Västindien igen 2010 - - juni 2011
lördag 25 juni 2011 - Skrivet av Anders o Cathrine
Midsommar i Saintes
Sju blommor i vasen
Nu har vi firat Midsommar på Saintes. Vädret kan man inte klaga på. Soligt och varmt i vattnet. Det blommar för fullt så det var inte svårt att hitta sju blomster att lägga under kudden, men de har ju ingen aning om sill o nubbe.
Som tur var hade vi tagit med oss lite sill o gräslök från Sverige. Nubben fick bli BolongaRom och hårda brödet blev baugette. Ingen dans runt någon stång men det var är skolans dag i idag. De spelar Michel jackson o Celine Dyon.
Länk till fotoalbum: Midsommar 2011
fredag 24 juni 2011 - Skrivet av Anders o Cathrine
Dagstur till Guadeloupe
Marknaden i Pointe-á-Pitre
Igår gjorde vi en dagstur till Guadeloupe. Först färjan över till Trois-Riviers, Hyrde bil och körde till Pointe-á-Pitre. Där skulle vi träffa en jurist och prata om ev. köp av en tomt som vi är intresserade av här på Saintes. Men som vanligt  är det lite problem med språket franska o engelska. Så tisdag hade blivit torsdag.

Vi skulle varit där i tisdags vilket hade varit perfekt eftersom vi var i Pointe-á-Pitre då.

Men de skrev Thursday i stället för Tuesday, På så sätt fick vi en extra sightseeingtur. Hälsade på i Marinan där jag hade tillbringat 6 veckor i väntan på att autopiloten skulle bli lagad. Fikade vid den färgsprakande marknaden och köpte nytt madrastyg till duk på båten som blivit helt solblekt. Nytt försök med juristen blir nog i helgen när han kommer till Saintes.
Kommentera inlägget
onsdag 22 juni 2011 - Skrivet av Anders o Cathrine
Back på Saintes
Nya bojar!
Tillbaka på Ellinor efter 5 sköna veckor i Sverige. Allting var bra med båten lika förvånad varje gång vi kommer tillbaka och öppnar luckorna och hon är lika fräsch innuti som när vi lämnade henne. Här på Saintes är det nu semestertider för de fast boende. Många affärer och barer är stängda.
Fast komunen har jobbat och lagt ut massor med fasta mooringar. Så nu är hela viken vitprickkig. Slut på gratisankring men inte slut på möjligheten att krocka med grannen. För på vissa ställen ligger de lite för nära varandra. Men det är vi ju vana vid.
Kommentera inlägget
måndag 20 juni 2011 - Skrivet av Anders o Cathrine
Paris
Rain and grey, we are in Paris again, but only for a short stop on our way to ELLINOR. Longing for the warm and clear water.
Kommentera inlägget
fredag 10 juni 2011 - Skrivet av Anders o Cathrine
Nationaldag I Stockholm
Studentsångarna
Tillbaka i Sverige och med underbart sommarväder. Vi cyklar genom stan och idkar kafé och barliv. Eftersom här har vi ingen båt och inget landställe.
Balkongen är färdig och det är skönt att kunna öppna upp och släppa in luft och ljus. Nationaldagen firade vi i Kungsträdgården och sedan i Lilliann och Christers cava i Gamla Stan. Där fick vi tom höra studentsångarna.
Länk till fotoalbum: Sthlm 2011