Mars 2009
måndag 30 mars 2009 - Skrivet av Christel
Aurora skiner igen
Fest på gång
Nu är arbetet på Aurora klart och vi ska lämna marinan i Salvador idag. Tyvärr missar vi nog Victoria och Daniel. Projektet med en massa andra svenska höjdare ligger precis söder om Morro Sao Paulo i området vi tillbringade en dryg vecka. Bra val kan vi ju säga! Under dagarna här har vi knappast varit iland, men det finns en del att titta på ändå från båten. Tyvärr kan ni inte höra ljudet när sällskapet anlände till båten på bilden. Det är sambarytmer, sång också har dom några slags långa stänger som de skjuter upp små fyrverkerier med. Nu ska vi ut och ligga på svaj så att vi kan bada, härligt.
Mars 2009
lördag 28 mars 2009 - Skrivet av Christel
Arbete
Harald lagar genuan
Två dagars jobb här i Salvador och mycket återstår. Vi bestämde oss för att ändå laga genuan eftersom det var upphalet som släppt. Harald har kämpat och brutit alla våra nålar, men nu är den klar. Idag ska han upp i masten för att plocka ner fallet så att vi får upp seglet igen. Jag har tvättat och tvättat, en lång tids tvätt så Aurora har varit fullhängd och hon har även fått lite uppfräschning nere under däck. Vi delade taxi med Flying Penguin och var och handlade upp vårt förråd lite så det är fullt upp. Inte så mycket roligheter att rapportera alltså. Födelsedagarn hemma duggar tätt, idag skickar vi grattiskramar till barnbarnet Kristoffer som fyller 11 år. Vi hoppas ni njuter av helgen därhemma!
Mars 2009
torsdag 26 mars 2009 - Skrivet av Christel
Salvador
Läskande kokosmjölk
Tillbaka i Salvador efter en lång dags segling igår. Vi kom fram i mörkret och blev väl mottagna av holländske Ruud samt Hjalle och Brittis på Flying Penguin. Nu har vi wireless internet i båten medan vi är här, härligt. Vi har en del att göra med båten samt tvätt & städning, sådant trivialt som också måste skötas. Jag har uppdaterat hemsidan med nya berättelser och bilder och har nu bytt rubriken Aktuellt till Nya berättelser. Vi har förstått att alla inte förstår att vi skriver mer där än de korta notiserna på bloggen. Grattis till sonen Fredrik idag!
Mars 2009
fredag 20 mars 2009 - Skrivet av Christel
Dingeutflykt
Igar hade vi stor dingeutflykt uppfor floden till ett vattenfall. Vi hittade som vanligt inte dit utan stora omvagar, men till slut horde vi danet av fallet. Vi fick se apor och vackra faglar och besokte en restaurang. Dar at vi lunch och traffade manga trevliga och goa manniskor. En fantastisk dag! Idag ligger vi kvar och vantar pa lordagsmarknaden har i Marau. Trevlig helg pa er!
Mars 2009
onsdag 18 mars 2009 - Skrivet av Christel
Marau
Man ska inte skoja om att sta pa land! Det gjorde vi igar i 2 timmar ute i odemarken och mangrovetrasket i Rio Marau. Till slut fick vi lugna ner oss och ata lunch medan vi vantade pa att hogvattnet skulle fa oss loss. Nu ligger vi for ankare utanfor den lilla staden Marau sa langt uppfor floden vi kan komma. Vi har det bra i hettan fast nasborrarna langtar efte lite mer svalkande luft.
Mars 2009
fredag 13 mars 2009 - Skrivet av Christel
Galeao igen
Cairu

Efter några dagar i en annan stad här, Cairu som inte var så kul är vi tillbaka i Galeao igen. Vi ska snart gå och äta lunch på strandbaren och säga hejdå. Här på internetstället är vi omgivna av barn som kollar vad vi gör. Vi fortsätter imorgon nerför floden så får vi se var vi stannar. Jag är glad idag, har fått arbetsterapeutjobb i sommar, visserligen bara nästan 6 veckor, men kan kanske bli mer. Tänk att de kan kännas kul igen med jobb! Fredag igen och en önskan om trevlig helg på er hemma i kylan, kan ni inte skicka ner lite?

Mars 2009
tisdag 10 mars 2009 - Skrivet av Christel
Valencia
Besök på Aurora
Efter mycket besök igår som var svårt att avstyra har vi flytt fältet idag och tagit färjan till den större staden här, Valencia. Vi har hittat ett bättre internet och har kunnat lägga in nytt under Aktuellt och Scrapbooking. Varsågoda, ni som har lust att läsa och titta på bilder. Grattis till barnbarnet Ina imorgon!