Februari 2009
söndag 8 mars 2009 - Skrivet av Christel
Galeao

Vi ligger med ankare i Rio Uno vid en liten by Galeao och har det bra efter en jobbig inledning. Vi hade en natt med ankarvakt men nu i floden ar det lugnt. Tyvarr inte nogot inbjudande badvatten men desto trevligare manniskor. Vi har traffat en man som introducerat oss har och nu sitter Harald pa en bar med honom och hans brasilianska flickvan med familj. Vi har atit en god lunch och sondagen ska vara veckans hojdpunkt sa vi far se vad resten av dagen ger. Jag har hittat ett litet internet och ar lycklig och har fatt lasa alla kommentarer, tack!

Februari 2009
onsdag 25 februari 2009 - Skrivet av Christel
Salvador
S/Y Christina från Råå seglar in

Karnevalen är slut och igårkväll kollade vi det sista tillsammans med Monika och Jan på Blue Dame. Idag har vi tagit emot Stina och Janne på Christina, så roligt att se och träffa dom igen. Ikväll blir det middag på Aurora. Jag har lagt in nytt med bilder under Aktuellt och på det sättet avslutat karnevalen.

Februari 2009
måndag 23 februari 2009 - Skrivet av Christel
Karnevalen fortsätter
Där hade jag platsat!

Karnevalen här i Salvador kör på och musiken dånar till halv fyra på morgonen. Lördagkväll valde vi att stanna i Aurora och det var skönt även om det dåliga samvetet gnagde i mig. Det är som sommaren hemma, måste utnyttja precis allt. Igår var vi så ute i myllret igen och denna gången fick vi uppleva den karnevalen som vi drömt om. Ett underbart folkliv, sambamusik och hur kul som helst. Vi gick omkring, prövade olika gatumat, caiparinha och öl. Karnevalen fortsätter några dagar till och vi kommer att stanna här lite längre än vi tänkt eftersom våra vänner på Christina från Råå, Stina och Janne anländer hit någon gång tisdag-onsdag. Det ska bli roligt.

Februari 2009
lördag 21 februari 2009 - Skrivet av Christel
Karneval
Världens största utomhusdiscotek

Så har vi vinkat av Ola, hoppas han får en bra resa hem. Stort tack till honom för att han hjälpt oss att ta oss hit och för trevligt sällskap. Han fick verkligen känna på krånglet i Brasilien igår, men det ska jag berätta mer om under Aktuellt senare. Karnevalen igår dit vi hade köpt biljetter visade sig vara enorma musikuppträdande av många populära artister och musiken var väl inte precis i vår smak. Barnbarnen hade nog passat bättre här. Ljudvolymen var så hög så ölburken vibrerade säger Harald. Det var ändå en upplevelse på många sätt, men vi orkade inte hela natten, kom hem vid midnatt lomhörda och trötta. Idag har vi vilat oss, men går kanske ut en runda ikväll om vi får ork.

Februari 2009
fredag 20 februari 2009 - Skrivet av Christel
Epilog
En nöjd dalkarl.

Ja allt har en ände, utom korven som har två. Så var det slut på både segling och vistelse i Salvador. Vad har man då för bestående minne av detta? Segling är ju livet, har inte båtar varit uppfunna så skulle jag ha gort det. Det är ju inte allom givet att få vara med på sådant här så det gäller att passa på när tillfällen gives. Dom dygn vi har varit ute har med andra ord varit underbara.

Sen har vi vistelsen i Salvador och seglingarna runt bland öar och floder. Nya vyer, intryck och möten med andra människor. En sak kan man konstatera och det är att de är glada och hjälpsamma men man förstår inte barret. Kunna språk är nog inte så dumt. Men o andra sidan förstod inte dom dalmål heller så vi var på samma plan. Salvador är en stor stad och festivalen verkar bli så bra som det skrivits om. I kväll och natt så blir det sista natten med gänget.

Sammanfattningsvis så har det varit en 10 på en tiogradig skala, förhoppningsvis så blir inte flygfärden hem några problem men vi är som sagt i Brasilien. Jag vill tacka Aurora, som är en så härlig båt, och Harald o Christer för en oförglömlig tid. Tackar också alla som har kommenterat vår framfart. Önskar Aurora och dess besätning all lycka med fortsatt segling. Jag kommer att följa er och ev. kommentera allt.

Tack för nu från Skeppsgossen Ola

Februari 2009
torsdag 19 februari 2009 - Skrivet av Christel
Idag startar karnevalen
"Förkarneval"

Igår var det en hektisk dag, vi åkte ut till ett stort shoppingcentra för att handla mat och för att titta på en del andra saker. Det blev mest titta som tur var (utom maten), men det tog hela dagen. Vi blev inbjudna till födelsedagsfirande på Flying Penguin och fick snabbt fixa present, i en scrapbåt finns alltid tillgångar! Därefter bjöd Ola på en god avskedsmiddag på en trevlig restaurang med både start och avslut med Caipirinha, vi är helt sålda på det. Det var full aktivitet överallt i detta område med musiker, dansare, försäljare och ja, allt. Vi var också till karnevalscentrat och köpte biljetter för att vara med i ett karnevalståg och det blir på fredag-lördag 18 till 06. Vi är verkligen nyfikna på hur detta ska bli!

Februari 2009
onsdag 18 februari 2009 - Skrivet av Christel
Shopping i Salvador
Så var det kört.....
Regn idag, men vad gör det? Det händer mycket ändå som ni kanske förstår. Det har shoppats, ja mest Harald där också. Jag fick ett litet diadem och Ola en flagga. Ikväll har vi haft svenskbåtarna på sundowner, Blue Dame, Flying Penguin och Unicorn, trevligt. Nu sitter pojkarna och gaggar uppe i sittbrunnen och jag kojar nog snart. Kan ingen kvinnlig kompis flyga hit snart?
Februari 2009
tisdag 17 februari 2009 - Skrivet av Christel
Salvador
Uppvärmning inför karnevalen

Igår kom vi tillbaka till Salvador, vi har internet i båten och nu kommer vi att återigen bombardera er med blogginlägg. Vi kan lägga Aurora i Aratu och det känns bra, fast nu har vi hört andra synpunkter på hur länge man får stanna i landet. Så svårt allt är, vi får försöka kolla upp detta, eller är det någon som vet? Just nu är vi 4 svenska båtar på bryggan här, nästan majoritet. Igårkväll fick vi känna på samban och stämningen, så härligt det är, vad är då Helsingborgsfestivalen och Love&Light? Karnevalen börjar på torsdag så det är bara uppvärmning nu och det är helt enormt. Inte riktigt lika kul när vi ska försöka sova i värmen med alla skylighter öppna och dånande sambamusik. Men, detta är en gång i livet!

Februari 2009
söndag 15 februari 2009 - Skrivet av Christel
Aratu
Aurora längst ut
Idag ligger vi här på en boj, men vi får vänta till imorgon och se om vi kan få något besked om vi kan lägga Aurora här. Vi lyckades inte med språket idag! Jag har iallafall lagt in nytt under Aktuellt nu om veckan här i Bahiaområdet, det har blivit mycket bilder eftersom det är så svårt att ge en bild av det hela med ord. Och Bosse, så mycket har jag inte magrat, iallafall inte om baken! Svansföringen på den högra kan i och för sig vara Harald, men isåfall före frisörbesöket.
Februari 2009
söndag 15 februari 2009 - Skrivet av Christel
Äventyr
Baksidan
Nej, vi är inte oartiga, hade vi varit med så hade det varit framsidan. Tack för alla kommentarer, vi försöker hinna med, men nu har vi verkligen varit ute på äventyr. Vi har seglat upp i en flod till en stad Marajipe och haft härliga dagar. Idag har vi varit på sjön hela dagen efter ett besök på lördagsmarknaden och kommit till Aratu där vi imorgon skall förhöra oss om att få lämna Aurora här under vår hemresa. Ikväll har vi ätit en något seg oxfilé med potatisgratäng, men imorgon går resten i tryckkokaren. Vi hoppas ni har en riktigt härlig Alla hjärtans dag! Heta hälsningar från oss.