Juli 2008
fredag 25 juli 2008 - Skrivet av Christel
Sines6
2 systrar, så olika och så lika

Ja, då har syster Anita åkt hem igen efter fem sköna, roliga och mysiga dagar. Hon vägrar blogga så ni får fortsätta stå ut med mig. Imorgon kommer barnbarn Jonatan med sambo Hanna och som känd bloggare på Svenska Fans fotbollsblogg så kanske han tar över någon dag, vem vet? Jag är så glad över att ha en syster som jag har delat uppväxt med och som jag kan diskutera livets frågor med, vem kan bättre förstå alla ens knäppheter? Nu är jag här i Portugal och saknar alla mina nära och kära, Mia rapporterar om måltider med många runt bordet och jag blir så avundsjuk. Ska man behöva lämna hemorten för att förstå vad som är viktigt i livet? Fast jag ska inte säga att jag vantrivs precis, jag älskar ju samtidigt äventyret och nya miljöer. Såå splittrad och jag är inte ens tvilling, utan oxe som ju ska stå rejält på båda benen i myllan. Jag har nog för mycket tid att tänka! Jag har lagt in lite nytt under Aktuellt och får önska en trevlig helg igen, särskilt ni hemma i Helsingborg som har festival.

Juli 2008
måndag 21 juli 2008 - Skrivet av Christel
Sines5
Anita badar i Porto Covo

Nu njuter jag och min syster Anita av dagarna här i Sines. Det är dock lite molnigt och Anita klagar över sin missade solbränna! Vi har hittat saluhallen och vi äter fisk. Igår var vi på utflykt, tog bussen till Porto Covo som är ett vackert ställe. Det är dock väldigt turistiskt med mycket människor, men det är kul ibland och gå runt och kolla turistbutiker. En vacker klippig kust med en liten badstrand där vi badade. Vi var sedan nöjda över att komma tillbaka till lugnet i Sines. Ja, sämre kan man ha det, men bättre om situationen varit en annan.

Juli 2008
fredag 18 juli 2008 - Skrivet av Christel
Sines4
Brasilienrytmer

Så har jag lyckats fördriva en vecka själv här i Sines och det har varit med blandade känslor. För det mesta har det gått jättebra, men några kvällar har jag längtat jättemycket efter Harald. Några svenska båtar har passerat, en av dom låg bredvid mig, S/Y Fejm och det var trevligt. De stannade dessutom några dagar eftersom det har varit dimma här. Aurora har nymålat däck och är fin, jag går omkring med putstrasan! Igårkväll inleddes musikfestivalen här och jag gick upp för att lyssna på ett Brasilianskt band, vilken upplevelse och vilka rytmer. Nu vill jag till Brasilien! Nu ska jag först ta emot min syster Anita ikväll, det ska bli roligt. Ha en trevlig helg, ni därhemma!

Juli 2008
måndag 14 juli 2008 - Skrivet av Christel
Sines3

Nu har det gått några ensamma dagar och ännu inte någon svensk båt i sikte. Det gör ingenting, jag har fullt upp med målningen av däcket och annat. Något bad ibland försöker jag pausa med. Tiden går väldigt fort och det börjar också hända mycket i hamnen med båtar som kommer och går. På fredag kommer min syster Anita, hon överraskade mig och så roligt det ska bli. Sedan avlöses hon ju av småbjörnarna så jag kan inte ha det så mycket bättre. Jo, såklart om Harald också vore här. Han har anlänt till Helsingborg och det är inte så bra, känns som om vi får börja om igen. Jag har lagt in lite nytt under Aktuellt och Scrapbooking.

Juli 2008
fredag 11 juli 2008 - Skrivet av Christel
Harald har rest hem
Ensamma fotter

Ett tårfyllt avsked av Harald, fy så hemskt det känns! Jag promenerar omkring lite innan jag återvänder till Aurora. Samtidigt känns det skönt att han får gjort detta så att vi vet våra förutsättningar och kan planera för framtiden. Vi har nu legat i Sines i 1,5 vecka och det är inte kul att inte kunna segla, båtar kommer och går och vi ligger kvar. Jag har lite projekt att göra, bla ska jag måla däcket så jag får inga problem med sysslolöshet, snarare ensamhet.  Jag återkommer! Ha nu en trevlig helg alla ni därhemma och hör av er till Harald.

Juli 2008
måndag 7 juli 2008 - Skrivet av Christel
Dagarna flyter på
Likheter?

Nu är Haralds hemresa bokad, han flyger från Lissabon på fredag den 11 juli, vad ensamt det kommer att bli. Jag ser dock fram emot småbjörnarnas besök, här skall spelas kort och badas! Vi har premiärbadat i det lite kyliga Atlantvattnet, men härligt och här är en helt underbar sandstrand. Nu har Harald lovat att han skall se ut som Vasco da Gama när han kommer tillbaka till Sines! För övrigt är det hans (Vascos)  dagar nu mellan den 4 och 13 juli och det är artistuppträdande och serveringar varje kväll här nere vid stranden.

Juli 2008
onsdag 2 juli 2008 - Skrivet av Christel
Nya tag!
Stranden och hamnen i Sines

Vaa??? Ingen har skrivit BLI HEMMA! Vi har precis läst vännerna Micke och Ann-Maries senaste resebrev på väg mellan Vanatue och Papa nya Guinea och de har varken Internet eller mat, ve och fasa. Jag ska snart sluta gnälla. Vad var det han sa Peter Dalle i filmen, prova med att vara glad, kåt och tacksam! Jo, jag tackar och jag försöker byta tankebanor, det är nyttigt. Jag tror ändå att vi är påverkade av att Harald måste åka hem, tom han går omkring nu och är småirriterad (inte bara ”down”) Han fick tillsägelse av någon slags myndighet här att vi inte får ha vår flagga i mesanmasten, ”den får inte vara högre än den portugisiska, says the law”! Annars har vi det fint här i Sines, det är varmt och skönt, sol och badstrand, vi handlar kött hos slaktaren och snart är det stor festival här. Människorna är vänliga, säger alltid bra saker vare sig det är sant eller inte och vi har varandra…. ett tag till.

Juli 2008
tisdag 1 juli 2008 - Skrivet av Christel
Sines igen
Vi och Sangrian
4 timmar senare och säkert minst 30 förfrågningar har vi hittat ett hotel där man kan köpa wireless tid. Nu börjar irritationen lägga sig igen. Nu har jag iallafall möjlighet att uppdatera hemsidan, men inte att prata på Skype precis. Jag har dock skrivit tel nr nu på vår första sida om någon vill prata med oss/mig. Harald kommer att ha vår vanliga telefon med sig hem. Jag har lagt in lite nytt under Aktuellt också.
Juli 2008
tisdag 1 juli 2008 - Skrivet av Christel
Sines
Just nu har varlden rasat, i Sines finns inget wireless internet! Och har skall jag vara i ca 2 manader. Vi ska fortsatta leta, men nu ar vi pa turistinformationen och han sager att det inte finns. Ja, nu har vi alltsa kommit hit och i ovrigt ser det bra ut. Jag skulle uppdatera under Aktuellt men det gar inte nu. Vi har kopt ett telefonkort och har telefon nr 00351913173074. Skicka sms pa var vanliga telefon om det inte fungerar. Jag hoppas kunna aterkomma med ett roligare inlagg senare.