Västindien igen 2010 - - februari 2010
söndag 21 februari 2010 - Skrivet av Anders o Cathrine
Cartagena i februari
En av Cartagenas fina balkonger

Livet på Ellinor är separerat nu Cathrine är kvar på båten i Cartagena och Anders i Stockholm och arbetar.

Livet i Cartagena består av att börja dagen med yoga 3 ggr i veckan, springa 2 ggr veckan. Sedan hem göra frukost, lyssna på cruisers radionet channel 68, tvätta båten, handla, sedan är det dags för Happy Hour och kanske avsluta med att gå ut och äta, eller gå hem och titta på film.

Min grannbåt har haft videoshop, så där kan jag låna hur mycket filmer som helst.

Men trots all bevakning med polis, securitas och militär händer det saker här.

En kväll när jag hade gått hem vi 9-tiden blev en restaurangägare brutalt ner skjuten. En respekterad affärsman stod det i tidningen. (Vad för affärer?). Han hade just börjat jobba för att få dit alla cruisers till Happy Hour, men förtroendet föll pladask.

En annan kväll när  jag kom hem vid 10-tiden var hela p-platsen utanför  vår marina ”Club de Pesca ”full av polisbilar. När vi  kom in i marinan var två coastguardbåtar där. Men det var bara några fiskekanoter som hade kommit för långt in på området och inte lydde order. Så då sköt de några skott i vattnet. Detta är en annan kultur, den som har pengar och makt flyttar på vem de vill.

Annars är det ganska bra, varmt och skönt, det har inte regnat sen vi kom hit 29 dec. Det blåser ganska mycket också så det svalkar skönt. Och säkerheten känns iallafall ok. Jag kan gå in till stan själv dagtid, och om det känns osäkert kan man alltid ta en taxi, det är jättebilligt och det vimlar av dem.

Cartagena är en jättefin stad skyddad av UNESCO. Husen har blommande balkonger, och när man kommer in är det ofta en ”patio ” innergård med palmer och någon swimmimgpool. Jag har lagt in lite bilder att titta på i fotoalbumet, Cartagena i februari.

Länk till fotoalbum: Cartagena i februari 2010