Västindien igen 2010 - - augusti 2011
måndag 29 augusti 2011 - Skrivet av Anders o Cathrine
Göteborg-Kullavik
X2000 Till Göteborg
Denna  weekend har vi tillbringat i mysiga Kullavik hos Nina och Lasse. Det var så härligt att komma till västkusten igen och bl a få riktiga räkor och se härliga samhällen. Sightseeing upp till "Öppet varv" där vi fick följa tillverkningen av HR båtarna och för första gången se alla andra Orustvarv som vi så ofta stolt berättat om för andra seglare vi mött på de sju haven.
Länk till fotoalbum: Kullavik
tisdag 16 augusti 2011 - Skrivet av Anders o Cathrine
Home sweet Home
Svenska kantareller
Hemma igen efter lång flygresa. Grenada, Barbados, Dominica, Antigua, St Marten, Paris och till slut Stockholm. Det är mysigt att komma hem till vår lägenhet och börja frossa i den svenska maten. Vi börjar med svenska kantareller plockade på ICA.

tisdag 16 augusti 2011 - Skrivet av Anders o Cathrine
Stockholm i mitt hjärta
Allsång på Skansen
Och sen blev det Allsång på Skansen!
Kommentera inlägget
söndag 14 augusti 2011 - Skrivet av Anders o Cathrine
Konserver
Bullen`s
Så var det dags att gå igenom konservförrådet som vi laddade upp redan i Sverige. En del  har vi fortfarande kvar  -konserver håller länge. Vad sägs om Bullen`s Pilsnerkorv med utgångsdatum 2008. Den smakade prima uppstekt med sallad till. Det var den sista, nu har vi bara fiskbullar i hummersås kvar. Men den sparar vi till ett annat år.
Kommentera inlägget
torsdag 11 augusti 2011 - Skrivet av Anders o Cathrine
Busy days
Usch!

Things Are Starting To Get Busy In The Atlantic As Mother Nature Flips The Switch On

Inleds den senaste prognosen (Crownweather för nördar). Man spår att det ska bli en intensiv säsong i år.

Bilden här ovanför är en bild vi inte gillar. Den visar att just nu har vi fyra riskområden som kan utvecklas till Hurricanes varav de två väster om Afrika kommer att komma hit. Förhoppningsvis norr om oss. Grenada, som vi ligger på, ligger normalt söder om den intensivaste trafiken
Kommentera inlägget
onsdag 10 augusti 2011 - Skrivet av Anders o Cathrine
Carnival again!
To the Carnival

Carnival again. This time from the seaside.

And this time we went with Jason, the owner of Grenada Marine and a hot shot on the island, on his Grant Bank together with family and friends, totally 25 people. We had a great view from the boat together with locals all around.

Last time in 2008 we spent three days with the Carnival in the parades. Having a camera meant that everyone opened up and danced for you. This was a new point of view and very nice. On the way back we stopped for a swim and travelled home in the dark alongside Grenada´s southern coast in a star bright sky and nearly full moon.

Länk till fotoalbum: Grenada Carneval 2011
Kommentera inlägget
måndag 8 augusti 2011 - Skrivet av Anders o Cathrine
Alltid lika skönt
Tropical Weather Outlook, NOAA
Den här bilden gillar vi. Den föregås alltid av att ett lågtryck bildas över västra Afrika som måste observeras kontinuerligt. Ett par dagar följer nu där man bedömer om förhållandena är gynnsamma för en cyklon eller ej.

Efter ytterligare några dagar vet man om det är en potentiell cyklon, och är det detta följer ännu fler spännande (oroliga) dagar där man följer upp flera prognosmodeller som visar cyklonens möjliga vägar. Varvid även vi måste fatta beslut om vad vi ska göra. I allmänhet har man 3 - 4 dagar på sig att sticka iväg, men det gäller också att fatta detta beslut innan det är för sent.

Sedan gör cyklonen ett "landfall" någonstans norr om oss (puh) och därefter kommer denna bild upp igen. Alltid lika efterlängtad
Kommentera inlägget
torsdag 4 augusti 2011 - Skrivet av Anders o Cathrine
Upptagning
Efter tre år i vattnet
Upp på land igen efter tre år i vattnet. Det är trevligt här på Grenada Marin. Samma killar som för tre år sedan jobbar fortfarande här. Det känns bra dom kan sin sak.
Kommentera inlägget
torsdag 4 augusti 2011 - Skrivet av Anders o Cathrine
Bottenfärg
Högtryckstvätt
Högtryckstvätten gör underverk. Både blåa och röda färgen kommer fram. Ser lättare ut än när Anders dyker med tuber och skrapar.
Kommentera inlägget
onsdag 3 augusti 2011 - Skrivet av Anders o Cathrine
Grenada Marin
Grenada Marin
Just got a mooring outside Grenada Marin after 1 hour and 7 NM. Tomorrow we will go up on the hard after 3 years in the water.
Kommentera inlägget
måndag 1 augusti 2011 - Skrivet av Anders o Cathrine
Regn, byigt och vindstilla
Bild över det tropiska lågtrycket
Det har ännu inte blivit en hurricane av lågtrycket så det betyder att det inte hinner bygga så mycket i vindstyrka när der passerar i natt eller i morgon.

Men runt lågtrycket blandas vindbyar från alla håll med tropiska regn och inslag av stiltje. Vädret tycks vara bättre i Sverige

Vi ligger på Grenada, ön vid pilen klart söder om centrum, och det känns helt OK
Kommentera inlägget