Västindien igen 2010 - - november 2011
måndag 28 november 2011 - Skrivet av Anders o Cathrine
Regn, Regn
Å regnet det bara öser ner
Och regnet det bara öser ner. Ihållande sen Anders reste till Sverige och jag är kvar på båten. Det turkosblå vattnet har blivit brunt. Jollen fylls på nolltid. Det blev ingen springrunda som var tänkt med Kaarina idag. De har översvämmning i huset. Men inte mycket vind som tur är som ni har i Sverige.
torsdag 24 november 2011 - Skrivet av Anders o Cathrine
Celebert besök
Lennart, Kerstin och Anders
Så har vi fått besök från Lennart och Kerstin från Sverige och från Langley på Guadeloupe. Vi har aldrig träffat dem tidigare men beslöt att äta lunch ihop i tisdags och sedan tillbringa onsdagen på Les Saintes och Ellinor. Det blev två trevliga dagar.

Kerstin och Lennart är mormor och morfar till vårt blivande barnbarn!
söndag 20 november 2011 - Skrivet av Anders o Cathrine
Les Saintes igen
"J´aime Terre-de-Haut"
Så var vi då tillbaka igen på Les Saintes. Nya mooringar är utlagda så man får inte ankra själv längre för att skydda botten och koraller.  Vår gamla boj är kapad men det ligger en ny på vår plats. Så vi har samma utsikt som vi är vana vid.

Upp och hälsa på Philippe o Gunilla som hälsar oss välkomna med middag. Oj vad skönt att komma hit med klart och fint vatten efter en fin segling och efter att ha legat på land i 2,5 vecka.

Kommentera inlägget
torsdag 17 november 2011 - Skrivet av Anders o Cathrine
Lämnar Grenada
Vrak i Dominica
Onsdag 16 nov lämnar vi Grenada. Bestämmer oss för att segla hela vägen till Les Saintes.

Går från St George mitt på dagen, fin vind ONO ca 25 knop. Natten blev också bra med stabil vind, stjärnklart och inga squalls. Vi gör som vanligt: jag tar första passet. Anders lägger sig halv åtta och jag väcker honom kl 01. Sen får jag sova tills jag vaknar.  Torsd 17/11 går vi in i Dominica trots att det percis blivit mörkt, men vi har varit där förut och i Portsmouth är det bara att gå rakt in och vi har en bra radar. Men där inne ligger en hel del vrak som plödsligt dyker upp som rostiga monster. Trots att kl är 19 och kolsvart kommer boatboys och erbjuder sina tjänster.

På Dominica finns det också väldigt spännande vandringar men det får vi göra nästa gång nu vill vi till Les Saintes.

Det blev 217 NM på 31 tim = 7knop i 45 - 55 grader "motvind"

Kommentera inlägget
lördag 12 november 2011 - Skrivet av Anders o Cathrine
Sjösättning
Tillbaka i vattnet
Då var det dags för sjösättning. Efter 2½ veckas jobbande och boende i  båten på land. Hann med shoppingbussen för en sista handling, nu när vi kan sätta på kylskåpet när vi kommer i vattnet.
Kommentera inlägget
fredag 11 november 2011 - Skrivet av Anders o Cathrine
Centerbord
Centerbord ner
Då var det dags att installera ny packning till centerbordet. Vi hade beställt den från varvet i Holland där båten är byggd. Den kom fram efter en lång resa, Holland, Antigua tillbaks till England och till slut hit till Grenada.

Det hann bli kväll innan allt var på plats. Sedan skulle båten höjas upp så vi kunde ta ner CB. Så nu lever vi på hög höjd över alla båtar. Fin utsikt lite mer vind och färre moskitos.
Kommentera inlägget