Västindien igen 2010 - - februari 2013
måndag 25 februari 2013 - Skrivet av Anders o Cathrine
Cruisinggäster
Lunch vid stranden

Igår fick vi besök av Gunnel o Ulf. De var på en veckas kryssning. Deras första stop var här på St Maarten, Philipsburg. Vilken tur att vi var här samtidigt. Vi tog lokalbussen dit från Simpson Bay och hade några trevliga timmar tillsammans innan det var dags för deras avgång till nästa hamn.

 

torsdag 21 februari 2013 - Skrivet av Anders o Cathrine
Nya batterier
Batteribyte

Ibland fungera allt över förväntan här i Caribbean. Anders beställde nya batterier från Holland, billigare än om vi skulle köpt dem här på St Maarten.

Igår kom leveransen hit till marinan. Spännande att se om de skulle passa.

 

Ut med de gamla och ni med de nya.

 

 

Och fantastiskt! De var av samma storlek och passade perfekt.

 

 

 

 

 

 

For Sale

 

De gamla står nu på försäljning på fördäcket. Många är intresserade så vi ska försöka få ett bra pris.

Kommentera inlägget
måndag 18 februari 2013 - Skrivet av Anders o Cathrine
St Maarten
Broöppning

Framme i St Maarten efter 18 tim segling 129 NM med 20 knops vind och drygt 7 knops medlfart. Vi landade redan 06:30 så vi fick lägga ankaret och vänta till första broöppningen 9:30. Nu ligger vi i Simpson Bay Marina tryggt förtöjda. Stor kontrast mot Saintes här är det mycket trafik både på land och i luften. Stor supermarket har öppnat näran marinan där kan man shoppa det mesta i matväg. Efter inklarering, gick vi förstås till St Maarten Yacht Club som ligger precis vid bron för en drink och kaffe.

Kommentera inlägget
lördag 16 februari 2013 - Skrivet av Anders o Cathrine
Leaving Les Saintes
Tack för den här tiden

Idag lämnar vi Les Saintes för St Martin via ett kort stop  i Deshaies, Guadeloupe.

 

Kommentera inlägget
fredag 15 februari 2013 - Skrivet av Anders o Cathrine
Promenad upp till Le Chameau
Le Chameau

Nu har vi träffat Giovanni och Enyde igen . Först på middag hos Philippe o Gunilla.

 

Dagen därpå tog vi en promenad upp till Le Chameau.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På vägen upp passerar man den del av berget där alla sopor slängdes förrut och brändes. Det är slut med det nu och soporna separeras och skickas till Guadeloupe. Nu är hela sluttningen rensad och ett stor nät har lagts över alltihop. Armeringsjärn är nerborrade och fastgjutna.

Giovanni ville gärna visa oss detta, då han har arbetat med detta projekt och till större delen helt själv.

Kommentera inlägget
söndag 10 februari 2013 - Skrivet av Anders o Cathrine
Motion
Man väljer väg beroende på vädret

Nu har vi kommit igång med våra motionvanor.  Anders springer var och varannan morgon upp för berget till Fort Caroline där han hälsar solen välkommen till en ny dag. Själv simmar jag varje dag. När Anders inte springer tränar han havspaddling i atlantdyningen som slår mot klipporna. Hittils i år 75 km och uppför 420 meter vågor! Kanoterna lånar han av Kaarina och Philippe som bor här.

Och varför denna vilda dans i liten kanot på i oregelbundna atlantvågor som studsar tillbaka i alla riktiningar? Jo det är den perfekta träningen för den Grönlandspaddling Anders planerat i juli i år. I Uummannaq.

Vi har även eh liten ”havsbana” som vi simmar. Vi startar på NO sidan av ön och simmar ut i den västliga strömmen och vågorna och låter vi oss svepas med runt ön. 2,4 km snorkling med lagom djupt kristallklart vatten tillbaka till Ellinor som ligger i en skyddad vik. Bra motion det också.

Här i viken är delfinerna fortfarande kvar. De har tom fyttat till vår ända av viken.  En dag var jag en hel timme i vattnet tillsammans med dem. När de kommer simmande från botten rakt emot  en tror man att de ska kasta upp en som en boll. Det har inte hänt ännu men lite respekt  får man när jag ser dem komma simmande emot mig. I full fart.  Visserligen det vänliga leendet, men man ser också alla tänder och munnen är stor på nära håll.

Igår när vi kom hem i mörkret var delfinerna här. Vi såg dem inte men hörde dem på nära håll runt båten när de kom upp och andades.

Miljön här är helt fantastisk

Länk till fotoalbum: Saintes 2013
söndag 10 februari 2013 - Skrivet av Anders o Cathrine
Paddelsträckor

Här i Les Saintes har vi de mest idealiska paddlingsförhållanden man kan tänka sig. Man kan gå ut i nästan alla väder och man kan välja vindstyrka och våghöjder. Här kommer exempel på några favoritturer

Stora rundan när man vill paddla runt och få olika naturupplevelser

Stora havsturen När vädret tillåter kan man prova på långa havsvågor

 

När vågorna går för höga blir det hårdkörning i viken. Klicka på länken här

När havet är för svårt

 

 

 
När stormen är här får man hålla sig längst in i viken

Kommentera inlägget