December 2008
tisdag 30 december 2008 - Skrivet av Christel
Gott Nytt År!
Kapten talar......

Nu är vi nästan klara för avsegling, vi väntar bara på att Ola och Anders ska stuva in sitt och inta deras nybäddade kojer. Vi har redan haft besök av Ola och Marie och dom hade med sig mycket roligt: godis, nötter, kaffe, Akvavit, Brasilienguide och sist men inte minst pinfärska tidningar till mig, Femina, Elle och Svensk Damtidning. Igårkväll satt jag och studerade nobelklänningar och kungahus, det är barnsligt roligt när man inte här hemma i Sverige. Nu är vi också säkra på att vi inte behöver bli jättesjuka under seglingen, tack Eric! Vi hade en trevlig em tillsammans och diskuterade seglingen och allt annat, nu vill vi iväg! Harald har fått sin sista behandling av Lena och mår faktiskt mycket bättre. Nyårsafton firar vi ihop med Ola och Marie här i Aurora, får se hur det blir. Gott Nytt År till alla kära läsare!

December 2008
lördag 27 december 2008 - Skrivet av Christel
Nytt i Las Palmas
Tjaa...

Är ni inte lika trötta som kamelen ser ut på våra skriverier så gå in under Aktuellt idag, där finns lite nytt med bilder om vår senaste tillvaro här i Las Palmas.  Jag har bara inte lyckats ändra datumen på första sidan, finns lite nytt under Scrapbooking också. Igår hade vi en jättetrevlig dag hos Lena och Joaquim i Arinagas och nu är det arbete som gäller några dagar innan nyårsfestligheterna tar vid.

December 2008
torsdag 25 december 2008 - Skrivet av Christel
God Fortsättning
Julbadet

Ja, så avlöpte julafton som jag har haft lite blandade känslor inför, men det gick riktigt bra. Vädret visade sig från sin sämsta sida med friska vindar, moln och lite kallt. Vi hade först en lugn och skön julaftonsfrukost och sedan ett kort besök av Bengt och Ritva på Miss Blue. Vi korkade upp och provade svåger Dans julsnaps med svart vinbär till en skinkmacka. Under dagen och kvällen pratade med alla våra barn hemma i olika omgångar så allt kändes bra. Vi dukade upp ett julbord där faktiskt ingenting saknades, möjligtvis äkta prinskorv säger Harald och kanske den rökta ålen för mig. Vi åt och njöt. På kvällen fick vi besök av en svensk familj som har en motorbåt som semesterbostad här, de har 3 barn så det blev även lite barn i båten. Idag vaknade vi till en underbart fin dag, nog den finaste sedan vi kom hit och vi har promenerat till Las Canteras och badat, underbart härligt! Ingen har kommenterat att vi åt buffé för 60 Eu, men det kanske är ok för er, men det skulle såklart vara 6 Eu, annars tack för alla trevliga och rolika kommentarer. God Fortsättning till er alla!

December 2008
tisdag 23 december 2008 - Skrivet av Christel
God Jul
Julbordsfrossa

Helt rätt iakttagelse Bosse! Godiset är alldeles för dyrt här, men vi hoppas att vår besättning har med sig en stor påse lösgodis. Alla ni som annars verkar avundsjuka på vår handling, kom och dela det med oss vet já! Ingenting hade glatt oss mera. Igår åt vi för övrigt upp vår julklapp till varandra, vi var på en asiatisk restaurang och åt buffé á 60 Eu. Det bästa med det var att vi kunde sitta ute och äta vid den underbara stranden här, Las Canteras och temperaturen på stolpen bredvid oss visade 23 grader varmt. Innan dess var vi på det stora köpcentrat Las Arenas och handlade mer mat på Carrefour. Där fanns också en isbana högst upp där kanarierna åkte skridskor, det ni! Sådant har vi inte råd med hemma i kylan. Hoppas ni alla får en riktigt mysig julafton, vi tänker mycket på er!

December 2008
söndag 21 december 2008 - Skrivet av Christel
Atlanthandling
Var ska det ta vägen?

Vad vi handlade igår på HiperDino, det tog nästan hela dagen. De kör varorna till båten om man handlar för en viss summa så det var skönt. De körde ut varorna i backar på en kärra ut på bryggan och vi kunde langa upp allt. Sedan skulle allt dokumenteras och packas så det var ett styvt jobb och kvällspromenaden som vi planerat orkade vi inte, men ikväll…… Det har blåst väldigt mycket nu, vinden har vridit på O, lite SO och vi har vind rakt in i sittbrunnen. Sol och skönt dock och jag har bakat pepparkakorna med solskenet in, vi får vänta till senare med att tända det fjärde ljuset.

December 2008
fredag 19 december 2008 - Skrivet av Christel
Mycket idag......
Las Palmas från ovan

Idag vaknade jag till väckarklockan, utrustade mig för bergsvandring, packade matsäck och gav mig iväg för att träffa ett svenskgäng som skulle på vandring. På något konstigt sätt missade jag dom, blir väl utrett så småningom hur det kunde bli så. Besviken och arg satte jag igång med köttkonservering och pepparkaksbak. Sedan åkte allt ur förpiken för att stuva om och förbereda för mat- och drickabunkring imorgon. Harald hängde med av bara farten och sorterade ut ur vår segelkoj och stuvade om de sakerna. Han har varit uppe för att kontrollera riggen och jag vinschade upp honom, allt såg bra ut och gasolen är hämtad.  Så kan en dag bli i rena ilska. Trevlig helg och fjärde advent till er alla!

December 2008
onsdag 17 december 2008 - Skrivet av Christel
Snart jul i Las Palmas
Delikatesser

I söndagsmorse kom Elena med Mats och Anna-Lena hit och senare på kvällen även Miss Blue med Bengt och Ritva. Det har blivit mycket glatt umgänge och i måndagskväll var vi också på middag på Ohana innan de flög hem till Sverige. Idag har vi varit på bussutflykt till Ikea och det är som hemma, det vi skulle ha fanns inte. Det blev ändå lite smått och gott i påsen och även en julskinka så nu är julen räddad! Innan dess var vi på en mack och lämnade gasoltuben för påfyllning och hämtas på fredag, det löste sig bra. På hemvägen var vi inne i en fantastiskt rolig affär som bara sålde torkat kött i alla de sorter, de serverade också fyllda baguetter med kött och ett glas vin över disken. Vi köpte en hel torkad fläskfilé som han skar i fyra bitar och vacumförpackade till oss, kanonbra till överseglingen. Så nu vet ni att vi lever, tack för alla kommentarer!

December 2008
lördag 13 december 2008 - Skrivet av Christel
Las Palmas 6
Harald bunkrar

Nej, men nu tror jag att ni julstressar i alla fall, ingen har tid att skriva kommentarer! Vi tänker i alla fall mycket på er hemma i denna juletid. Det kom ingen Lucia imorse…… Igårkväll hade vi ”lussevaka” med Karin och Ulf, men inte heller det hjälpte. Solen skiner idag och det är runt 22 grader varmt så vi klagar absolut inte. Jag har lagt in lite ny text med bilder under Aktuellt, så läs om ni har tid. Fortsatt trevlig helg till er alla.

December 2008
torsdag 11 december 2008 - Skrivet av Christel
Las Palmas 5
Spelemän
Nu har vi precis kommit hem från en lång promenad till den gamla staden. Det är lite kyligt idag, bara 19 grader! Harald har mekkat klart nu med motorn och jag har inventerat och städat klart överallt. Uffe på Ohana är musiker och har inspirerat Harald att plocka fram gitarren. Det blev en glad stund. Tack för kommentarer, alla är välkomna att besöka oss, men tyvärr, vi kan inte betala några resor. Jodå, jag har nu fått tillbaka pengarna från Sterling så jag blev också glad. Vi räknar också med att Jonatan och Hanna kommer till Brasilien.
December 2008
tisdag 9 december 2008 - Skrivet av Christel
Födelsedag i Las Palmas
Livet är en fest

Igårkväll blev vi bjudna på restaurang av Karin och Uffe på Ohana och det fick bli Haralds födelsedagsmiddag. Vi hade en underbart rolig kväll, tack snälla! Idag blev det frukost med wienerbröd, skönsång och presenter. Lena kom för att ge Harald behandling och hade med sig glögg och hembakta pepparkakor och efter det fick han en stund för sig själv medan jag och Lena gick till saluhallen och botaniserade. Ni som tydligen är bekymrade för Haralds mat, kan jag lova, att han får mat!  Och Jonatan och Hanna, ni har väl nog med era studier, men välkomna till Brasilien, också lite mer respekt för den äldre generationen.  Vi har dessutom fått en besättningsmedlem till så ni får inte plats! Det är Anders Lindskoug, seglare även han från Helsingborg och vän med Ola så nu får jag verkligen tänka till med bunkringen. Annars har det varit fina dagar här nu med sol och tvätten har vajat på Aurora.