Västindien igen 2010 - - januari 2011
torsdag 13 januari 2011 - Skrivet av Anders o Cathrine
Fullriggare i hamnen
Royal Starclipper
Då var hon här igen. Det är ganska mäktigt när hon styr in  mellan öarna och fäller ankaret några hundra meter ifrån oss.  Vi har varit ombord för åtta år sedan när Martin jobbade som crew i sportteamet.
tisdag 11 januari 2011 - Skrivet av Anders o Cathrine
Les Saintes
Ellinor vid egen mooring Les Saintes
Så har vi nu kommit fram till Les Saintes, och kunde angöra vår egen mooring. Phillip och Gunilla hälsade oss välkomna. Ti Punchen gjord på Bolongarommen som Anders längtat efter fick vi både hos dem och på baren. På morgonen är det varma baguette som gäller och lunch kan man köpa av damer som står på gatan och säljer hemgjorda korvar. Det känns riktigt bra. Så nu stannar vi här ett tag, iallafall Cathrine. Anders flyger hem till Sverige och jobbar en månad.
Länk till fotoalbum: Les Saintes 2011
Kommentera inlägget
fredag 7 januari 2011 - Skrivet av SSB från Ellinor
PANG sa det
Regnbåge, Dominica

PANG sa det mitt i natten. Vad i helvete, blir vi påkörda bara så där rakt av mitt i natten, vilka idioter! Upp snabbt som ögat. I mörkret sitter några män, svarta förståss och i natten i en liten öppen mtorbåt. Helvete (2) Pirates! Var vi övermodiga nu som la oss själva utanför kusten, mitt i ingenstans, på Dominica. Vad vill dom? Kommer dom att tvinga sig ombord? Varför säger dom inget? Sakta backar dom undan. Aha, några fiskare som var ute och lade nät och kom för nära? Plötsligt blåljus och spotligt rakt i ögat. Aha (2) coastgard. På sätt och vis skönt, men Coast Guard är inte att leka med. De har rätt att (och gör) komma ombord och leta igenom hela båten, inklusive riva paneler och inredning om de vill. Vi har inte klarerat in vare sig på Dominica eller Martinique vilket betyder att vi har två dagar som vi inte kan redovisa för. Och det har man slagit ner på tidigare när vi varit för långsamma med att klarera in här på Dominica.

Så den stora frågan vad tänker dom göra nu??? Första frågan, "Hur många är ni ombord?" -Två. "OK" det accepterar dom samtidigt som Cathrine kommer upp. "Var kommer ni från?" -St Lucia (det är tillräckligt lång borta för att förklara en del av tiden). "Vart är ni på väg?" -Portsmouth (första bästa inklareringsställe).

"OK, this is just a routine check, sir" svarade de och åkte iväg i natten

Puuuhh.

Kommentera inlägget
torsdag 6 januari 2011 - Skrivet av SSB från Ellinor
Back to business
St Joseph, Dominica

Slut på slöseglingen, tillbaks till det vi känner igen: 30 knop och konstiga korta vågor från alla håll. Men distansen vettig (44NM) och vindriktningen i alla fall inte rakt emot. Ligger ensamma utanför en liten pitoresk by mitt på Dominica. Middag i solnedgången. Inte så dumt i alla fall

Kommentera inlägget
onsdag 5 januari 2011 - Skrivet av SSB från Ellinor
För fulla segel

Äntligen en dag med perfekt vind och förhållanden. 15 knop sidvind, lagom sjö, lagom dagsetapp, runt 7 knop hela dagen. Kunde röra sig fritt på båten hela dagen, däcket torrt. Kunde öppna en lucka när vi lagade mat. Kunde uppsöka skugga hela dagen någonstans påbåten. Full stor och full genua.

Vi räknade ut att det var 2,5 år sedan vi hade en sådan här segling. Faktiskt, ända sedan vi var i Västindien sist har vi haft etapper på sådär 3 - 400 sjömil. Det sista året kryss och oftast 30 knops vind och däromkring.

Snacka om att vi njöt idag. Vi hade nästan glömt den här sortens segling. Och imorgon ska det bli likadant!!!

Kommentera inlägget
lördag 1 januari 2011 - Skrivet av Anders o Cathrine
Gott Nytt År
Nu har nyåret även kommit till oss på den här sidan av jordklotet. Stort grattis till alla med förhoppningar om ett spännande 2011
Länk till fotoalbum: Nyårsafton 2010