Mars 2010 - mars 2010
onsdag 31 mars 2010 - Skrivet av Christel
Underbart ställe
Skön promenad
Igår hade vi en riktig slappedag efter att ha haft flera besök av seglarvänner dagen innan. Vi testade att ta oss in på stranden och det är inte lätt i dyningen. Vi hade badkläder så det gjorde inte så mycket att vi föll i vattnet. En helt öde strand finns till vårt förfogande och det blev lite snäckor och koraller med tillbaka. Idag ska vi ha det riktiga testet då vi måste iland och klarera ut. Här finns också ett rikt fågelliv och massor av fregattfåglar. Vi njuter och smygsurfar. Vi vill önska er alla därhemma en riktigt GLAD PÅSK! För oss går den nog helt förbi så ät för oss också. Jag tror inte ens att jag bryr mig om att leta upp påskpåsen och hit hittar nog inte påskharen.
tisdag 30 mars 2010 - Skrivet av Christel
Barbuda
Så ungefär har vi det nu
När vi lämnade Jolly Harbour föll Harald överbord, det är första gången det hänt oss och en nyttig påminnelse om hur snabbt det kan gå. Den popnitade öglan som håller mantåget i peket gick av och han höll sig i det. Han fastnade med foten i skotet och höll sig med armen i nedre mantåget, slog huvudet i skrovet innan han helt hamnade i vattnet. Tack och lov inga allvarliga skador utan han kunnde simmande ta sig ombord igen. En del blåmärken särskilt på hela högerarmen. Vi är nu på ön Barbuda där det bara finns ca 1200 boende människor och en fantastikt fin ö, helt platt med milslånga sandstränder. Ett hotell här som enda byggnad med rum för 2000 Usdollar per natt gör att vi har trådlöst internet. Vattnet är precis så där turkosblått som är så härligt. Här ska vi njuta några dagar nu om vi står ut med rullningarna i båten. Båtplats för oss därhemma är på väg att lösas så jag har lugnat ner mig.
lördag 27 mars 2010 - Skrivet av Christel
Jolly Harbour
Härlig segling

Nu har vi kommit till ett nytt ställe igen, Jolly Harbour men vi är fortfarande på Antigua. Igår blev vi uppmärksammade på ett nytt problem, vi har ju ingen båtplats när vi kommer hem. Jag har skickat ut lite mejl med förfrågningar och nu fick vi veta att Helsingborg har skickat ett erbjudande till oss på vår hemadress och vi har inte svarat så platsen har gått till en annan. Vi har hela tiden innan haft mejlkontakt och tjänstemannen vet att vi är ute och långseglar och gör ändå så. Jag blev så jävla förbannad, det är deras rutiner gudbevars. Det är inte så många seglare som är ute och långseglar och kan man inte då ta hänsyn till detta? Helsingborg är också den enda hamnen vi vet där långseglare inte får behålla sin plats mer än 2 år vilket gjorde att vi blev tvungna att säga upp den. Men, visst det var ju här och nu eller hur? Vi försöker njuta så mycket vi kan, tids nog kommer vi hem till dessa och andra problem. Jag har lagt in nytt under Nya Berättelser och där kan ni läsa och se bilder från det senaste vi varit med om. Ha en fortsatt trevlig helg i vårvädret!  Imorgon grattar vi barnbarnet Kristoffer som fyller 12 år.

torsdag 25 mars 2010 - Skrivet av Christel
I mål!
Efter 87 dygn på Atlanten
Vi har det skönt här i English Harbour på Antigua och vi fick till slut en bra ankringsplats. Det är väldigt fint här med vackra engelska hus och de har renoverat upp det gamla Nelsons Dockyard. Här är målgång för en stor roddtävling över Atlanten från La Gomera på Kanarieöarna och det är stor fest varje gång någon kommer i mål. Vi fick vara med om en sådan målgång i samband med solnedgången i tisdagskväll. Det kan man kalla prestation, fy fasen att genomföra något sådant. Vårt segel gick inte att laga och nu får vi hoppas på att få tag i ett begagnat på St Maarten. Harald håller på med kortvågsradion som inte vill fungera riktigt, men vi har också varit kulturella och varit på Nelsonmuséet här. Josse, tack för den kommentaren, det är bara vi kvinnor som fattar det! Idag grattar vi barnbarnen Sanna och Emma som fyller 10 och 9 år och imorgon är det dags för yngste sonen Fredrik som blir 35, är det klokt, var tar åren vägen?
tisdag 23 mars 2010 - Skrivet av Christel
Antigua
Friska vindar i Karibiska sjön
Först och främst tack för snälla kommentarer. Sedan sist har vi varit på den stora ön Guadeloupe och igår seglade vi till English Harbour på Antigua. Vi hade en ganska tuff segling i kryss hela vägen och det gick precis att sträcka. Vi seglade sönder vår kryssfock och på bilden ser ni biten med halshornet som gick rakt av. Nu har vi bara ett försegel kvar och det är inte bra, vi får höra här om det går att laga kryssfocken men det är ett gammalt segel. Det är längesedan vi fick så mycket vatten över oss, herregud vilken stökig sjö. För första gången fick vi in vatten nere i båten och på ett sätt är det ju bra, vi fick testat hårt väder innan vi går över Atlanten. Vi blev välkomnade här av Unicorn och fick en välbehövlig ankardrink. Det är ett helt crazy ankarställe, tätt med båtar som far hit och dit i fallvindar och strömmar. Vi bevittnade ett tredje världskrig mellan Tyskland och Frankrike. Senare i kolmörkret fick vi hjälp av Truls, en norrman eftersom vi draggade och nu har vi snott en privat boj och måste hitta en fungerande plats i dag. Men, vi har internet, kul för mig som är fixerad enligt Harald.
fredag 19 mars 2010 - Skrivet av Christel
Lättjans dagar
Hus i Bourg des Saintes
Ett sådant hus vill jag ha i Bohuslän, inbyggt i klipporna och som en båt. Visst hade det varit perfekt? Lättjans dagar, ja, inte passar det mig precis och vi har det lite svårt just nu med att anpassa oss till varandras olikheter. Mycket tankar om hur vi ska ha det i framtiden, är det fortfarande vår dröm att segla? Eller är det annat vi måste hitta på? Jag har det svårt med lukterna och trivseln vill inte infinna sig. Nu blev det mycket gnäll, men jag vet att vi ändå kommer att sakna det och vi är med om mycket positivt också. Kanske är det min pågående urinvägsinfektion som sätter spår? Vi önskar er iallafall en trevlig helg i vårvädret därhemma. Här är det som vanligt 35 grader och sol!
onsdag 17 mars 2010 - Skrivet av Christel
Bourg des Santes
Aurora under segel
Nu ligger vi för ankare här i denna ögrupp som tillhör Guadeloupe och Frankrike. Inklareringen är avklarade och baguetterna är inköpta. Det ser ut som en riktigt fin liten stad här. I övrigt är det rostborttagning och städning idag. Jag har lagt in nytt med bilder från vår vistelse i Dominica nu under Nya Berättelser.
tisdag 16 mars 2010 - Skrivet av Christel
Hejdå Dominica
Brödaffären
Söndag och vilodag skrev jag sist, jag vet inte vad jag tänkte på egentligen. Det var ju absolut inte för att ni skulle hoppa över kommentarer och för vår del blev det allt annat än vilodag. Vi tog en tur med dingen för att promenera i nationalparken och se ett fort, men det var låst och stängt så vi hamnade istället hos nya seglarvänner, ett engelskt par, Sue och Andy. Vi bestämde oss för att gå på barbecue på kvällen och där var det full fart och god mat. Anna-Karin och Håkan på Unicorn var här först på en sundowner och på Big Papa´s var det dans efter all mat och jätteroligt. Igår var det däremot en välbehövlig vilodag med endast lite brödköp och idag skall vi skiljas från detta underbara ställe och segla vidare.
Kommentera inlägget
söndag 14 mars 2010 - Skrivet av Christel
Söndag och vilodag
Marknad
Efter en välbehövlig vilodag som också innebar arbete för Harald med kortvågsradion så rodde vi iland igår för att handla på lördagsmarknaden. Byn här påminner oss mycket om Brasilien. Kommercen var igång och de amerikanska medicinstuderande här på ön hade allmän hälsoundersökning bland alltihop. Människorna här vill gärna prata med oss och det är trevligt. Svenska Unicorn ligger här också och vi var hos dom på en sundowner i fredagskväll tillsammans med ett holländskt par. Vi har haft lugn och stilla några dagar men igår eftermiddag började dyningen igen och inatt har det varit enormt rulligt. Här är ändå trivsamt, men vi får väl snart dra upp ankaret för att segla norrut. Visst känns det jättebra att vara behövd hemma och jag längtar efter att kunna vara nära och lagar gärna byxor och annat då som jag kan.
fredag 12 mars 2010 - Skrivet av Christel
Fina Dominica
Korgarbete i indianreservatet

Vi har intressanta och roliga dagar på Dominica som jag kommer att skriva mer om i Berättelserna. Igår var vi på en heldagsutflykt, först upp i en flod, Indian River med en underbar tystnad, fåglar och växtlighet och därefter en taxitur mot norra kusten och över på Atlantsidan där vi bl a besökte ett indianreservat där Dominicas ursprungsbefolkning bor och lever. Samtidigt fick vi också en upplevelse av Dominicas fantastiska natur och landskap. Vi åkte tillsammans med Auras besättning och det var ett trött men glatt gäng som återvände till båtarna. Trevlig avslutning med sundowner på Aura. Idag är det jobb som gäller, Harald drar om jorden till kortvågsradion och jag får städa som vanligt. Vi har internet i båten och jag är lycklig igen, fixerad? Nejdå, bara glad över att ha kontakt med alla hemma. Trevlig helg till er!

onsdag 10 mars 2010 - Skrivet av Christel
Dominica
The man Fire

Vi hade en lång dag på havet igår, sol, 35 grader varmt, vinden fläktade lite ibland, men det blev mest motorgång för att hinna fram i solnedgången. Vi är nu på Dominica, en självständig ö som är väldigt vacker med mycket regnskog och här finns också fortfarande en koloni med ursprungsbefolkning. Vi blev eskorterade in av en boatboy, Fire som sedan var och hämtade oss idag och körde oss till tullen samtidigt som han berättade en hel del om ön. Här är det så smidigt att vi klarerade både in och ut samtidigt och kan gå när vi vill. Men, innan dess så hoppas vi få se lite av denna ö. Jag har lagt in lite nytt med bilder under Nya berättelser och även några nya scrapp. Vi gratulerar barnbarnet Ina som fyller 11 år imorgon!

söndag 7 mars 2010 - Skrivet av Christel
Fort de France
Ankarplatsen
Vi har legat på den rulligaste ankarplatsen vi varit med om och det har varit en orolig natt, Harald kräktes och det var hej och hå. Imorse gick vi därifrån, huvudstaden på Martinique och gick tvärs över bukten till en lugnare ankarvik. Harald har fått köra in mig och nu sitter jag på ett hotell. Ja, jag har inte flyttat in även om det kunde vara nära utan jag har lyckats hitta ett internet som annars inte denna franska ö verkar känna till. Nu vill vi bara klarera ut härifrån och gå vidare, får se om jag hittar någon tull, det är också mitt uppdrag.
torsdag 4 mars 2010 - Skrivet av Christel
Idag ska ankaret upp!
Northern Lights toscakaka

Ja nu ska vi komma iväg härifrån idag, en liten kort färd ut till en populär ankarvik vid St Anne. Då blir det lite badvatten igen får vi hoppas. Igår var vi ombord på Northern Light tillsammans med ett par från Nya Zeeland och hade en trevlig eftermiddag. Innan dess letade vi upp postkontoret som ligger högst upp i ett litet centrum för att få iväg viktig post och då hade de stängt just onsdagar kl 12 och vi var 45 minuter sena. Inte konstigt att dagarna går, nu får vi göra en ny promenad idag innan vi lämnar. Annars har vi det bra, vi krigar fortfarande, jag tror det blir ett långvarigt krig som de flesta krig är.

tisdag 2 mars 2010 - Skrivet av Christel
Fortfarande kvar i Le Marin
Självaste skepparen på promenad i marinan
Vi ligger kvar här några dagar till, hade egentligen bestämt att lämna idag men blev bjudna till Northern Light imorgon och vi har ju inte bråttom. Vi passar på att göra lite, Harald har tankat vatten, kört med en massa dunkar och nu är vi på restaurangen och uppdaterar hemsidan. Alltså nytt under Nya berättelser med bilder. Ame, stort grattis till pensionen, fy för vad jag är avundsjuk, nu kan vi snart ha träffar mitt i veckan!
måndag 1 mars 2010 - Skrivet av Christel
Lite av varje
Rolf, Lasse, Pilar och Deborah

Tack för alla tips om vårt kackerlackskrig, vi krigar på och tror att vi får ordning på det igen, de finns fortfarande, vi fångar och dödar men det tar tid. Vi tror dom flyr för igårkväll fanns det flera ute i sittbrunnen. Vi har till slut blivit tvungna att köpa nya batterier så vi ligger kvar här och Harald har installerat tre nya, hoppas vi klarar oss hem nu. Jag städar och städar, nere i båten och ute på däck och i sittbrunn. Vi har det väldigt bra här, det är trevligt, det är en lugn ankarplats och det är varmt och skönt. Jag inser igen att det är bara att njuta. Igårkväll hade vi besättningarna på Northern Light och Aura på sundowner och det var väldigt trevligt. Vi ligger kvar här en dag till i alla fall.