Juni 2011
torsdag 30 juni 2011 - Skrivet av Christel
Helgen stundar
LO med mig som brudnäbb 1954
Det har blivit en hel del scrapbooking på sista tiden och det är alltid så roligt att hålla på med. Jag kan fortfarande inte uppdatera hemsidan så en del av dom dyker upp här på bloggen med jämna mellanrum. Här ett gammalt foto när jag var brudnäbb på min kusin Naivas bröllop, jag var 7 år och har faktiskt lite minnen från det, tror att jag var ute och sprang och fick bannor för att jag inte kunde hålla mig lugn. Jaja, det sitter i, haha. Nu vill jag inget annat än att få lugn och ro, jag tänker varje dag på att jag vill bli pensionär nu. Harald har målat klart däcket på Aurora och nu återstår bara att göra iordning, montera tillbaka allt och beställa bokstäver till nytt namn. Snart helg, skönt!
Kommentera inlägget
Juni 2011
tisdag 28 juni 2011 - Skrivet av Christel
Långlunch
Rothoffs koloni
Idag tog jag långlunch i det underbara sommarvädret. Min syster kom till Landskrona och vi promenerade i citadellområdet och åt lunch på Slottscaféet. Vi besökte en koloni som är ett litet museum, jättefint och intressant. Jag fick årets första myggbett!  Ett besök på muséet och en broderiutställning hann vi också med innan jag återvände till jobb. Jag måste passa på att tala om att Landskorna är en underbart fin stad, den har verkligen fått oförtjänt dåligt rykte. Åk dit och bli överraskad! Sedan hade jag lite kvällsjobb och kom hem sent. Idag är det 25 år sedan vi förlovade oss i Gilleleje och det är ett kärt minne. Det blir dock inte något större firande, som vanligt i veckorna sitter vi utslagna i TV-soffan!
Juni 2011
söndag 26 juni 2011 - Skrivet av Christel
Söndagsutflykt
Thelma som var inomhus eftersom hon skulle grisa precis närsomhelst

Hur jävla svårt ska det vara att hitta? Äntligen skulle vi hälsa på vännerna Ulf och MarieLouise som bosatt sig på landet utanför Örkelljunga och vi åkte iväg i vår Ola-bil med Iphonen som en trygghet. Kartan som Harald sparat gick inte att hitta och han hade rensat telefonen vilket innebar att vi inte hade något telefonnr. När vi sedan skulle leta på Hitta fanns inget 3G nät inne i skogsbygden. Jag hade lite spridda förklaringar kvar i huvudet från MarieLouises beskrivning och efter en del bråk hittade vi ändå fram. Irritationen försvann snabbt när vi träffats och fick se deras hus med mark och många djur, hundar, grisar, höns och får. Lite odlingar, växthus och en jättedamm/sjö med brygga och liten båt. Vilken underbar omgivning och huset så himla fint. Efter rundvandring satt vi i deras uterum, grillade och åt god mat tillsammans. Tiden försvann och det var så roligt att träffas igen, nu blir det skärpning. Vi har varit så dåliga på att upprätthålla kontakten med alla våra vänner. Invägning idag och Haralds viktnedgång har minskat något, helt naturligt, det ska inte gå för fort, nu har han gått ner 12 kg och jag har, av att bara ändrat mina matvanor i sympati, gått ner 2 kg. Tre arbetsveckor kvar till semester!

Kommentera inlägget
Juni 2011
lördag 25 juni 2011 - Skrivet av Christel
Inställd segling
6 barn som ville segla
Vi hade en lugn midsommarafton, Harald målade lite på Aurora, jag handlade och bakade och sedan var vi en stund hos syster Anita på hennes balkong/altan. Den traditionella middagen intogs vid vardagsrumsbordet hemma. Idag hade jag sett fram emot en segling till Gilleleje med Joels familj och deras grannfamilj. Jag är så jäkla besviken, har svårt att hantera sådant, när det inte blir som planerat. Det var alltså vindarna som satte stopp, vi hoppades ändå kanske att vi skulle kunna segla över bara till Helsingör. Kapten sa nej och det är bara att acceptera. Jag mötte upp på Knutpunkten och överlämnade alla matmuffinens jag bakat. Familjerna tog färjan över till Helsingör istället och för sent insåg jag att vi skulle ju kunnat hänga med där. Nu blir det ytterligare en vilodag och det kanske behövs, jag har känt mig lite dålig de sista dagarna. En påminnelse om hur det är att segla i den svenska sommaren, går inte att planera.
Juni 2011
onsdag 22 juni 2011 - Skrivet av Christel
Sköna kvällar nu
Från Karibien

Jag fortsätter att scrappa och denna är från en utmaning på cybercropen där man skulle använda tyg, kul. Igårkväll träffade jag gamla kolleger, Monica och Helene och det var så roligt att träffas igen. Sedan vi kom hem har jag inte orkat ta sådana initiativ, men är jätteglad när andra gör det. En underbar kväll med god mat i ett fint hus och en fantastisk sommarträdgård på årets ljusaste dygn. Idag läste jag i tidningen om Gösta Linderholm, en gammal favorit där han bl a uttryckte dessa kloka ord som är värda att ta till sig. Inte så lätt för en sån som jag, men man kan ju alltid försöka.

Saker som engagerar: "Att fånga solen. Sorgen och eländet får du utan att anstränga dig, men glädjen, skrattet och omtanken om livet och alla nära och kära, det får man jobba för." Motto: "Följ sommarvägen i din själ."

Ha en riktigt rolig och mysig midsommarhelg!

Juni 2011
tisdag 21 juni 2011 - Skrivet av Christel
Fika på stan
Dotter Mia
Igår åkte jag hem något tidigare och sammanträffade med Mia och barnbarn Amanda på stan. Först köpte jag en sommarjacka, halva priset på rea! Mysig fika på Espresso House innan Mia åker iväg på semester, New York igen! Nu åker hon med sambo Jonas så jag får inte följa med. Harald drog ut sin tand igår och som tur är syns det inte, tandläkaren tyckte det var ett bra beslut, jag vet inte. Tvättstugan sen och imorse var det segt med en smällande huvudvärk, panodil är bra att ha ibland. Nu ska jag iväg på en träff, får ta en panodil till.
Juni 2011
söndag 19 juni 2011 - Skrivet av Christel
Skrotat och scrappat
LO efter skiss på Svensk Scrapbookings cybercrop

Jag nästan skäms för att skriva det, men jag har inte varit ute på hela helgen. Jag har fått gjort en del, lagat vårt sittbrunnskapell och våra vindskydd, skönt för det är sånt jag avskyr och blir bara irriterad. Sedan har jag pysslat med scrap och då känner jag riktigt hur lugnet infinner sig. På denna jag visar här är det ett gammalt foto från 30-talet på svärfar Arne i svart kostym. Han var då som ung på The Waldorf Astoria i New York för att lära sig kockyrket och fick vara modell för bilder på hotellets interiörer. Det är väldigt roligt med gamla bilder och göra något annat åt dom än förvara i lådor. Harald har varit nere i Aurora kort och fläckmålat lite. Vi skulle ju måla däcket i helgen men i detta vädret gick det inte. För ovanlighetens skull känner jag mig redo för arbetsveckan.

Juni 2011
lördag 18 juni 2011 - Skrivet av Christel
Helg
På väg till jobbet
Skattepengarna gick åt till en ny dator, min lilla dator har blivit helt risig efter två år i utsatt miljö. Den har tagit "hundra år" att starta och sedan jätteslö när jag har jobbat med bilder och annat. Vår gamla stationära dator havererade totalt men Raymond har hjälpt oss att få den att fungera hjälpligt igen. Tyvärr försvann allt vi hade i den. Det är roligt med en ny dator, men tar lite tid nu att få in allt som behövs och fortfarande har jag inte lyckats få tid programmet som jag uppdaterar hemsidan i. Men, bloggen fungerar ju och det räcker för tillfället. Harald har precis åkt ner till Aurora, vi hade hoppats på att få klart däcket men det går nog inte att måla i helgen eftersom det är så ostadigt väder. Jag ska ner sedan och kolla eftersom det nog blir jag som målar. Det är ju inte så att jag inte har något att göra, jag behöver tex laga och sy på kapell, vindskydd och annat. Dessutom är det cypercrop på Svensk Scrapbooking!!!!!!
Kommentera inlägget
Juni 2011
tisdag 14 juni 2011 - Skrivet av Christel
Sommar?!
Stadsparken i Helsingborg
Nu är det verkligen sommar fast jag blir mest stressad av det. Jag åker halv sju på morgonen och är hemma vid femtiden. Hur ska jag ta vara på den? Semester först om 5 veckor....... Visst, det är skönt att cykla fram och tillbaka från Knutpunkten. Jag lade ifrån mig mina glasögon på studentfesten och någon hade suttit på dom, dom kommer att gå sönder sa optikern idag men jag fick ta beslutet att chansa och det fixade sig tack och lov. Här kan man inte prata om vuxenpoäng, snarare ungdomspoäng, suck. Harald har haft tandvärk en tid och hoppats på att det skulle gå över, men igårmorse vaknade han med uppsvullen kind. Det fick bli tandläkaren, pencillin och sedan får han dra ut tanden, inget roligt alls, flera tusen för att bli av med en tand. Fast vi har fått tillbaka på skatten, tack och lov för det finns hål sedan Gillelejearbetet. Fast, det går nog fort ändå till semestern.... och då kanske vi kan segla lite.
Juni 2011
söndag 12 juni 2011 - Skrivet av Christel
Rasmus student!
Glad och fin
Nu är vi människor igen efter en glad studentfest. Jag åkte tidigt till Höganäs för att handla och göra pastasallader. Vi hade en trevlig em med alla förberedelser och vädret visade sig ju bli fint. Rasmus tog studenten på Rönnowska på Byggnadslinjen, de skulle inte springa ut och han ville inte att vi skulle komma in dit. Han deltog själv i festligheterna där innan han kom hem och blev firad. Vi hade en riktigt trevlig och rolig kväll som vanligt och han blev ordentligt uppvaktad. Rasmus själv åkte in till stan med vännerna senare och vi andra fortsatte gemenskapen hemma. Vi tog sista bussen hem med snudd på att vi missade den. Tusen tack för allt! Rasmus åker nu till Norge imorgon för att påbörja sitt nya jobb med att bygga kylrum. Igår åkte vi ner till Aurora för att påbörja slipningen av däcket, men inte mycket blev gjort kan jag säga. Vi var trötta och inspirationslösa. Vi köpte en kebabsallad och åkte hem i soffan.
Länk till fotoalbum: Rasmus student
Kommentera inlägget