Få se vad han får på kroken ikväll.

fredag 1 april 2011 - Skrivet av Anders o Cathrine
Aqua Gym
Anse Mire
Varje torsdag har vi vattengympa. Jag simmar in till stranden Anse Mire som bara är ett par hundra meter från vår ankring. Den här gången kom inte fröken och vi var bara tre Gunilla, Ulla och jag så vi fick köra själva.
Kommentera inlägget