November 2010
söndag 28 november 2010 - Skrivet av Christel
Trevliga kvällar
Bordet är dukat och förrätten är på plats

Jag har ju lite problem med att benämna mitt tjejgäng sedan 50 år tillbaka, har fått lite tips facebook, Höganästanterna! Syföreningen som vi startade en gång i tiden har tappat sin funktion, vi har inte sytt och stickat på säkert 25 år men följt varandra genom livet har vi gjort. Det är alltid så roligt att träffas och denna kväll var inget undantag. God mat som vi alltid har, tack Lisbeth! Igårkväll hade vi sonen Andreas med familj samt min syster på middag. Jag älskar att förebereda maten, göra nya recept och göra fint. Middagen denna kväll blev lyckad med alla rätterna, Nöthalloumi på balsamsallad, Kyckling i whiskysås med potatismos och sallad, Vaniljbakade äpple med valnötter så jag är nöjd. Barnen är ju alltid kritiska och så även denna kväll, knudor i mosen, inte gott av olika anledningar, men dom lär sig. Roligt och trevligt hade vi förstås. Måste tillägga att våra vänners båt Elena som hamnade på ett rev är bärgad men är helt plundrad på allt i båten, master, motor, el, ja allt verkar det som. Så väldigt tråkigt, det blir nog en lång historia.

1:a advent är det idag och vi tänder första ljuset!

Länk till fotoalbum: 1 Advent
November 2010
fredag 26 november 2010 - Skrivet av Christel
Helg
1:a Advent, lite mer dekoration kanske så är det klart
Avslutning av arbetsveckan på Hotell Öresund i Landskrona. En riktigt bra arbetsdag med många trevliga redovisningar av framtidens dagliga verksamhet. Tom min arbetsgrupps redovisning gick bra trots min fadäs, jag lyckades få till det ur mitt huvud! Tyvärr räckte det inte dagen ut, jag köpte julhyacinter för present till kvällen och även till oss och när jag skulle låsa upp cykeln och sätta på lamporna var det försvunnet ur mitt huvud., Jag lämnade påsen med blommorna på trottoaren. Det kändes inte lönt att cykla tillbaka, jag tror inte de fanns kvar. Vad trött jag blir på mig själv! Nu ska jag träffa mina tjejkompisar ikväll i Domsten, vad kul det ska bli. Trevlig adventshelg till er alla.
November 2010
onsdag 24 november 2010 - Skrivet av Christel
Världens j-a tabbe
Tröst, ett nytt scrappaket från My Scrapbook Nook

En heldag med "min" arbetsgrupp på jobb då vi var frånkopplade från det vanliga och hade en lokal på Stadshuset i Landskrona. Vi jobbade hårt och jag skrev på en medhavd dator kopplad till projektor. Tillbaka på jobbet upptäckte jag att bara en liten liten del av allt det skrivna var sparat. Vilken idiot jag är!! Eller är jag splittrad i huvét? Vi ska ha presentation på en heldag på fredag och ikväll måste jag försöka samla ihop mig och försöka minnas och skriva ner. Mina arbetskollegor blir galna imorgon! Jag känner mig trött, ledsen och uppgiven. Utanpå det har vi nåtts av värre saker, våra vänner på S/Y Elena förliste imorse utanför Venezuela. Mats och Anna-Lena är tack och lov räddade välbehållna av ett handelsfartyg. Men, så trist och jobbigt för dom, tänk vad allt kan ändras snabbt! Också är det jävligt kallt!

November 2010
söndag 21 november 2010 - Skrivet av Christel
Mias födelsedagskalas
Action i köket
En underbart god middag, se bilderna och en rolig kväll hemma hos dotter Mia. Nästan lite julstämning med glögg och tilltugg när vi kom. Vi smakade Årets glögg med saffran och vi tyckte den var god. Annars verkar det vara delade meningar om den och kanske inte den är någon typisk julglögg. Jag var på stan och shoppade tidigare på dagen och där börjar också julen ge sig tillkänna. Jag tycker det är så mysigt, de två senaste jularna har vi ju inte varit hemma så vi kommer att njuta i år på ett annat sätt. Vi spelade spel på kvällen, det är så roligt, först ett som jag inte kommer ihåg namnet på men där man ska svara på frågor ja eller nej och det går ut på att man får olika poäng som utmynnar i hur svensk man är. Många goa skratt, det slutade med att jag är mest osvensk och Ellinors Johan som bor i Tyskland är mest svensk. Faktiskt tror jag att man blir mer svensk om man bor utomlands och det blev ju bekräftat. Nästa spel brainstorm var också kul, vi lottade lag och jag och Mia vann, hahaha. Dom andra påstod att vi fick lättast frågor, det kallar jag dåliga förlorare eller hur? Som vanligt sista bussen hem vid tvåtiden och idag tar vi det lugnt och laddar för veckan som kommer.
Länk till fotoalbum: Mias födelsedag
November 2010
fredag 19 november 2010 - Skrivet av Christel
Bröllopsdag
Ost och vin
För 22 år sedan gifte vi oss i Rådhuset här i Helsingborg och det var ett förfärligt snöoväder och fullständigt trafikkaos. Vi kom försent i olika bilar men vi blev gifta! Ikväll är det ett lugnt firande med goda ostar och vin. Jag är trött efter en intensiv vecka med start av ny verksamhet och igår en lång dag i Linköping på en kursdag på Hargdata. Det är så roligt att få lära sig nya program, vill bara ha mer tid för att använda det. Harald känner sig lite bättre, han har fått konstaterat en B-vitaminbrist och börjat medicinera. Kan det vara så enkelt? Nej, men kanske en bidragande faktor. Och på måndag kommer hans första utbetalning av aktivitetsstöd, halleluja! Ha en trevlig helg ni alla som tittar in!
November 2010
onsdag 17 november 2010 - Skrivet av Christel
Nybliven favorittidning
Metro
Jag har en favorittidning nu, Metro är en riktigt bra tidning att läsa. Varje dag står det något som jag tycker är bra och intressant, ledagskribenterna (eller vad det är) är alltid intressanta att läsa. Tågresan går alldeles för fort varje morgon och ibland hinner jag inte läsa klart. Det är egentligen bara de lokala nyheterna som saknas. Jag har åkt tidigare tåg dessa morgnar, de är inte så fullsatta och går i tid, tyvärr har jag nu blivit både först och sist på jobb, precis likt mig! Imorgon går tåget 05.36 då ska jag åka till Linköping över dagen och gå en kurs. Ska bli kul!
November 2010
måndag 15 november 2010 - Skrivet av Christel
Längesen
Emma och Kristoffer spelar spel
Det känns som att det var längesedan vi hade våra barn på middag men nu var det dags. Det var väl lämpligt på Fars dag! Nåja, nu blev det bara Haralds barn och barnbarn, det blir ändå många (10 st) i vår lilla 2:a. Det är roligt även om jag är ganska matt efteråt. Barnen roar sig med det lilla vi har, gamla spel blir som nya och det är så roligt. Maten är ju inte riktigt lika poppis för alla, det är inte lätt nuförtiden, men det är inte något att ta så hårt, haha. Idag hade jag glömt att mitt resekort gått ut så jag fick starta halv sju istället för sju, men det är ok. Jag tror att jag har uppnått den åldern då jag inte behöver så mycket sömn.
Kommentera inlägget
November 2010
söndag 14 november 2010 - Skrivet av Christel
Mårtensmiddag
Tupp, underbar hasselbackspotatis, sås mmmm och tillbehör
Lördagen startade jag med en promenad till Söder med en lugn och tacksam känsla i själen. Det "é gött å leva" och så här är det just nu. En fika hos syster min, vi tycker fortfarande att det är så enormt att bara kunna titta in till varandra sådär. Harald tittade till Aurora och fixade lite efter stormvindarna som varit. Han passar alltid på att ta en fika i Chantalle, caféet är numera öppet. Till kvällen åkte vi till vännerna i Domsten som bjöd på en underbart god middag, ovanstående och med äppelkaka till efterrätt, en riktigt traditionell mårtensmiddag och så gott. Mycket snack och lite spel på slutet innan bussen gick tillbaka efter en trevlig kväll. Idag blir det Farsdag middag hos oss, numera måste vi fira allt som går.
November 2010
fredag 12 november 2010 - Skrivet av Christel
Välbehövlig fredag
Kasse med böcker
Åh, vad skönt med fredag, det har varit en hektisk vecka. På jobbet är allt klart för start av en ny datorverksamhet på måndag, jag lyckades! Sömnen har inte varit så bra som det brukar bli när jag har något "på gång", men nu ska jag koppla av. Igårkväll var jag på Bokia (Killbergs) på en träff där Ellen pratade böcker. Hon pratar så trevligt om böcker och jag "vill ha" en massa. Det blev många tips och de första julklapparna är inköpta. Jag träffade också seglarvänner där och jag är så glad över att jag orkade mig dit. Nu ska jag njuta av helgen, hoppas att ni också gör det!
November 2010
tisdag 9 november 2010 - Skrivet av Christel
Helgminne
Ljusfest på Sofiero
Det var så fint på Sofiero och en härlig upplevelse. Cykelturen dit något kylig, men det är inte så långt. Uppförsbacken dit gjorde dock att vi höll värmen. Det är en viss charm med mörkret och kylan tycker jag, det är ju några år sedan vi upplevde den. Det är mysigt med att tända ljus och kura inomhus, vi ser fram emot den kommande julen. Denna veckan jobbar jag över varje dag och det blir inte mycket ork till annat än soffan när jag kommer hem. I helgen plockade jag dock fram symaskin och tygerna från Trinidad. Det blev nya gardiner i sovrum och kök av de afrikanska tygerna. Jag har svårt att vänja mig vid de nya färgerna och mönstren, lite för mycket på något sätt.
Länk till fotoalbum: Sofiero
Kommentera inlägget