Februari 2008
torsdag 21 februari 2008 - Skrivet av Christel
Barnbarn
Scrapkaos
Det är sportlov och 3 barnbarn har varit på besök, Sanna, Amanda och Ebba. Vi har scrappat, vilket jag har en tendens att helt tappa kontrollen över, jag hinner inte med deras snabba produktion och jag har alldeles för mycket grejor. Vi varvade med shopping på stan och aktiviteter på Dunkers och Biblioteket. Jag känner mig så lycklig över att ha haft möjligheten att ta emot dem nu innan vi seglar iväg. Harald har fortsatt i Aurora och börjar nu bli helt klar och jag hann precis sy klart allting innan barnen kom. Nu är det bara en massa öljetter som skall i och soltaket väntar vi nog med. Det känns inte som att det är så bråttom! Annars är det verkligen vår i luften.
Kommentera inlägget
Februari 2008
tisdag 19 februari 2008 - Skrivet av Christel
Arbetet fortskrider
Harald i Aurora
Harald fortsätter med arbetet i Aurora och börjar bli klar med det mesta. Vi har fått en AIS och Harald håller på att installera den. Våra vänner på S/Y Chantalle seglade iväg igår för att segla upp till Västervik och lyfta båten där innan vi ska stråla samman någonstans. Det var kanonväder och vi var riktigt sugna på att också kasta loss, men det återstår en del arbete först. Nu är det sportlov och jag har barnbarn på besök som avlöser varandra, igår kom Sanna och imorgon Amanda och Ebba.
Februari 2008
fredag 15 februari 2008 - Skrivet av Christel
Seglarträff
Café Ro
Igårkväll blev det en trevlig paus i allt syarbete och motorarbete. Vi samlades, ett gäng seglare, för att träffa Marianne och Kay på Nabob som är tillfälligt hemma från Australien. Vi hade en rolig kväll på Café Ro med mycket seglingsprat som ger tips och inspiration. Innan dess tvättade Harald motorrummet och skall nu måla. På ett konstigt sätt hamnar han dock alltid i grannbåten, där kaffet och tilltugget är gott. Visst datorarbete görs dock också. Jag sydde, tog kaffet i solen på balkongen och var på en inköpsrunda med dotter Mia. Underbara dagar!
Februari 2008
tisdag 12 februari 2008 - Skrivet av Christel
Förberedelser
Hur ska detta gå?
Det har varit segt att komma igång med symaskinen, men nu sys det! Flagglagning, vindskydd och soltak, stort och bökigt, men jag hoppas det blir bra. Harald är nere i Aurora, motorvård mm. Igår var det stor vaccination med vars 3 sprutor och flera tusenlappar fattigare. Nu ska vi ha vars en till om en månad och sedan har vi livslångt skydd mot det mesta om det nu är lönt för 60-åringar! Fast Harald påpekar att han är ju mycket yngre.
Februari 2008
söndag 10 februari 2008 - Skrivet av Christel
Städat klart
Ingemar och Elisabeth
Nu är Aurora färdigstädad och vi har haft våra första gäster ombord på länge. Ingemar och Elisabeth skall också segla iväg samtidigt med oss och det ska bli roligt. De var hos oss och fikade för första gången och då var vi ju tvungna att demonstrera vår mast! Harald har sedan satt tillbaka spridarna i motorn med hjälp av Max och fått igång motorn igen. Den verkar fungera och allt är tätt. Vi har vår i luften och allt känns jättebra. I fredagskväll var vi hos vännen Margareta på middag tillsammans med en del andra och nu börjar vänner avisera besök i Aurora på olika ställen. Det är verkligen kul! Idag bär det iväg till Höganäs på födelsedagskalas hos syster Inger.
Kommentera inlägget
Februari 2008
onsdag 6 februari 2008 - Skrivet av Christel
Lite av varje
Första fikan

Mitt barnbarn Jonatan (även andra i familjen) älskar att ironisera över mig/oss, kan ingen ge honom svar på tal? Jag kan ju ta bort hans kommentarer, men å andra sidan tycker jag att dom är roliga och kul att någon kommenterar. Han förstår dock inte vad som är viktigt för seglare som tex vacumförpackningar! Arbetet i Aurora fortsätter och nu har vi kommit så långt att vi t o m kan fika ombord fast det är kallt eftersom vi inte vill köra för mycket el. Nu ska jag istället berätta om min fantastiska orienteringsförmåga (ärfligt): igårkväll var jag hemma hos en tjejkompis Monica på Vimmerbygatan och jag har alltid svårt att hitta i det området. Vid halv elva tiden skulle jag cykla hem i mörker och ösregn och hamnade helt galet. Soptippar, skog, mörka vägar och jag hade ingen aning om var jag var. Till slut kom jag till Filbornaskolan och trodde då att jag visste, men ack nej, cyklade jag åt helt fel håll? Ett bostadsområde på håll på vä sida, jag cyklade in där, men visste inte vad det var och då var jag nära att ringa hem till Harald och gråta: "jag vill bara vara med dig, hjäälp". Jag såg två flickor och cyklade dit och frågade, jag var på Drottninghög! De förklarade hur jag skulle cykla för att komma till Maxi och då visste jag var jag var, men det var ju helt fel och långt kvar hem. Genomblöt, arg och ledsen kom jag till slut hem och idag tar jag det lugnt medan Harald är iväg och hämtar en bil till Joel i Örebro, skönt att jag slipper det!

Februari 2008
måndag 4 februari 2008 - Skrivet av Christel
Göteborg
Alldeles för stirrigt för mig här...
En härlig helg i Göteborg och vi sov med värkande nackar på hemvägen igårkväll. Vi hade tung packning efter besök på Claes Olsson i lördags och en heldag på båtmässan igår. Vi hade inte planerat att köpa något särskilt mer än ev pilots, men herregud så många bra att ha saker det det finns. Bland annat köpte vi påsar att vacumförpacka i som vi pratat om länge, det ska bli intressant att prova. Förpackningar som är så viktigt i en båt blev det också fler, påsar till snorklingsutrustningen och till våta saltvattenhanddukar. Nu ska vi dregla över pilots över Spanien, Portugal, Atlantiska öar och Brasilien. Före båtmässan var vi på Jordenruntseglarklubbens årsmöte och träffade alla trevliga långseglare samt fick se en bra bildvisning från segling i Karibien. 15 st båtar i klubben skall segla iväg på långsegling i år, det är nog rekord och flera var med under dagen. Vi fick sova hos Tommy och Birgitta i Mölndal och vi fick spridarna till motorn med oss hem som Tommy hjälpt till att serva, stort tack!
Februari 2008
lördag 2 februari 2008 - Skrivet av Christel
Ny månad
Spidermantårta
Storm igen och även denna gången gick allt bra med Aurora. Harald var nere igår och tittade till medan jag tog hand om barnbarnet Wille. Jag kan hjälpa till med sådant nu!! På kvällen var det födelsedagskalas för Wille som fyllde 5 år, en trevlig kväll som grusades lite av att kräksjukan startade. Vi hoppas på att slippa för idag åker vi till Göteborg.
Kommentera inlägget