April 2009
torsdag 30 april 2009 - Skrivet av Christel
Om en vecka......
Motorcykeltaxi

Nästa torsdag är vi hemma, det ska bli skönt att avsluta detta för denna gången och komma hem och träffa er alla. Vi kommer säkert att längta tillbaka, så är det alltid. Vi har åkt minibuss till en större stad här Mar Grande, strosat runt och handlat lite. Vi förbereder vår hemresa, umgås med Håkan och Anna-Karin på Unicorn och även Ron och Maly på S/Y Sula har kommit tillbaka hit. Jag har fått ont i örat, verkligen ont och är lite bekymrad, än så länge proppar jag i mig panodil. Jag har också fått urinvägsinfektion och igår var jag helt däckad, valet av antibiotika blev idag på morgonen för urinvägsinfektionen också får jag stå ut med örat även om det inte är ett dugg bättre. Jag har lagt in nytt under Nya berättelser och Scrapbooking, varsågoda läs och titta på bilder ni som orkar och har tid. Vi vill önska er alla en glad Valborg och 1 maj!

April 2009
lördag 25 april 2009 - Skrivet av Christel
Sköna dagar
Plocka snäckor

Stranden på bilden finns bara i lågvatten och då finns det gott om snäckor för att inte tala om krabbor. Dom pilar och pilar runt överallt och ner i små hål i sanden. Båtarna, bl a Aurora ligger utanför Itaparica bakom här. Igår tvättade vi klart Auroras skrov och nu skiner hon fint. Nu är det några grader svalare och jätteskönt här, det ihållande regnet har lämnat med bara rejäla skurar ibland. Vi har börjat förbereda för att lämna Aurora, det är en del som ska fixas, men vi har gott om tid. I torsdags kväll kom S/Y Unicorn med Håkan och Anna-Karin tillbaka hit efter att ha seglat som besättning till Rio och vi hade sundowners hos dom igårkväll. Roligt med svenskt båtsällskap igen här på ankarplatsen. Det verkar som att ni har en riktig sommarhelg därhemma, det är ni värda och njut av den! Vilken vårfest för HYC, vi hade velat vara med.

April 2009
fredag 17 april 2009 - Skrivet av Christel
Tillbaka till Itaparica
Gör om det, ni!
Efter dagar i Salvador seglar vi tillbaka till Itaparica och nu stannar vi där fram till att vi flyger hem. Vi fortsätter att rapportera på bloggen. I Salvador har vi gjort en del som krävt el och vatten och avslutade igårkväll med ett trevligt besök i Pelourinho. Harald har tillbringat mycket tid med sitt bildspelsprogram och lyckades få ordning på det igår. Nu ska det bli skönt att komma ut på landet igen och slippa storstaden. Trevlig helg på er därhemma!
April 2009
tisdag 14 april 2009 - Skrivet av Christel
Klara papper
Är vi i Skåne, eller?
Äntligen ordning på papperna och allt är godkänt, vi har tom fått ett diarienummer. Vi har seglat till Salvador idag och ligger nu här några dagar. Vi ska byta gasoltub och fixa lite av varje. Igår var vi och hälsade på en svensk, Anders som är bosatt på ön Itaparica, därifrån är bilden. Jag har lagt in nytt med bilder under Nya berättelser och även Scrapbooking. Varsågoda och läs och titta!