September 2008
fredag 26 september 2008 - Skrivet av Christel
Santa Cruz 2
Vår badplats
Ni som skriver om Santa Cruz har nog inte varit här på länge. Det är en fin stad, fantastiska parker, den finaste saluhallen vi sett, bra shopping och trivsam. Vi har sett oss omkring här, badat i pooler, handlat mat och äntligen fått tag på creme fraishe. Vädret är varmt och skönt och vi njuter av det och av att ha svenskt seglarumgänge. Imorgon ska vi åka buss till Puerto la Cruz på västsidan av ön. Trevlig helg till alla hemma och ni som ska till Marienlyst, ta det lugnt i casinot.
September 2008
onsdag 24 september 2008 - Skrivet av Christel
Santa Cruz
Vår utsikt från Aurora

Idag har vi badat i pool och gått omkring och tittat här i denna fina stad. Vi är imponerade och nu velar vi plötsligt om var vi ska ligga i vinter. Ni som har tänkt att hälsa på oss (om det nu är några), vänta och beställ resa tills ni kollat med oss. Antagligen blir det fortfarande Las Palmas, det verkar billigast. Vi har lagt in lite nytt nu under Aktuellt och även Scrapbooking, så klicka in där om ni har tid och lust.

September 2008
söndag 21 september 2008 - Skrivet av Christel
Las Palmas 4
Strandpromenaden vid marinan
Vi har inte så mycket nytt att komma med, det är varmt över 30 grader och idag har vi tom badat vid stranden här. Dagarna går i rasande fart och vi tycker det är skönt att få lite paus i seglandet ett tag. Det är alltid mycket att göra med båten och det känns också bra att komma ifatt. Nu sitter vi på Sailors Bar och har fått ordning på datorn igen!
September 2008
tisdag 16 september 2008 - Skrivet av Christel
Las Palmas2
Marinan
Nu har vi gått in hamnen på Las Palmas och kommer att ligga här en vecka. Sedan måste vi lämna på grund av alla ARC (Atlantic race for cruisers) båtarna som har bokat hela hamnen. Vi har förbokat plats här för 6 månader från den 1 december. Vi hoppas ändå kunna segla runt lite, men det känns skönt att ha en fast plats. Avgiften här är rimlig så vi tror inte vi kan få det så mycket billigare på något annat ställe. Det är också en stor stad med mycket att titta på och lätt för dom som vill resa och hälsa på oss. Mer nytt har vi inte att komma med idag. Grattis till barnbarnet Charlie som fyller år imorgon.
September 2008
måndag 15 september 2008 - Skrivet av Christel
Las Palmas
Ja, ibland krävs något starkare...

God morgon! Vi har hittat ett trådlöst internet här på ankarplatsen som fungerar när det själv vill, men det gäller att passa på. Jag har lagt in nytt under Aktuellt så varsågoda om ni har lust.

September 2008
tisdag 9 september 2008 - Skrivet av Christel
Puerto de Naos 2
Arricife

Vi njuter av trevliga dagar här i gó värme och umgänge med besättningarna på Chiquitita och MissBlue. Några konstmuséer, promenader, IKEA och båtvård har det blivit. Imorgon seglar vi vidare, längtar lite efter en ankarvik nu, vi får väl se om vi hittar någon skyddad. Vi har nu ett spanskt telefonkort och nr är +34618072382. Jag har lagt nr även på hemsidans startsida.

September 2008
söndag 7 september 2008 - Skrivet av Christel
Puerto de Naos
3 svenska båtar

Idag är det varmt, ca 30 grader och det är skönt. Harald har tvättat båten från allt salt medan jag varit på tjejutflykt med bil, sett till en hustomt och varit på skattjakt! nu sitter vi ute i en park där det är WIFI zon och kollar vår dator.

September 2008
fredag 5 september 2008 - Skrivet av Christel
Nyheter
Aurora på Isla Graciosa

Vi har lugna och sköna dagar här och har äntligen badat igen. Vattnet här är turkosblått och lagom varmt för att kunna njuta av baden. Vi har fått ett besked från Försäkringskassan och jag har skrivit det och lite annat under Aktuellt samt lite nytt under Scrapbooking. Vi har bestämt oss för att stanna på Kanarieöarna nu och under vintern. Imorgon kastar vi loss härifrån och seglar till Lanzarote. Dags igen att önska er därhemma en trevlig helg!