Oktober 2011
lördag 1 oktober 2011 - Skrivet av Christel
Sommardag
Aurora i hamnen i dimma
Det är väl detta som kallas brittsommar antar jag, väldigt varmt men tyvärr dimmigt. Första upptagningen i hamnen och vi har varit där en del av dagen. Igår kom våra vänner på Chantalle hit för sin vinterliggning och vi är så glada för det. De ringde vid fyratiden och vi cyklade ner när jag kommit hem från jobbet. En jätterolig kväll med mycket skratt! Vi var båda jättetrötta efter veckan men den trötthet försvann direkt. Det blev sena kvällar för mig på jobbet eftersom jag hade en del som jag ville bli klar med. Nu är det nästan pinsamt att skriva det, men igår tackade jag ja till ytterligare ett nytt jobb! Denna gången är det en tillsvidaretjänst som arbetsterapeut inom LSS i Landskrona och det passar mig perfekt, jag är verkligen jätteglad för det. Det händer så mycket roligt i Landskrona och det är inspirerande att få vara med om det. Det fanns inte i mitt huvud att jag skulle bli erbjuden det eftersom jag ju fyller 65 i maj nästa år. Jag får jobba 80% vilket gör att jag kan tänka mig fortsätta jobba så länge jag tycker det är roligt (och även behöver det). Men, först ska jag jobba 3 månader som enhetschef på 100% och det är också spännande, så på måndag är det nytt kontor och nya kollegor.
September 2011
onsdag 28 september 2011 - Skrivet av Christel
Bakat
Äntligen klart
Nu har jag bakat 108 cup cakes och känner mig väldigt nöjd, imorgon och på fredag serveras de sista på mina två jobb. Det är en hektisk vecka när mycket skall avslutas samtidigt som jag börjat sätta mig in i mitt nya. Idag blev jag fullständigt grundlurad, trodde jag skulle gå på ett möte och sedan hände en massa saker som var helt trovärdiga och jag fattade ingenting förrän vi kom in på en restaurang där jag trodde vi skulle hämta mat till sena eftermiddagsmötet som skulle dra in över kvällen. Där stod några arbetskamrater och jag trodde att även dom skulle hämta mat innan jag fattade. Mina gulliga trevliga arbetskamrater hade ordnat en trevlig afterwork och jag blev avtackad, jag kommer verkligen att sakna detta jobbet, men jag kommer att hålla kontakt och få höra hur allt förändringsarbete fortskrider.
September 2011
söndag 25 september 2011 - Skrivet av Christel
HIF, HIF, HIF
Tända ljus för HIF
Nej, det är det inte, de fina ljusen och höstblommorna är från Haralds syster Ingers soffbord. Vi var hos dom igårkväll och hade en trevlig lördagkväll med god mat tillsammans med även syster Karin och Dan. Jag körde hem så jag fick hålla mig vaken. Jag har tappat greppet om GI-dieten vilket visade sig på vågen idag, både jag och Harald har ökat i vikt, jag blir bara så jävla trött. Idag har vi gjort absolut ingenting, trots det fina vädret så har vi hållit oss hemma. Det känns riktigt skönt att ha fått en vilodag och fått ordning på allt eftersatt här hemma. Ikväll blir det säkert fullt ös på stan här, men vi avstår, hoppas det går att sova. Vrålen har börjat höras.......
September 2011
lördag 24 september 2011 - Skrivet av Christel
Tjejträff
Underbar förrätt

Som jag skrivit tidigare så kallar jag det för tjejträff även om vi är 60+ och igårkväll var det dags. Det blev en riktig gourmetträff varvat med samtal om allt och inget. En fantastiskt god meny som givit 10 poäng i halvåttahosmej och trevligt. Att Ingrid sedan har en manlig servitör blir ju en extra krydda! Jag var jättetrött efter veckan och det blev inte så sent, hemåt vid halv ett på natten, tiden är aldrig nog när vi träffas, vi har för mycket att prata om. Jag steg på bussen i Viken, somnade som en stock och en snäll person väckte mig på Knutpunkten och frågade om jag skulle av i Helsingborg, herregud tänk om jag vaknat i Landskrona! Jag var helt väck, vinglade av bussen och fattade egentligen inte riktigt var jag var, jag skulle ju gått av vid lasarettet. Jag kom iallafall hem! Idag är det scrapbookingmässa på Sundspärlan!

September 2011
onsdag 21 september 2011 - Skrivet av Christel
Otroligt trött
Barnbarnet Ebba
Jag är fruktansvärt trött, sover dåligt och vet inte riktigt vad som händer. Igår träffade jag Mia på fika efter jobb och hasade mig efter henne i några butiker. Vi skulle gå på teater och se Tjuven på genrep och först tänkte jag strunta i det, men efter att ha suttit och fikat ett tag var jag ändå lite nyfiken. Jag somnade och fick cykla hem i pausen, jag kan inte minnas att jag gjort det någon gång tidigare. Jag är nog inte rätt person att recensera pjäsen. Idag har jag insett att jag inte skall boka någonting i veckorna för att orka denna hösten och så får det bli. Nu ska jag avsluta två jobb och bjuda cup cakes på ca 80 personer i omgångar. Jag har just avslutat en dubbel sats att ha med mig till ett ställe imorgon. Men jag har stort behov av att bara åka hem och kunna sitta i soffan. Vilken tidig höst vi fått förresten, det blev ingen sensommar alls, känns lite snopet.
September 2011
måndag 19 september 2011 - Skrivet av Christel
Trevlig helg
Charlie fyller 7 år!
Det blev ingen segling, vi kunde bestämma oss till slut när de svarta molnen bredde ut sig. Vi körde bil istället och sov över på Sandflyget i Joel och Petras extrahus. Det var kalas för Charlie och som vanligt hade vi galet roligt. Det var även Kulturnatt i Höganäs och vi var några som gick till Biblioteket på allsången som detta året var en tävling mellan två lag. Jag med min vinnarinstinkt gjorde allt för att vårt lag skulle vinna, men det kunde jag ju räknat ut att det blev oavgjort till slut, jag vet faktiskt inte hur de kunde gå om oss. Men, gud så roligt det var, när jag blir pensionär ska jag sjunga i kör. Kalaset fortsatte hos Andreas och Ulle och det blev invägning på deras våg där man mäter alla värden som kan mätas. Ulle för noggranna anteckningar på alla och nästa invägning blir i mars. Utanför huset var det stora musiktältet och alla sprang lite ut och in.  Det var mycket skratt denna kväll och väldigt trevligt. Efter en natts söm, ja nästan iallafall, gick vi på brunch till Mia och Jonas där Jonatan och Hanna fixat för att fira Jonatans födelsedag. Alla droppade in så småningom och det var en rolig och god avslutning på denna familjehelg. Tack till alla!
Länk till fotoalbum: Charlie och Jonatan
September 2011
lördag 17 september 2011 - Skrivet av Christel
Segla eller inte segla
Charlie

LO med Charlie och hans enorma ögonfransar. Det är en månadsutmaning på Scrapgalen utifrån ett foto från tunnelbanan i Stockholm. Idag fyller Charlie 7 år och vi ska till Höganäs ikväll. Det är också Kulturnatt i Höganäs och brukar vara väldigt trevligt. Imorgon ska vi sedan fira Jonatan på en brunch. Vi hade tänkt segla dit, men just nu är vi tveksamma, prognosen är inte så inbjudande. Det kvittar egentligen, men det ska ju vara roligt också, helgerna har verkligen inte varit gynnsamma detta år. Igår hade jag en jätteskön dag, jag hade verkligen önskat ha en 4-dagars vecka, men det kommer nog i framtiden. Ha en trevlig helg och besök Kulturnatten i Höganäs, ni kommer inte att ångra er, gå in på hemsidan och kolla!

Kommentera inlägget
September 2011
torsdag 15 september 2011 - Skrivet av Christel
Scrap
Barnbarnen Sanna och Charlie
Här händer det inte så mycket mer än att jag scrappar en bra stund varje kväll. Det är mitt sätt att koppla av. Dagen på det kommande jobbet var väldigt roligt och jag ser fram emot det. Att sluta på daglig verksamhet gör jag dock med sorg i hjärtat, där finns så många underbara människor, både personal och brukare. Imorgon är jag ledig, har mycket flextid och det är nog bättre läge att ta ut lite nu. Jag ska bara finnas till och göra precis vad som faller mig in, har bara några måsten.
September 2011
tisdag 13 september 2011 - Skrivet av Christel
Sommarminnen
Wille fiskar i Gilleleje
Hösten är kommen och jag måste tänka på sommaren, det är ju bara september! Det är väl en ovanligt tidig höst detta år. Finns det något positivt med det? Jag kommer inte på något, någon kanske? Fast att ta en två timmars fika med en av bästa vännerna är ett bra tips. Margareta och jag hade trevligt igår på Coffie House efter jobbet. Vi har också fått lite att tänka på när det gäller Aurora och det är inga lätta beslut. Vi både vill och inte vill sälja henne, men vi har ju bestämt oss för att göra det om det går vägen. Imorgon ska jag gå bredvid på mitt nya vik.jobb första gången, det ska bli intressant.
Kommentera inlägget
September 2011
söndag 11 september 2011 - Skrivet av Christel
Födelsedagskalas
Harald unnar sig lite gott
Helgen rusar fort över som vanligt och den blev inte så lugn som jag hoppades på. Vi har varit en del i Aurora och idag var det födelsedagskalas för barnbarnet Alva som fyllde 4 år. Hon är vårt yngsta barnbarn och alla börjar bli stora. Det var tårtkalas och vi fick glömma vår GI-diet för ett ögonblick. Kladdkaka, äppelpaj, kanelbullar odyl, mmm. Helgens invägning visade på en liten uppgång för Harald, men det var innan dagens ätande! Jag hade gått ner ett halvt kilo. Vi hann också med att träffa Eric och Birgitta på Ariel i deras nya lägenhet här i grannskapet. De kom hem från Alaska igår. Nu laddar vi för jobbevecka.