Västindien igen 2010 - - augusti 2010
måndag 30 augusti 2010 - Skrivet av Anders o Cathrine
Uppehållstillstånd
Regeringsbyggnaden

Ja då fick jag till slut mitt nya uppehållstillstånd. Efter besök hos guvernören och mailkontakt  med sekreteraren och idag till slut nytt besök på immigration. På immigration är det öppet mellan 13:30- 15:00.

Men man måste vara där en kvart innan de öppnar och då är det massor av folk. När de öppnar får man en nummerlapp och sen är det bara att vänta.

Fast det går ganska fort ändå efter karibiska mått och om jag inte fått förlänging hade jag bara blivit utvisad till Sverige och det är ju inte så farligt.

Det är ju inget krigshärjat land.

Kommentera inlägget
fredag 27 augusti 2010 - Skrivet av Anders o Cathrine
Underhåll
Högglans

Anders är i Sverige och jobbar och jag är kvar på båten. Den behöver underhåll hela tiden. Jag förstår inte det, här är så soligt och skönt.

Men solen och saltet gör sitt och vi har varit ute och använt båten i 5 år. Tiden går fort. Så nu är det dags igen vax on vax of, putsa rostfritt.

Detta gör jag nu när jag väntat på att få svar från guvernören om jag får stanna lite till.

 

lördag 21 augusti 2010 - Skrivet av Anders o Cathrine
Tillbaks i marinan
Oj va gott!

Tillbaka i marinan med sötvatten och el så mycket man vill vilken lyx. Olika prioriteringar i livet. Här ska vi ligga ett par månader.Anders åkte till Sverige igår för att jobba. Jag stannar och vaktar båten om jag får förlängt uppehållstillstånd.

Ansökte om förlängning hos guvenören förra veckan men ej fått svar ännu.

Reglerna är 90 dgr. Men efter 101010, då Bonaire kommer att lyda direkt under Holland vet man inte vad som kommer att gälla. Jag skulle behöva 26 dgr extra.

Vi gick ut åt lite extra gott, på Rest. "It`s rains fishes". Friterad squid ( som var vår favorit på Kanarieöarna) och  catch of the day mums.

Länk till fotoalbum: Bonaire 2010
Kommentera inlägget
måndag 16 augusti 2010 - Skrivet av Anders o Cathrine
Vår undervattensträdgård
Turtle
Nu är vi tillbaka i våra dykvanor. När vi går ner vid båten och tittar till vår undervattensträdgård, ser vi att det är samma kompisar sen sist. Vår sköldpadda, Spotted Drum, French Angelfisch, Trunkfisch och the Great Barracuda. Barracudan har verligen vuxit på sedan sist, så man blir nästan lite rädd när man ser hans tänder. Han är ungefär lika lång som vi. De är uppenbarligen stationära, och tittar nyfiket på oss, där de simmar runt bland alla vackra koraller.
Kommentera inlägget
måndag 9 augusti 2010 - Skrivet av Anders o Cathrine
Barnvakt
Nya huset

Lelle har många projekt på gång inte bara varvet och J24:an. Han bygger samtidigt hus. Här är Lelles och Inges nya hus inflyttat och nästan klart bara altanen fattas. Här lever man mest utomhus så altanen kommer att bli lika stor som huset. Samtidigt ska de jobba, Inge har fått nytt jobb, att organisera skolverksamheten här på ön med överseende från Holland.

De behöver lite barnvakt ibland då får vi rycka in.

Länk till fotoalbum: Bonaire 2010