Augusti 2009
söndag 30 augusti 2009 - Skrivet av Christel
Fixande
Bjudning hos Anders och Agneta i Ramlösa

Vi hade en leveranssegling på gång för oss båda och Ola, men av det blev inget..... Vi sprang omkring på Väla en hel dag för att köpa en dator till en billig peng, till slut kunde vi bestämma oss och när vi kom hem visade det sig att den nästan inte hade något minne. Ett rejält missförstånd i butiken och Harald fick åka tillbaka. Nu har vi iallafall en liten XP dator som blir smidig att ha med sig överallt. Nu jobbar vi med att få allt som behövs in i den och samtidigt tömma den andra för att se om den kan återhämta sig. Skypen fungerar perfekt så nu vill vi gärna ha kontakt med alla där innan vi åker till Brasilien. Det trådlösa nätverket som vi snyltat på har lagt in spärrar nu så idag fick Harald åka till Väla igen för att köpa ett mobilt bredband till oss. Vad allt är krångligt!

Augusti 2009
onsdag 26 augusti 2009 - Skrivet av Christel
Hemma igen
Avslutningsmiddag
Efter 9 dagars resa och segling kom vi hem igårkväll, ganska trötta men väldigt väldigt glada och nöjda. Vi har haft en fantastisk tid ombord på Chantalle tillsammans med vännerna Ingmar och Elisabeth. Vi har fått två av våra drömmar uppfyllda, att segla till Gotland och att segla in i Stockholm och ligga inne i stan. Vi har haft kul ihop, vi har bott fint och ätit och druckit gott. Vi har inget mer att önska just nu. Jag har pratat med Kent i Itaparica i telefon och fått veta att Aurora ligger så fint därnere och det känns bra. Jag har lagt in en ny berättelse om vår segling här.
Augusti 2009
fredag 21 augusti 2009 - Skrivet av Christel
Segling
Segling från Gotland
Vi har en helt underbar vecka i Chantalle med Ingmar och Elisabeth. Härlig segling, mycket och god mat och dricka, glad samvaro och vi njuter. En dröm i uppfyllelse, att segla till Gotland har redan uppfyllts och nu är vi på väg mot Stockholm. Nu har jag inte tid att skriva mer, middagen väntar.....
Augusti 2009
söndag 16 augusti 2009 - Skrivet av Christel
Nice
Porslinsblomman i fönstret

Dropparna på min porslinsblomma får symbolisera känslan av svettdroppar i pannan efter två olika fester igår. 50-årsuppvaktning hos Lotta, en tidigare arbetskamrat i deras nya hus, kul att träffas, god mat och ”goa” människor. Vi fick sedan skjuts av Susanne och Fredrik till Viken, tack snälla ni! I Viken var det trädgårdsfest hos goda vännen Margareta, trädgårdfesten blev dock inomhus, regnet vräkte ner hela dagen, men uppehåll till kvällen ändå. Många människor som var så roligt att träffa, mycket seglingsprat och mycket god mat och dricka, en fantastisk dag och natt! Bussen hem vid halv två-två tiden då vi fick kryssa mellan spyor, dock inte från oss. Idag ska vi packa och imorgon går bussen mot Västervik för segling med Ingmar och Elisabeth på Chantalle, det ser vi fram emot.

Kommentera inlägget
Augusti 2009
fredag 14 augusti 2009 - Skrivet av Christel
Aj, aj kapten!
Pirat

Det händer mycket i Höganäs och jag klev trött på bussen tillbaka hem efter en dag som farmor. Harald var hos syster Karin, datorhjälp och god mat fick han. Vi däckade som vanligt i TV-soffan med dokusåporna. Hur ska jag klara mig utan alla dessa utröstningstävlingar och olika sociala samspel? Fast jag är jävligt trött på alla skrik och tårar i dessa amerikanska program! Det blir nog riktigt skönt med kortspel och tärningsspel i sittbrunnen på Aurora, inte så mycket dramatik. Harald är lugn och fin.

Kommentera inlägget
Augusti 2009
onsdag 12 augusti 2009 - Skrivet av Christel
Vi kör på...
Matmarknad på Stortorget
Så var det dags för barnbarnen Ina och Tilda att komma in till oss, det vanliga programmet, scrappande, spelande och uppleva stan. Idag hade vi tur att det är matmässa på stan med massor av gott och annorlunda. Jäkligt dyrt bara, gatumaten har inga Brasilienpriser precis. Det är ändå väl värt ett besök i helgen! Imorgon åker jag till Höganäs till barnbarnen. När dagis och fritids stänger är det bra med en farmor som inte jobbar!
Kommentera inlägget
Augusti 2009
tisdag 11 augusti 2009 - Skrivet av Christel
Barnbarn
Sanna och jag
Våra datorer är inte i bra skick, långsamma, och emellanåt "försvinner" program. Det är jäkligt frustrerande och vi funderar på att vi nog måste försöka skaffa en dator till att ha med oss till Brasilien. Jag skulle själsligen dö om jag inte kan ha kontakt. Någon som har tips om en bra prisvärd bärbar dator? Vi måste tömma den bärbara datorn vi har idag och det snart. Vi får besök nu av barnbarn innan skolan ska börja igen, jag fattar inte att snart har hela sommaren gått och av allt jag drömde om att göra har inte så mycket hunnits. Kanske är det orken som inte längre riktigt finns. Iallafall har jag haft en rolig tid ihop med Sanna, vi har scrappat, spelat Kalaha och gått på stan. Vi fikade tillsammans med Mia på EspressoHouse på bästa plats på Kullagatan.
Augusti 2009
söndag 9 augusti 2009 - Skrivet av Christel
Hemma igen
Bad på västkusten

Vi kom hem i fredagskväll, nöjda men trötta. Det blev en intensiv vecka och inte helt bra för Harald. Han har vilat idag medan jag har varit på Gröningen med Mia. Barnbarnet Sanna är hos oss och vi scrappar tillsammans. Jag har lagt in nytt under Nya berättelser, lite text och mycket bilder. Nya scrappar ligger också ute. Varsågoda att titta!

Kommentera inlägget
Augusti 2009
fredag 7 augusti 2009 - Skrivet av Christel
Björkö
Hamnen på Björkö med S/Y Missette
Efter en lång promenad på Orust med Tina fortsatte vi färden till Björkö i Göteborgs skärgård. Det var första gången vi besökte vännerna Tommy och Birgitta i deras nya hus och det var så roligt att få komma dit. I vanlig ordning blir vi påverkade och nu vill vi flytta till Bohuslän! Efter en fika blev det ytterligare en lång promenad med paus i deras båt. Tillbakavägen blev en aning blöt då vi klafsade runt i leran och kasade på berget. Vi var verkligen värda den goda maten och vinet när vi var tillbaka. Även vännerna Erland och Maria anslöt sig på Björkö och vi hade en trevlig kväll tillsammans. Endast myggen bråkade med oss.
Kommentera inlägget
Augusti 2009
torsdag 6 augusti 2009 - Skrivet av Christel
Orust
Morgonen igår då vi skulle lämna Fjällbacka var strålande fin, det var inte roligt att åka därifrån. Men, nu hade vi bestämt så och efterlängtade träffar med vänner låg framför oss. Harald hade tagit ut reseinformation på Eniro och vi körde iväg och skulle till Landvetter. Vi hamnade i Vänersborg! Alltså, det blev många felbeslut och på motorvägar är det inte så lätt att vända. Lite sent kom vi fram till Bengt och Ritva som bor största delen i Landvetter under deras hemmavistelse. Vi träffade senast i januari då dom vinkade av oss i Las Palmas. Det blev en trevlig lunch med mycket snack och timmarna gick fort. Vi fortsatte tillbaka till Orust till Tina och Janne i deras underbara hus. En härlig kväll på deras altan med utsikt över fjorden och med god mat. Det är roligt att träffa vänner igen! Idag fortsätter vi till Björkö.