Västindien igen 2010 - - maj 2013
torsdag 30 maj 2013 - Skrivet av Anders o Cathrine
En kväll på Operan
Nära ljuskronan

Nu får vi njuta av lite kultur. Kom iväg till Operan och fick uppleva 

Mats Eks uppsättning av Julia & Romeo fantastisk balett.

 

 

 

Kommentera inlägget
torsdag 23 maj 2013 - Skrivet av Anders o Cathrine
Stockholm
Valter väntar på mellanmål

Tillbaka i Stockholm efter lång flygresa från Grenada via London. Det är härligt att vara hemma igen. Snön är borta och syrenerna blommar. Vi har det lugnt i lägenheten , men trädgårdsarbetet har börjat i Stefan o Annas hus.

måndag 13 maj 2013 - Skrivet av Anders o Cathrine
Port Louis-Grenada Marin
I väntan på upptagning

Idag lämnade vi Port Louis för motor 2 tim. till Grenada Marin. Imorogon blir det upptagning och fixa det sista. sedan flyger vi hem den 17 maj. Det ska bli jättemysigt. Det verkar som om sommarvärmen har kommit till Sverige och sen är vi så spända på allt som hänt hemma. Anders var hemma i feb. men jag har inte varit hemma på 7 mån.

torsdag 9 maj 2013 - Skrivet av Anders o Cathrine
Batteriladdaren återigen
Månne den fungera denna gång???

Vår nya batteriladdar, beställd fredag 3 maj leverad och installerad 8 maj. Äntligen. Slut på tomgångskörning med motorn och snåla på strömmen.

Turerna har varit många. Den första köptes på St Maarten och gick omedelbart sönder. Dock ville vi inte stanna längre pga allt strul med centerbordet mm mm så vi beställde en ny (garanti) som skulle skickas till Guadeloup. Dit kom den mycket riktigt men blev liggande i tullen i tre veckor (FedEx high priotity tariff men det brydde sig inte tullen om). Efter tre veckor var vi tvungna att lämna Les Saintes och en ny beställdes till Grenada. Och det gick bättre den kom på två dagar plus en dag i tullen och fungerar nu perfekt.

Skönt för inför torrsättningen nästa vecka måste batterierna vara fulladdade.

Kommentera inlägget
söndag 5 maj 2013 - Skrivet av Anders o Cathrine
Hash# 776 Founders Hash
The Tower

Back in Grenada and Hashtime again. This time was the start and finish located on the lawn of The Tower built 1910 ar St Pauls in the parish of St Georges.

 

 

This is the home of Paul Slinger who first establised Hashing in Grenada. A fantastic house that was open for all to view.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The trail was very beautiful, passing very well kept gardens and the views were spectacular.

The ride home went between local rom-shacks to replace the humidity that was lost on the track

 

 

 

And local food-shacks to fill the nutrion loss

Kommentera inlägget
fredag 3 maj 2013 - Skrivet av Anders o Cathrine
Les Saintes -Grenada
Fin gång

Tisdag 30/4 lämnar vi Les Saintes för denna gång. Vi fick en fin segling 15-20 knop ostlig vind.

Cathrine tog första passet som vanligt. Väckte Anders vid 23:30, han fick väja undan  med hjälp av radarn för en del squall. Annars hade vi en perfekt segling. Vi hade tänkt stanna på Bequia, men vi hade fin  gång så vi fortsatte till Union Island och sov över i Chatham Bay. Morgonen därpå lättade vi ankar och seglade ner till Grenada.

Det blev 242 NM med en snitthastighet på 6,5 knop.

Nu ligger vi i Marina Port Louis. Anders har ringt till Budget Marin, för att beställa en ny batteriladdare från Miami express. Den förra fastande i tullen på Guadeloupe. Vi ligger kvar här en vecka sedan går vi till Grenada Marin för att lägga upp båten och flyga hem.