Juni 2009
lördag 27 juni 2009 - Skrivet av Christel
Svensk sommar
Vi vann!
Nu är det verkligen som bäst här hemma i Sverige. Vi pratade om hur glada vi kan vara över att få vara hemma nu och sedan återvända till Brasilien när kylan och mörkret kommer. Igår blev det bad igen på Gröningen, härligt. Läste i HD där de skriver om olika badplatser i stan, igår var det Fria bad som är ett ungdomsställe, gröningen var till för pensionärer var det någon som sa. Passar ju oss utmärkt fast det är faktiskt alla åldrar där. På kvällen var vi hos vännerna Lisbeth och Ove, fick god mat och hade trevligt. Dessutom lyckades jag och Harald vinna i kubb så kom igen nu Jonatan och Hanna så tar vi er!
Kommentera inlägget
Juni 2009
torsdag 25 juni 2009 - Skrivet av Christel
Ledig vecka
Bad på Gröningen
Vilken härlig vecka vi har! Vi har besökt Gröningen nu i två dagar och vi kan verkligen rekommendera vår stad Helsingborg till alla. Igårkväll var Raymond med fru Katalin här, han har webbhotellet där vår hemsida ligger och hjälper oss mycket när något inte fungerar. Dessutom är han delägare i en båt som seglar i Medelhavet och vi fick se fina bilder därifrån. Idag har jag haft barnbarnen Ebba och Wille på besök och vi har bl a badat på Gröningen, härligt svalt bad. Jag var ju tvungen att föregå med exempel och doppade mig raskt, ganska skönt faktiskt.
Juni 2009
onsdag 24 juni 2009 - Skrivet av Christel
Halmstad
Kubbspel
En riktig utflyktsdag med Swebuss Express till Halmstad. Seglarvännerna Ulla och Ronny tog emot oss, efter att vi i vanlig ordning förirrat oss lite. Vi satt i deras trädgård och fikade med rabarberpaj och mycket skulle diskuteras. Vi fortsatte till barnbarnet Jonatan med sambo Hanna och vi tog picnickorgen med lunchmat till Picassoparken vid ån där vi hade det jättemysigt. Vi avslutade med kubbspel och jag och Harald hade inte en chans. Lite större motstånd bjöd vi dock i andra spelet. Det var inte ens lönt att bli förbannad. Det blev alldeles lagom med TV soffan, Allsång på Skansen och Mord i Midsommer när vi kom hem igen.
Juni 2009
måndag 22 juni 2009 - Skrivet av Christel
Hoppfullt väder
Tropical Beach
Efter en trevlig kväll igår hos Ola och Marie med mycket och god mat och gott dricka (caiparinha bl a) så somnade vi båda två på stranden på Tropical Beach i em. Solen sken ett tag fast vinden var kall, men det bådar gott för min lediga vecka. Replikerna nu för tiden är ofta "vad hette nu det?, "kommer inte ihåg", "var var det nu", men Marie (tror jag det var, haha) sa att någon sagt till henne att det är när man är med om för mycket och då kommer man inte ihåg allt. Bra va? Denna veckan är det scrapbookingcrop på Svensk Scrapbooking så jag ägnar mycket tid åt det, roligt. Blev tvungen till en cykeltur upp till Berga idag för att handla på Scraproom.
Kommentera inlägget
Juni 2009
lördag 20 juni 2009 - Skrivet av Christel
Väder?
Fel tajming
Vi har haft en stilla och lugn midsommarafton bara Harald och jag med en god middag, mousserande vin och lite av varje. På dagen gick vi en promenad och hamnade i ett riktigt oväder med åska och ösregn. Vi kom hem blöta och sedan hade vi inte lust att gå ut mera. Det har varit så himla skönt att bara vara tillsammans igen. Idag är vi precis hemkomna efter en god middag hos Haralds syster Inger då vi igen har beundrat deras fina trädgård. Jag har skrivit lite under Nya berättelser och lagt in lite bilder. Jag har också scrappat lite och de nya ligger nu under Scrapbooking.
Kommentera inlägget
Juni 2009
onsdag 17 juni 2009 - Skrivet av Christel
Glad Midsommar
Blåklint är midsommar

Harald är kvar hos bror Johan i Göteborg, men kommer äntligen hem imorgon! Då ska jag få mig berättat om seglingen och kanske det kan bli en liten berättelse med bilder. Harald är trött efter seglingen, frun har ju inte varit med och styrt upp! Vi har bestämt oss för att inte segla med Johans båt nästa vecka, det känns som att det blir för mycket. Nu är vi hemma istället och tar det lugnt en hel vecka innan jag börjar jobba heltid. Idag har jag avslutat jobbet på Sommarsol, det har varit roligt, men känns skönt också. Jag sover dåligt, alldeles för många tankar som virvlar runt, varför är det så svårt att inte engagera sig? Nu vill jag önska er alla som tittar in här en riktigt Glad Midsommar!

 

 

Juni 2009
måndag 15 juni 2009 - Skrivet av Christel
Höganäsdag
Poolen på Sandflyget
Vid femtiden imorse kom ett sms om att pojkarna var vid Trubaduren. Jag kunde ringa upp och de berättade att det varit en jobbig segling. Vinden hade legat runt 16 m/s hela vägen och först då på morgonen började den avta en aning och framförallt sjön blev bättre. Nu får dom väl vila ut innan jag ringer nästa gång. Anita och jag hade en trevlig dag i Höganäs igår, besökte sönerna och deras nya pooler och vandrade i våra förfäders spår. Anita släktforskar och det är kul att se och fantisera om var olika personer bodde. Det är en avlägsen gren som flyttade till Höganäs under sekelskiftet då Stenkolsverket behövde folk. Idag åker Anita hem till Stockholm och sedan jobbar jag i tre dagar. Harald kommer att stanna i Göteborg hos sin bror Johan några dagar.
Juni 2009
söndag 14 juni 2009 - Skrivet av Christel
Sofiero
Underbara vallmo
Harald och Ola lämnar Ebeltoft vid 10-tiden idag. Jag hoppas nu att de får en fin segling upp till Björkö. Det har varit en seg historia. Båtarna i Volvo Ocean Race gick en aning snabbare. Anita och jag var på Sofiero igår med kusin Gun. En riktigt fin dag efter ovädersdagarna. Sofiero är vackert, läste i tidningen att den är nominerad till Årets park. Vi avslutade med en god middag i Ängelholm hos Gun och Göran.
Kommentera inlägget
Juni 2009
fredag 12 juni 2009 - Skrivet av Christel
Oväder
Syster Anita
Vad gör man en sådan här dag? Halv storm och ösregn hela dagen! Shoppar! Utförsäljning på Hemtex och viss reastart, ja vi kunde roa oss. Jag köpte en solklänning för 49,50 som biträdet tyckte var ett fynd, men hon visste inte när jag skulle ha den. Men, det vet jag! Stadsbiblioteket med tidskrifter och fika, vi är nöjda med vår dag. Seglargossarna är inblåsta vid Ebeltoft och har passat på att städa båten innan överlämnandet. Dom verkar må bra och ha kul om jag tolkar sms:en rätt. Dom ska försöka gå vidare imorgon och det ser väl lite lovande ut.
Juni 2009
torsdag 11 juni 2009 - Skrivet av Christel
Promenader
Jordbodalen
Harald och Ola gick från Kiel sent igår eftermiddag i slör. Jag sov dåligt inatt, tänkte på dom i det iskalla vädret. Jag fick dock ett nytt sms vid lunchtid idag att allt var bra och att dom var i höjd med Själlands Odde. Hoppas dom slipper en del av regnvädret som vi har över oss just nu. Anita och jag ägnade gårdagen åt en långpromenad, vi försökte följa landborgspromenaden söderut, men vi hittade inte så det blev Jordbodalen. Därefter började det regna och då var vi nöjda. Jag lagade vår paradmiddag som vi alltid har när vi träffas, äggakaga med stekt fläsk och lingon. Idag har jag jobbat och just nu stökar Anita i köket, skall bli spännande att se vad det blir för mat.