Oktober 2010
söndag 31 oktober 2010 - Skrivet av Christel
Nostalgi
Det var då det.....
Jag hoppar inte jämfota just nu precis. Men igårkväll fick vi många förevisningar på att hoppa jämfota och på ett ben. Vi var barnvakter åt barnbarnen Ina, Tilda, Tuva och Alva och det gick jättebra. Sista bussen hem från Nyhamnsläge vid 2-tiden, "kräkbussen" kallar jag den, men vi kom hem. Idag har jag äntligen tagit mig samman och skall göra klart sista delen i vår loggbok, jag har tagit fram lådan och gått igenom och känner mig riktigt ledsen. Om vi någon gång mer i vårt liv får ekonomisk möjlighet att segla vill jag åtminstone segla till Azorerna en gång till. Brödbaket står och jäser, Harald har gått ner för att titta till Aurora och Spotify är på med musik av en av mina favoriter Totta Näslund. Han kan också få mig att gråta, kanske mest för att han inte finns mer.  
Oktober 2010
lördag 30 oktober 2010 - Skrivet av Christel
Födelsedagskalas
Ebba 9 år
Veckan är avslutad med ett roligt kalas för barnbarnet Ebba. Hennes favoritmat Tacos serverades och sedan en god födelsedagstårta. Det är underbart att få vara med familjen och vi har alltid hög stämning. Sitter nu och lyssnar på radion om hur mycket pengar staten sparar på den försämrade socialförsäkringen och det är ju inte så konstigt. Inga rapporter om hur andra kostnader ökats istället. Nu har nästan 1 år gått sedan Harald blev utförsäkrad. Det är 15 veckor sedan han anmälde sig på Arbetsförmedlingen och han har arbetstränat i 6 veckor. Han har fortfarande inte fått ett öre i ersättning och han är absolut inte frisk nog för att kunna arbeta. Det går att leva på en liten kommunal lön om man drar ner på alla utgifter som bara går. Tyvärr är läkarkostnader och mediciner till en person som inte är frisk bland de största utgifterna och för mig är det väldigt oroande hur vi ska klara tillvaron framöver. Jag vet, det finns dom som har det värre!
Länk till fotoalbum: Ebba 9 år
Kommentera inlägget
Oktober 2010
tisdag 26 oktober 2010 - Skrivet av Christel
Vacker höst
Ny scrap
En första scrap från min nya arbetsplats och det fungerar så bra, vad jag är glad för det. Detta fotot är kul tycker jag och det var en rolig kväll på Dominica. Jag kom hem först vid sju ikväll och då är det bara soffan jag orkar med. Det är mycket som händer på jobbet, roligt och slitigt på samma gång. Ja, det är verkligen en fin höst, vackra färger och ett ljuvligt väder idag.
Kommentera inlägget
Oktober 2010
söndag 24 oktober 2010 - Skrivet av Christel
Borås
Mia och Ellinor i ett regnigt Borås
Som tur var blev det plusgrader och bra att köra. Det är långt till Borås och vilka småvägar. Det gjorde inte så mycket eftersom vi kunde passa på att prata och prata... Ellinor bor jättefint i en studentlägenhet och vi lagade mat tillsammans och hade en väldigt trevlig kväll. Jag är så glad över att kunna träffa min familj så här nu även om det inte blir jämnt. Lördagen ägnade vi oss åt shopping och åt att titta på Ellinors studielokaler. Som vanligt blir jag alldeles nostalgisk och önskar mig tillbaka till en högskola. Men nu är det passerat i mitt liv och det är bara att acceptera. Jag glädjer mig istället åt barnbarnen nu. Vi ar hemma igen igårkväll och idag har jag fortsatt här hemma med att få ordning på alla saker. Jag blev så inspirerad i Borås så jag har nu tagit fram alla mina garner och det är inte lite. Får se om jag börjar använda dom också.
Länk till fotoalbum: Borås
Oktober 2010
fredag 22 oktober 2010 - Skrivet av Christel
Ledig dag
Nybakade bullar

En första välbehövlig ledig dag sedan jag började jobba i juli månad. Så skönt, långfrukost och en tyst och tom lägenhet. Jag har bakat bullar, en del med Nutella och en del med kanel, mmm. I em ska jag åka med dotter Mia till Ellinor, barnbarnet som pluggar i Borås. En mormor ska ha med sig bullar då, får bli bättre på det! Vad det ska bli roligt, hoppas bara väglaget blir hyfsat. Veckan har passerat med mest oro och bekymmer, det är få glädjeämnen just nu, livet går upp och ner.

Det spelar ingen roll om vi lever i den bästa av tider – eller den sämsta – Kom ihåg att det är den enda tid du har!

Jag försöker!

Oktober 2010
tisdag 19 oktober 2010 - Skrivet av Christel
Jobb, jobb, jobb
Min nya scraphörna
Att göra en scraphörna i sovrummet blev riktigt bra och nu längtar jag bara efter att få tid att börja scrappa. Jag hoppas att det kommer att fungera bra, nu är det bara inspirationen och lusten som ska infinna sig. Det har blivit kallt och höstigt men det finns inte så mycket tid att tänka på det. Idag hade jag lampor på cykeln för första gången efter att ha cyklat flera morgnar i mörker. Idag var det för lite tågvagnar igen och jag fick stå och försöka hålla balansen samtidigt som jag läser Metrotidningen. Plöstligt tänkte jag att det var konstigt att tåget körde så länge i tunneln innan jag insåg att det var helmörkt ute. Det var tunnel hela vägen till Landskrona. Det är väldigt mycket på mitt jobb med allt förändringsarbete och jag är helsplittrad i huvudet. Den enda trösten är att det är lika för fler som är mycket yngre än jag.
Oktober 2010
söndag 17 oktober 2010 - Skrivet av Christel
Födelsedagsfest
Haralds favorittårta

Besök på Ikea, var roligt i Mias sällskap. Jag fick tag på lite hyllor och förvaringsgrejor till min hobby, scrapbooking och idag har det jobbats här. Igår firade vi Haralds syster Karin och hennes man Dan. Vi hade en trevligt kväll i Höganäs, god mat och dricka. Helgerna gå så himla fort och det är så svårt att hinna med allt. Är det livet som pågår kanske? Just nu känns det som ett stort vakuum och jag kan inte tänka på framtiden alls.

Länk till fotoalbum: Karin och Dan
Kommentera inlägget
Oktober 2010
lördag 16 oktober 2010 - Skrivet av Christel
Trevlig fredagskväll
Ingmar och Elisabeth
S/Y Chantalle anlände till Helsingborg för en vecka sedan för sitt vinteruppehåll. Vi är jätteglada över att ha våra vänner på plats här och igårkväll hade vi en helkväll. Jag lekte "Halv åtta hos mig" med en god 3-rättersmeny som krävde att jag slutade lite tidigare på jobb. Jag har flextid så det ordnar sig alltid. Förrätt Blinier med stenbitsrom, creme fraiche och rödlök, jag har ingen lagom panna så dom blev lite för stora och smaken var väl sådär. Huvudrätten var Helstekt fläskfilé med portvinssås, potatismos och smörslungade grönsaker, det blev mycket gott. Efterrätten dock bäst, Passionsfrukts creme brulé med basilika- och hallonsorbet, så jäkla gott. Men allra bäst, samvaron med vännerna och plötsligt var klockan halv två! Ny dag idag och jag startar med ett Ikeabesök med Mia innan det är födelsedagsfest i Höganäs. Tur för mig att det bara var långfingret jag mosade, hade jag varit Vanja hade det inte blivit någon meny. Ta det lugnt och se till att bli bra.
Oktober 2010
onsdag 13 oktober 2010 - Skrivet av Christel
Flyttar grejor
En ynka ny scrap
Efter ett tröttande Ikeabesök på jobb idag, inköp till en ny verksamhet, så värker kroppen och även ett långfinger som jag lyckades klämma bland kartongerna. Men, nu är jag skittrött på att alltid ha alla scrapsaker i en enda röra i vardagsrummet så nu flyttar vi om möbler. Jag får en scrapplats i sovrummet och vi får lite ordning omkring oss hoppas jag. Vi får se hur det blir, Harald är skeptisk, han säger att jag inte får plats. Harald är trött och mår inte så bra men han kämpar på. Vi har lite intressenter på Aurora, det känns märkligt. Svärdotter Petra fyller 40 år idag så henne grattar vi extra!
Oktober 2010
måndag 11 oktober 2010 - Skrivet av Christel
Vi klarade det!
Farmor har bakat vaniljhjärtan med barnen, goda blev dom
"Vad du ser gammal ut när du sovit" sa Wille när vi vaknade efter ytterligare en natt i gemensam säng. Ja, vi fick många goda skratt, han frågade Harald om han färgade sitt hår i sidorna! Önskemålet var köttbullar till middag så det blev lördagkvällsmiddagen och då hade vi ett extrabarn med. Joel har en gång sagt att det där med gemensamma familjemiddagar är överreklamerat och jag är inte fjärran att hålla med. Sedan kommer jag alltid med så goda idéer som att baka vaniljhjärtan. Det gick dock bra och dom tyckte det var kul. Amanda tog tillbaka påståendet att färdigköpta är bättre. Det svåraste var nog hunden, trots det gulliga och söta frestar hon tålamodet. Kan ni se både Harald och mig ligga på golvet och försöka få ut henne när hon gömde sig under soffan efter att hon snott något att tugga på, det var svårt att hålla sig för skratt. Ett tag var vi övertygade om att vi nog fick sluta denna helg med besök på Djursjukhuset. Men, igår eftermiddag kunde vi lättade ta emot föräldrarna, bjuda på vaniljhjärtan och överlämna barn och hund helskinnade, bara en bilnycket var försvunnen för alltid.
Länk till fotoalbum: Sandflyget2