April 2011
lördag 30 april 2011 - Skrivet av Christel
Glad Valborg!
Arbetsbild från påskhelgen, upprepning kanske?
Helg igen och arbetsveckan har bara svept förbi. Nu ska jag byta fördelning på mina arbete, 75% på det nya och 25% på det gamla. Blandade känslor inför detta. Jag var med dottern på teater i torsdags, Duvungarna som verkligen inte gav något positivt intryck, ok vi fick bara se första akten eftersom den sedan blev inställd pga att en av skådespelarna fick en stor lampa hårt i huvudet! Veckans GI-diet har avlöpt väldigt bra, vi tar recept från boken 6 kila på 6 veckor och Harald är helnöjd. Han har ingen magkatarr och bans blodsocker håller sig bra. Jag har inte ont i magen på dagarna. Kan det vara mjölet? Nu fuskar jag lite egentligen, men det blir ändå lite förändring även för mig. Det känns väldigt skönt att vi har börjat, kan bara bli mer positivt. Harald har försökt fixa lite med motorn på Aurora i veckan, men det blir inte så mycket. Och, Bengt och Ritva, "behållaren" är fortfarande fylld av konstiga blandningar från Karibien, det är ingen åtgång! Jag tror det rättar till sig till sommaren. Det blir inga eldar i Skåna i år, eldningsförbud råder, men å andra sidan så behövs det nog inte så mycket extravärme heller. Ha en bra valborgsmässoafton allihop, vi ska fira med goda vänner ikväll.
April 2011
onsdag 27 april 2011 - Skrivet av Christel
Påskuppropet
Helsingborg
Vi avslutade påsken med mer arbete på Aurora och sedan demonstration. Vi och ca 200 till gick med i påskuppropet för att markera att vi tycker det gått för långt med behandlingen av sjuka människor i vårt land. Alla dessa enorma löner, fallskärmar och avgångsvederlag också kan vi inte ta hand om de som har det svårt av olika anledningar i vårt land. För vår del har det inte med Haralds situation att göra, jag tycker det handlar om solidaritet och medkänsla om andra. Det var en märklig känsla att demonstrera igen, har jag inte gjort sedan 70-talet och för Harald var det premiär. Se http://www.namnlista.se/paskupprop-for-de-sjuka/ Sedan har vardagen tagit vid igen på gott och ont. Jag har svårt att sova, oroar mig för det mesta, att jag gör fel, att jag inte gör tillräckligt bra osv osv. Vårt telefonabbonemang har gått ut och när vi skulle förnya blev det aktuellt med en Iphone och nu skall jag lära mig den, rätt kul är det. Mindre kul inatt när den plingade hela tiden och när jag steg upp för andra gången vid två-tiden och inte fick bort internetanslutningen stängde jag av den. Inatt får jag lägga den under en kudde tror jag. Jo, också har Harald börjat med GI och det fordrar massor av arbete och sorg över att inte få mackor när jag kommer hem från jobb.
April 2011
måndag 25 april 2011 - Skrivet av Christel
Påskafton på Sandflyget
Lilla Gullefjun på besök
Delar av familjen samlades på Sandflyget hos Joel och Petra för påskfirande och som alltid hade vi väldigt roligt, mycket skratt, god mat och påhitt. Vi hjälptes åt med maten som blev ett traditionellt påskbord, sill, ägg, Jansson, kyckling, lax odyl. Mia hade gjort en väldigt god cheesecake till efterrätt. Joel hade gjort en tipsrunda i omgivningarna med frågor om Höganäs och om påsken, jättekul, men en katastrof för min del. Jag blev sist!!! Även mina små barnbarn lyckades bättre och Johan, den ende som inte är från Höganäs vann! När vi kom tillbaka var det lite kaos (inte ovanligt på våra möten haha). Familjens hamster hade varit försvunnen i ca en vecka och den hade plötsligt hittats i vaskskåpet i kartongen med maskindiskmedelstabletter. När Ebbas kompis Amelia lyfte ur hamstern blev hon rejält biten av det stackars djuret. Efter kontakter med sjukhuset och pappa Peter kom så blev vi lugnade och Amelia glad igen, hamsterbett kräver inte stelkrampsspruta. Vi kunde börja äta av den goda maten och sedan kom Gullefjun på besök. Joel är bara så rolig och barnen och vi andra fick goda skratt. Vid halv elva på kvällen fick vi ge upp utesittandet, då hade det blivit en aning kallt och vi flyttade in. Harald och jag sov över i deras lilla lägenhet i gårdshuset och jag vaknade på morgonen av att Joel redan var igång med att göra rent poolen. Efter frukost tog vi en promenad till Höganäs nya turistställe Lager 157, en outlet med märkeskläder. Verkligen värd besök. Väl hemkomna cyklade vi ner till Aurora och fortsatte vårarbetet i det vackra vädret.
Länk till fotoalbum: Påsken 2011
April 2011
lördag 23 april 2011 - Skrivet av Christel
Underbar påsk
Påsk- och födelsedagsträd
När vi nu äntligen har påsk kan vi glädjas åt att den är sen och att vi har fått värme! Vilken påsk senast har vi kunnat sitta ute? Ja vi har förstås, fast jag kan inte komma ihåg att vi firade påsken precis. Igår satte vi på seglen på förstagen, perfekt väder för det, absolut ingen vind. Snack med folk och mysiga timmar. Sedan åkte vi till Nyhamnsläge där barnbarnet Tuva fyllde 5 år. Kaffekalas i trädgården och kul att träffa alla. Nu på påskaftons morgon har jag satt brödbak och skall börja med förberedelserna för årets påskfest med familjen hos Joel i Höganäs. Vad bra det är med bil!!!!!
Kommentera inlägget
April 2011
onsdag 20 april 2011 - Skrivet av Christel
Glad Påsk
Magnolian blommar i stadsparken!
Helvetes jävla skit, jag stod som en idiot och stirrade på stationen i Landskrona igårmorse. Cykeln stulen! Igen! Fy fan vad jag blir trött på allt detta! Idioter som inte kan respektera andras saker och skiter fullständigt i vad det för med sig för andra människor. Nu får jag gå igen, det var så skönt med en cykel. Imorse kl 7 när jag gick längs åkrarna i Landskrona tröstade jag mig med att jag kunde lyssna på lärkan och känna jorddoften, mmm barndomsminnen. Men, en arbetsdag kvar denna veckan och sedan ska vi verkligen njuta av påsken med familjen och det underbara vädret! Hoppas ni som läser också får göra det, så igen, GLAD PÅSK!
April 2011
måndag 18 april 2011 - Skrivet av Christel
Lättnad och glädje
En nygjord scrap kan väl passa idag!

Idag har vi varit på Neuropsykiatriska kliniken och minnesmottagningen för att få besked om Haralds senaste undersökningar. Det allra bästa först, inget som helst tecken på någon demenssjukdom, det var det vi var räddast för. På magnetröntgen syns en förtvining på några ställen i hjärnan som överensstämmer med blodflödesmätningen han gjorde tidigare. Anledningen till detta går inte att veta så av detta vet vi då inte så mycket mer. Hjärnforskningen idag visar att människor med utmattningssyndrom kan uppvisa skador på hjärnan och skadorna kan vara resultat av detta. Det går inte att veta exakt eftersom Harald aldrig röntgat hjärnan tidigare och vad är det som är vad? För oss känns det hela ändå som att det åtminstone inte är något som succesivt blir sämre i snabb takt och vi har ju lärt oss att leva med detta. Vi vet ju också att om Harald får lugn och ro och inte blir pressad så fungerar det ändå hyfsat. Han ska fortsätta med fler tester och ev vara med i en forskarstudie så vi får se. Det som är svårt är ju att Harald har svårt att fixa ett jobb och att han nu tillbringar 12 tim/v på sönernas Snickeri är ju helt beroende på deras goda vilja att hjälpa till. Vår överklagan på hans utförsäkring är nu i Förvaltningsrätten och skall behandlas så snart läkaren vi träffat idag har skrivit ytterligare ett yttrande. Efter besöket åkte vi till min kusin Gun, de bor i Ängelholm och det blev en trevlig kaffestund. Jag behövde handla lite presenter och Harald åkte till Aurora en stund. Sedan fick han lägga sig och sova i vanlig ordning.

April 2011
söndag 17 april 2011 - Skrivet av Christel
Båtarbetet
Torka, torka överallt
Vi har jobbat hela helgen på Aurora, vi startade igår med att köra till Bauhaus och köpte nålfiltsmatta som vi sedan bytte ut mot de gamla som var rejält slitna efter seglingen. En ny värmefläkt blev det också, det har vi inte behövt på länge. Nu är hon skinande ren både utvändigt och invändigt och det känns jättebra. Nu återstår en massa putsande och sedan måste vi tvätta skrovet och vattenlinjen, men hon är seglingsklar och vi kan åka ner och njuta av båtlivet igen. Det har blivit tidiga kvällar och vi har inte orkat så mycket mer. Vi skulle vilja ha lite hjälp av er läsare, vi ska på en fest i maj där vi ska vara utklädda och vi har inga idéer alls, finns det någon som kan låna oss något kul? Mejla oss isåfall eftersom det är lite hemlis. Mycket tankar i huvét inför morgondagen, men vi hoppas på ett bra besked.
Kommentera inlägget
April 2011
fredag 15 april 2011 - Skrivet av Christel
Påsktider
Påskris i stadsparken
Igårmorse stod jag som förstenad i källaren och stirrade på det tomma stället för min cykel innan jag kom på att jag glömt den vid Knutpunkten. Jag sprang ner till tåget 06.40 och hann precis. Jag vill inte bryta mina rutiner!!!! Jag kanske ska be dom på minnesmottagningen på måndag att ta hand om mig också. När jag sprang ner blev jag ändå glad över att påskriset var utställt under natten, så himla fint. Allvarligt talat så har jag svårt att fixa två jobb samtidigt, jag är så splittrad  och jag ser fram emot 1 maj när jag ska gå över till 75% på det nya eftersom det är det som känns nytt och svårt. Samtidigt vill jag inte sluta på det andra eftersom jag trivs så bra. Nu är det iallafall helg och jag har tre lediga dagar framför mig. Trevlig helg till alla er andra också!
Kommentera inlägget
April 2011
onsdag 13 april 2011 - Skrivet av Christel
Födelsedagsuppvaktning
Svägerska Helén fyller 50!
Tyvärr försvann vårvädret fort, men det kommer igen! Tre arbetsdagar är redan avklarade och tvättdag igårkväll. Mycket tvätt eftersom vi tagit hem mycket från Aurora, men nu ska det blir rent och fint igen. Ikväll hämtade Harald mig på jobb och vi fortsatte till Bjärred för att uppvakta svägerska Helén. Mycket god mat som alltid, trevligt att träffas och fin musik och sång av de snart vuxna barnen. Vi har fått kallelse nu till Minnesmottagningen och Neuropsykiatriska kliniken på måndag. Det ska bli bra att förhoppningsvis få veta lite mer om Haralds svårigheter. Just nu känns livet som ett vacuum, om framtiden vet vi ingenting och vi saknar att ha en plan och drömmar.
April 2011
söndag 10 april 2011 - Skrivet av Christel
Underbar helg
Fika i sittbrunnen, Harald och Mia
Vi åkte ner till Aurora på förmiddagen och fortsatte vårarbetet. Jag skrubbade under däck, skit, lite mögelangrepp, döda flugor och något enstaka kackerlackskal. Vi tömde i höstas och det är lätt att städa nu så det är bra. Harald började skrubba däcket, vad allt är skitigt! Trevliga besök av syster och dotter och en massa andra som kommer förbi och pratar. Fortsättning nästa helg! Jag hämtade barnbarnet Amanda som följde med hem medan pappa och lillasyster skulle på HIF-matchen. HIF vann, stor lycka och jag träffade även Jonatan på språng till Halmstadtåget när jag lämnade Amanda på Knutpunkten. Nu blir det nya tag för att klara arbetsveckan!