Maj 2008
torsdag 29 maj 2008 - Skrivet av Christel
Falmouth 5
Falmouth
Tack för all omtanke just nu. Igårkväll, efter flera telefonsamtal med FK, bestämde vi oss för att fortsätta vår segling tillsvidare. Vi lyckades utfärda att första mötet den 17 juni kommer att ske via telefon och när sedan utredningen skall göras får vi lämna båten någonstans och åka hem. Vi försöker att nu tränga bort alla tankar på det, men det är inte lätt för Harald eftersom allt negativt när han var som sjukast kommer fram igen. Vädersituationen har förbättrats och egentligen hade vi kunnat segla idag, men vi behövde lite tid. Vi ska tanka och göra lite förbredelser nu och snart kommer Ingmar och Elisabeth över på en fika med nybakad äppelkaka. Imorgon seglar vi då över det beryktade Biscaya.
Maj 2008
onsdag 28 maj 2008 - Skrivet av Christel
Stor bedrövelse
Idag har vi fått ett tråkigt besked, Harald måste åka hem för en ny utredning på FK. Vi har ju planerat denna segling tillsammans med läkaren för att Harald skulle kunna återhämta sig under 2 års sjukbidrag. Nu aviserar FK utredning och ev arbetsträning och vi känner oss helt förkrossade. Vi har inte kunnat fatta ett enda vettigt beslut under denna dag, en förlamande känsla och vakum i huvudet. Seglar vi hem kommer vi aldrig iväg igen känns det som. Alternativet är att fortsätta och Harald åker hem till ett första besök den 17 juni, men då måste vi hitta en bra och prisvärd hamn att ligga i och allt känns plötsligt väldigt osäkert. Väldigt ledsna är vi.
Maj 2008
tisdag 27 maj 2008 - Skrivet av Christel
Falmouth 4
Haralds nya look
Harald har bestämt sig för att låta skägget växa tills vi kommer till Spanien, vi får väl se hur långt det blir. Jag försökte med att kärleksvägra, men kom ju på att hot som inte går att genomföra är meningslöst. Igår hade vi en riktigt blåsig dag, kan ni läsa om under Aktuellt som jag uppdaterat tillsammans med lite Scrapbooking. Jaa, besök önskar vi oss!
Maj 2008
söndag 25 maj 2008 - Skrivet av Christel
Falmouth 3
Lackning av åra till vindroder
Ni hemma verkar ha bättre väder än vi, men det får vi unna er! Vi har kulingar, regn, men även lite sol idag. IgårVkväll skulle vi gå ut på pub för att se Melodifestivalen och hade beställt bord. Ingmar och Elisabeth satt hos oss när Chantalle draggade och det  blev panik men ordnade sig då de hann rädda henne. Det blev inget pubbesök utan vi fick sitta ankarvakt istället i våra båtar. Det verkar som om vi får vänta ett tag på att komma iväg. Vi har det bra ändå och fixar en massa på Aurora. Jag har skrivit fel tel nr på framsidan, glömt en nolla, 00447507000692. Vi har det nr ända tills vi lämnar Falmouth. Jag hade tänkt lägga in under Aktuellt idag, men servern fungerade inte så det får dröja. Jag säger bara, Tack Jonatan! både för bidrag och avslut.
Maj 2008
lördag 24 maj 2008 - Skrivet av Christel
Falmouth 2
Dimma
Jag blir galen, skrev en lång text som inte kom med! Jag gör om det! Vi ligger kvar här alltså och vi har kollat in stan och jobbar på båten. Harald har bytt olja och filter på motorn och jag lackar åran (Nilssons Snickeri) till vindrodret samt stuvar för att slippa skrammel. Idag blåser det rejält här och är gungigt, vi lämnar nog inte båten trots att vi bestämt att gå ut ikväll för att ev se melodifestivalen. Vi frågade på turistinformationen och det höll på att skratta ihjäl sig, töntstämpel i England tydligen. Nu, Jonatan får du sluta med insamlingen, det är pinsamt. Jag lovar, att ni som skickat in pengar på något sätt skall få tillbaks dom. Kom och hälsa på oss eller så blir det något trevligt när vi kommer hem! Grattis till barnbarnet Amanda imorgon och trevlig helg till alla!
Maj 2008
onsdag 21 maj 2008 - Skrivet av Christel
Falmouth
Aurora och Chantalle för ankare i Falmouth
Idag har vi kommit till vår sista hamn i England och här kommer vi att ligga ett tag i väntan på bra väder (framförallt varmare) för att ta "skuttet" över till Spanien. Vi har haft två dagars segling i friska vindar (12-15 m/s) platt läns och halvvind och iskallt! Ja, Ellinor hur länge var det du skulle stanna? Vi kommer snart! Att du orkar Jonatan, vem tror du vill sponsra två galningar som inte har vett på att stanna hemma, jobba och betala skatt??  Dom får väl skylla sig själva!!!
Maj 2008
måndag 19 maj 2008 - Skrivet av Christel och Harald
Kvar i Dartmouth
Vi tappade vår utombordare till jollen igår! När vi skulle lämna stan och köra ut till Aurora for den i havet när Harald startade, f-n vad vi är klantiga. Idag har Ingmar och Harald ägnat sig åt räddningsaktion och lyckades vid lågvatten lokalisera motorn och få upp den. Sedan ägnades dagen åt att få igång den och de skickliga reparatörerna fixade det. Vi har kört en lång tur in i floden för att riktigt få den varm. Det innebar iallafall att vi fick stanna här en dag till, men vi hoppas på imorgon.......
Grattis till barnbarnet Rasmus idag!
Maj 2008
söndag 18 maj 2008 - Skrivet av Christel
Molnfri himmel igen
Royal Castle, vårt internet
Vi ligger fortfarande kvar för ankare på detta fina ställe, nästan svårt att lämna. Det är musikfestival, mycket folk och i fredagskväll var vi ute och lyssnade på en blueskille just här på internetstället. Igår öste regnet ner hela dagen och vi var inte iland. Vi har lärt oss något nytt, imorse var en av våra åror borta, så nu har vi en ny i trä och en gammal röd. Vi måste alltså plocka upp allt från jollen när vi ligger på svaj. Imorgon har vi tänkt att fortsätta vår segling västerut. Café Chantalle har öppet enligt överenskommelse, idag serverades nybakad valnötskaka från S/Y Aurora!
Maj 2008
torsdag 15 maj 2008 - Skrivet av Christel
Dartmouth
Café Chantalle
Vi har kommit till Dartmouth och här kommer vi att ligga några dagar. Det är jättefint och dessutom musikfestival i helgen. Jag har lagt in nytt under Aktuellt.
Maj 2008
tisdag 13 maj 2008 - Skrivet av Christel
Weymouth
Harald sätter preventorgaj!

Idag har vi seglat  vidare i en NO frisk vind, lite kallare, men ändå fint väder. Vi har kommit till en charmig engelsk stad och vi har det bra!