Mars 2010
onsdag 31 mars 2010 - Skrivet av Christel
Underbart ställe
Skön promenad
Igår hade vi en riktig slappedag efter att ha haft flera besök av seglarvänner dagen innan. Vi testade att ta oss in på stranden och det är inte lätt i dyningen. Vi hade badkläder så det gjorde inte så mycket att vi föll i vattnet. En helt öde strand finns till vårt förfogande och det blev lite snäckor och koraller med tillbaka. Idag ska vi ha det riktiga testet då vi måste iland och klarera ut. Här finns också ett rikt fågelliv och massor av fregattfåglar. Vi njuter och smygsurfar. Vi vill önska er alla därhemma en riktigt GLAD PÅSK! För oss går den nog helt förbi så ät för oss också. Jag tror inte ens att jag bryr mig om att leta upp påskpåsen och hit hittar nog inte påskharen.
Mars 2010
tisdag 30 mars 2010 - Skrivet av Christel
Barbuda
Så ungefär har vi det nu
När vi lämnade Jolly Harbour föll Harald överbord, det är första gången det hänt oss och en nyttig påminnelse om hur snabbt det kan gå. Den popnitade öglan som håller mantåget i peket gick av och han höll sig i det. Han fastnade med foten i skotet och höll sig med armen i nedre mantåget, slog huvudet i skrovet innan han helt hamnade i vattnet. Tack och lov inga allvarliga skador utan han kunnde simmande ta sig ombord igen. En del blåmärken särskilt på hela högerarmen. Vi är nu på ön Barbuda där det bara finns ca 1200 boende människor och en fantastikt fin ö, helt platt med milslånga sandstränder. Ett hotell här som enda byggnad med rum för 2000 Usdollar per natt gör att vi har trådlöst internet. Vattnet är precis så där turkosblått som är så härligt. Här ska vi njuta några dagar nu om vi står ut med rullningarna i båten. Båtplats för oss därhemma är på väg att lösas så jag har lugnat ner mig.
Mars 2010
lördag 27 mars 2010 - Skrivet av Christel
Jolly Harbour
Härlig segling

Nu har vi kommit till ett nytt ställe igen, Jolly Harbour men vi är fortfarande på Antigua. Igår blev vi uppmärksammade på ett nytt problem, vi har ju ingen båtplats när vi kommer hem. Jag har skickat ut lite mejl med förfrågningar och nu fick vi veta att Helsingborg har skickat ett erbjudande till oss på vår hemadress och vi har inte svarat så platsen har gått till en annan. Vi har hela tiden innan haft mejlkontakt och tjänstemannen vet att vi är ute och långseglar och gör ändå så. Jag blev så jävla förbannad, det är deras rutiner gudbevars. Det är inte så många seglare som är ute och långseglar och kan man inte då ta hänsyn till detta? Helsingborg är också den enda hamnen vi vet där långseglare inte får behålla sin plats mer än 2 år vilket gjorde att vi blev tvungna att säga upp den. Men, visst det var ju här och nu eller hur? Vi försöker njuta så mycket vi kan, tids nog kommer vi hem till dessa och andra problem. Jag har lagt in nytt under Nya Berättelser och där kan ni läsa och se bilder från det senaste vi varit med om. Ha en fortsatt trevlig helg i vårvädret!  Imorgon grattar vi barnbarnet Kristoffer som fyller 12 år.

Mars 2010
torsdag 25 mars 2010 - Skrivet av Christel
I mål!
Efter 87 dygn på Atlanten
Vi har det skönt här i English Harbour på Antigua och vi fick till slut en bra ankringsplats. Det är väldigt fint här med vackra engelska hus och de har renoverat upp det gamla Nelsons Dockyard. Här är målgång för en stor roddtävling över Atlanten från La Gomera på Kanarieöarna och det är stor fest varje gång någon kommer i mål. Vi fick vara med om en sådan målgång i samband med solnedgången i tisdagskväll. Det kan man kalla prestation, fy fasen att genomföra något sådant. Vårt segel gick inte att laga och nu får vi hoppas på att få tag i ett begagnat på St Maarten. Harald håller på med kortvågsradion som inte vill fungera riktigt, men vi har också varit kulturella och varit på Nelsonmuséet här. Josse, tack för den kommentaren, det är bara vi kvinnor som fattar det! Idag grattar vi barnbarnen Sanna och Emma som fyller 10 och 9 år och imorgon är det dags för yngste sonen Fredrik som blir 35, är det klokt, var tar åren vägen?
Mars 2010
tisdag 23 mars 2010 - Skrivet av Christel
Antigua
Friska vindar i Karibiska sjön
Först och främst tack för snälla kommentarer. Sedan sist har vi varit på den stora ön Guadeloupe och igår seglade vi till English Harbour på Antigua. Vi hade en ganska tuff segling i kryss hela vägen och det gick precis att sträcka. Vi seglade sönder vår kryssfock och på bilden ser ni biten med halshornet som gick rakt av. Nu har vi bara ett försegel kvar och det är inte bra, vi får höra här om det går att laga kryssfocken men det är ett gammalt segel. Det är längesedan vi fick så mycket vatten över oss, herregud vilken stökig sjö. För första gången fick vi in vatten nere i båten och på ett sätt är det ju bra, vi fick testat hårt väder innan vi går över Atlanten. Vi blev välkomnade här av Unicorn och fick en välbehövlig ankardrink. Det är ett helt crazy ankarställe, tätt med båtar som far hit och dit i fallvindar och strömmar. Vi bevittnade ett tredje världskrig mellan Tyskland och Frankrike. Senare i kolmörkret fick vi hjälp av Truls, en norrman eftersom vi draggade och nu har vi snott en privat boj och måste hitta en fungerande plats i dag. Men, vi har internet, kul för mig som är fixerad enligt Harald.
Mars 2010
fredag 19 mars 2010 - Skrivet av Christel
Lättjans dagar
Hus i Bourg des Saintes
Ett sådant hus vill jag ha i Bohuslän, inbyggt i klipporna och som en båt. Visst hade det varit perfekt? Lättjans dagar, ja, inte passar det mig precis och vi har det lite svårt just nu med att anpassa oss till varandras olikheter. Mycket tankar om hur vi ska ha det i framtiden, är det fortfarande vår dröm att segla? Eller är det annat vi måste hitta på? Jag har det svårt med lukterna och trivseln vill inte infinna sig. Nu blev det mycket gnäll, men jag vet att vi ändå kommer att sakna det och vi är med om mycket positivt också. Kanske är det min pågående urinvägsinfektion som sätter spår? Vi önskar er iallafall en trevlig helg i vårvädret därhemma. Här är det som vanligt 35 grader och sol!
Mars 2010
onsdag 17 mars 2010 - Skrivet av Christel
Bourg des Santes
Aurora under segel
Nu ligger vi för ankare här i denna ögrupp som tillhör Guadeloupe och Frankrike. Inklareringen är avklarade och baguetterna är inköpta. Det ser ut som en riktigt fin liten stad här. I övrigt är det rostborttagning och städning idag. Jag har lagt in nytt med bilder från vår vistelse i Dominica nu under Nya Berättelser.
Mars 2010
tisdag 16 mars 2010 - Skrivet av Christel
Hejdå Dominica
Brödaffären
Söndag och vilodag skrev jag sist, jag vet inte vad jag tänkte på egentligen. Det var ju absolut inte för att ni skulle hoppa över kommentarer och för vår del blev det allt annat än vilodag. Vi tog en tur med dingen för att promenera i nationalparken och se ett fort, men det var låst och stängt så vi hamnade istället hos nya seglarvänner, ett engelskt par, Sue och Andy. Vi bestämde oss för att gå på barbecue på kvällen och där var det full fart och god mat. Anna-Karin och Håkan på Unicorn var här först på en sundowner och på Big Papa´s var det dans efter all mat och jätteroligt. Igår var det däremot en välbehövlig vilodag med endast lite brödköp och idag skall vi skiljas från detta underbara ställe och segla vidare.
Kommentera inlägget
Mars 2010
söndag 14 mars 2010 - Skrivet av Christel
Söndag och vilodag
Marknad
Efter en välbehövlig vilodag som också innebar arbete för Harald med kortvågsradion så rodde vi iland igår för att handla på lördagsmarknaden. Byn här påminner oss mycket om Brasilien. Kommercen var igång och de amerikanska medicinstuderande här på ön hade allmän hälsoundersökning bland alltihop. Människorna här vill gärna prata med oss och det är trevligt. Svenska Unicorn ligger här också och vi var hos dom på en sundowner i fredagskväll tillsammans med ett holländskt par. Vi har haft lugn och stilla några dagar men igår eftermiddag började dyningen igen och inatt har det varit enormt rulligt. Här är ändå trivsamt, men vi får väl snart dra upp ankaret för att segla norrut. Visst känns det jättebra att vara behövd hemma och jag längtar efter att kunna vara nära och lagar gärna byxor och annat då som jag kan.
Mars 2010
fredag 12 mars 2010 - Skrivet av Christel
Fina Dominica
Korgarbete i indianreservatet

Vi har intressanta och roliga dagar på Dominica som jag kommer att skriva mer om i Berättelserna. Igår var vi på en heldagsutflykt, först upp i en flod, Indian River med en underbar tystnad, fåglar och växtlighet och därefter en taxitur mot norra kusten och över på Atlantsidan där vi bl a besökte ett indianreservat där Dominicas ursprungsbefolkning bor och lever. Samtidigt fick vi också en upplevelse av Dominicas fantastiska natur och landskap. Vi åkte tillsammans med Auras besättning och det var ett trött men glatt gäng som återvände till båtarna. Trevlig avslutning med sundowner på Aura. Idag är det jobb som gäller, Harald drar om jorden till kortvågsradion och jag får städa som vanligt. Vi har internet i båten och jag är lycklig igen, fixerad? Nejdå, bara glad över att ha kontakt med alla hemma. Trevlig helg till er!