September 2009
måndag 28 september 2009 - Skrivet av Christel
Puuhhh!
Mina härliga vänner, Lisbeth, Maggis, Ingrid och Ame

En intensiv helg, men i Brasilien får jag ta det lugnt igen. En rolig kväll med mina vänner sedan tonåren. Det är mycket som ska pratas om, herregud så fort tiden går. Det är mycket som händer i våra liv. Några timmars sömn sedan iväg till scrapmässa på Sundspärlan. Ytterligare lite saker att packa med ner till Aurora. Lägenhetskoll åt min syster och sedan hem för middagsförberedelser. Joel med sin familj hade beställt köttbullar med sås och potatis så det fick det blir som huvudrätt. Sedan orkade jag inte resa mig från soffan mer än att stappla in i sängen. Idag fortsätter städande och packande men vi ska även träffa seglarvännerna Berit och Nils-Åke som angjorde Helsingborg igår em på väg hem från en jorden runt segling, skall bli kul.

September 2009
lördag 26 september 2009 - Skrivet av Christel
Båtliv
Middag i Eos

Vi har börjat storstäda vår lägenhet nu, ett hårt jobb och mycket skall packas undan. Vi pausade med att åka till Malmö till Micke och Ann-Marie, de bor i sin båt i Lagunen nu, verkar bra och lugnt. Ulla och Ronny mötte upp, de ska snart lämna och segla iväg. Möten och avsked, så är det i seglarkretsen. Vi hade en rolig kväll och nu är vi också lottospelare Wölamurch, så håll tummarna. Tåget tillbaka idag med en stor hög pilots och sjökort Karibien. Ikväll är det tjejträff så jag lagar mat och förbereder. Ha en trevlig helg ni också!

Kommentera inlägget
September 2009
onsdag 23 september 2009 - Skrivet av Christel
Husvagn
Hos Ulf och Karin i Vejbystrand

Vi börjar hämta oss en aning, jag kan börja tänka igen utan magont och illamående. Vi har inte fått ett slutgiltigt beslut från FK än, men vi vet ju hur det blir och sedan får vi agera efter det. Nu försöker jag lämna det tills att allt är klart. Harald mår ganska dåligt, men är i alla fall på benen igen. Vi hade sedan länge ett planerat besök hos våra seglarvänner Ulf och Karin som också tillfälligt är hemma. De bor i husvagn och vi fick för första gången bo i en sådan. Det var jättemysigt! Jag gillar ju det där lilla och det är en kanonfin husvagn, lite båtkänsla utan gung. Det var så roligt att träffas igen, sist var det i Las Palmas. Det enda tråkiga är att vi inte kan segla tillsammans, vi hade hoppats på att kunna sammanstråla någonstans i framtiden.

September 2009
måndag 21 september 2009 - Skrivet av Christel
Livet pågår
Äldsta barnbarnet Jonatan 25 år

Jag har nu hamnat i min vanliga situation när tillvaron är jobbig, vaknar vid 3-tiden, vrider och vänder på mig ett tag tills jag inser att det är lika bra att gå upp. Då tar jag min bok eller sätter mig vid datorn, så nu är jag här, det är mörkt och tyst ute, enda ljudet är en droppande kran i köket. Harald har valt strutslivet och dragit täcket över huvudet, ett dygn nu ungefär. Igår hade barnbarnet Jonatan 25-årsfest i Halmstad och jag fick själv köra dit, har Ellinors bil så det gick bra. På hemvägen hade jag sällskap av Mia i bilen och jag klarade tom av att tanka. Bilar är inte min grej. Födelsekalaset var trevligt med god mat och roligt att se deras nya fina lägenhet. Idag har Harald sagt att han ska följa med på ett sedan länge planerat besök i Vejbystrand hos seglarvännerna Ulf och Karin som också tillfälligt är hemma. Tack för alla snälla kommentarer.

September 2009
lördag 19 september 2009 - Skrivet av Christel
Ett lite försök att skriva något

Tillbaka i träsket, vad är det som får oss att tro att vi kan leva ett liv som vi drömt om och kämpat för i 10 år? Ja, jag vet inte och nu är vi definitivt nere på jorden med alla fyra ben.  Trots Haralds sjukdom har vi ju ändå envisats med att försöka få det att gå ihop men nu är det slut med det. Han ska återgå i heltidsjobb den 1 november och vi vet inte hur vi ska lösa allt för tillfället. Just nu är det kaos i min hjärna och det är ju den av våra två som brukar fungera.

September 2009
tisdag 15 september 2009 - Skrivet av Christel
Barnbarn
Charlie på Tropikariet

Anita åkte hem igår efter en slutspurt bland lägenheterna. Fina lägenheter, sämre lägenheter, vackra möbler osv, mycket intryck. Innan hemfärden hade vi också en trevlig dag med kusin Gun och Göran. Anita avlöstes av Charlie och idag har vi varit på Tropikariet och på stan. Han överraskade mig med att säga att han ville scrappa! Så det fick bli sådant också. Han tyckte bäst om rockorna på Tropikariet, det är inte mycket som stämmer med det jag tror. Sedan skulle jag fota papegojan för det var hans mamma sa han, vad lär föräldrarna honom? Efteråt ville han ha en glass och den kunde jag inte öppna så jag fick be om hjälp, är jag urtid jag eller? Ikväll ska jag sitta i TV soffan och pusta ut innan veckan fortsätter.

September 2009
söndag 13 september 2009 - Skrivet av Christel
Kusinträff
Kusinerna på min fars sida
Anita och jag flänger omkring och kollar lägenheter, så många fina det finns! Det är kul att vara med och se. Vi har också anordnat en kusinträff som gick av stapeln i fredagskväll. Vi var i Brytstugans koloniområde, en sådan vacker plats mitt i Helsingborg. Många av oss, 28 personer, som träffades hade aldrig träffats eller åtminstone inte sedan vi var väldigt små och det var riktigt roligt. Kusinerna är allt från 61 till 81 år så det är stor spridning och även bland kusinbarnen. Vi tog cateringmat från NilsH som var gott och bra, kan rekommenderas. Anita släktforskar så det var till en del resultatet av detta och vi hoppas kunna hålla någon slags kontakt i framtiden. Även om vi inte alls kände varandra så är det så tydligt att det finns någon slags kontakt, det är märkligt på något sätt. Tack alla ni som var med!
September 2009
torsdag 10 september 2009 - Skrivet av Christel
Nytt inlägg
Ny scrap

Ååhh, vad roligt att det äntligen kommer lite kommentarer. Ja, klok det är nog inte riktigt sant, de flesta skulle nog mena att vår situation inte är särskilt klok. Vis kanske, låter bättre, jag kör på det, gammal och vis vill jag bli. Denna framtida visa person har ju barn som har det ca 5-10 ggr bättre ekonomisk situation så kom och hälsa på, då blir vi glada. Jag tycker rådet av Vanja är mycket bättre, så tror jag att det får bli. Huka er barn och barnbarn! Nu har min syster Anita kommit från Stockholm, hon skall flytta ner till Helsingborg och vi cyklar omkring och tittar på lägenheter. Det är riktigt roligt att vara med på, vi har sett flera fina, spännande att se hur det blir. Jag har lagt in några nya scrap om ni tycker det är kul att titta. Trevlig helg förresten!

September 2009
måndag 7 september 2009 - Skrivet av Christel
Allt och inget
Alvas födelsedagskalas

Svårmodets tid känns det som och många tankar om vad denna känsla handlar om. Jag har inte kommit fram till något......kommer kanske? Veckan har varit full med träffar med seglarvänner i samband med Eos återkomst till hemlandet, en trevlig dag på stan med gamla vännen Margareta, lunch med arbetskamraterna från i somras, helgen med barnbarnet Amanda här, Mia på middag och avslutning igår med att fira minsta barnbarnet Alvas 2-årsdag. Jag har bestämt mig för att börja ta ut min pension från den 1 januari och håller på med det. Hur krångligt får allt vara? Hur ska jag, en helt vanlig människa,  fatta allt? Till slut har jag dock lyckats med att förstå det hela, mycket tack vare pensionshandläggaren i Höganäs kommun och känner mig nu någotsånär trygg med vår närmaste framtid. Om jag sedan blir den där gamla kloka tanten i hög ålder (som jag tänkt)  så är det mer tveksamt.

September 2009
onsdag 2 september 2009 - Skrivet av Christel
Jordenruntseglare
Micke och Ann-Marie

Så kunde vi äntligen ta emot våra vänner efter deras 4-åriga jordenruntsegling. Vi har haft tät kontakt, de har varit hemma 2 ggr och vi har seglat med dom 2 ggr, på Kanarieöarna och i San Blas. De ska bosätta sig i Malmö och de skulle komma upp till oss med tåg. Av olika anledningar blev det ändå så att de kom seglandes och på det sättet korsade de sin jordenruntrunda. Det blev firande i Eos och sedan middag hos oss, en härlig kväll. Återigen blev vi sugna på Söderhavet och dess övärld.

Kommentera inlägget