Januari 2011
söndag 30 januari 2011 - Skrivet av Christel
Seglarträff
Glada gossar
Vad skönt det är med långhelg! Jag hälsade på goda vännerna Lisbeth och Ove som flyttat till Höganäs i en väldigt trevlig lägenhet. Jag vill också....... Jag fick sedan middag och en mysig pratstund med dottern innan jag återvände hem. Jag tittade också in till Ulle och barnbarnen Sanna och Charlie, vad mycket jag hann med! Lördagen gick åt till storhandling och scraprrom. det kändes extra långt att cykla ut till Berga, vet inte varför, kanske kylan. På kvällen var det äntligen dags för en seglarträff ute i Åkroken på Råå. Det var besättningarna på Christina, Nabob, Lovisa, Ariel och Fri. Jätteroligt att träffa alla och mycket seglarsnack, så mycket vi har varit med om allihop. Det blir ju också så att vi lätt dras med och en viss längtan infinner sig.
Januari 2011
fredag 28 januari 2011 - Skrivet av Christel
Flexdag
Ny LO med ett foto som jag tycker mycket om på min far och mitt äldsta barnbarn Jonatan
Jag har alltid varit en person som jobbar längre än jag ska och har man då flextid så växer timmarna. Därför kan jag ibland ta ut hela dagar och idag är det en sådan. Härligt att ha en ledig dag! Jag har kommit igång ordentligt nu med min scrapbooking och nu väller dom in. Fotot på denna LO tror jag är från 1987 och det fotot är känslosamt för mig. Om ni kan se så kolla händerna, vilka "labbar" far hade och mina är inte långt efter. Jag har redan hunnit med provtagningar på vårdcentralen, sedan åt jag frukost med min syster och nu ska jag snart åka till Höganäs. Jag är glad idag (ja, försöker iallafall haha), jag har fått nytt jobb! Jag har inte tackat ja än men ska göra det på måndag. Det är ett projekt på ca 1 år på myndighetsenheten i Landskrona, berättar mer senare när allt är klart. Nu blir det en bra helg, ha ni också det!
Januari 2011
onsdag 26 januari 2011 - Skrivet av Christel
Tröttsam vecka
LO med mig och barnbarnet Ebba
Dagarna gå snabbt, det är upp tidigt, iväg till jobb och sedan trött hem och landa i soffan. Inget intressant liv alltså. Men det är oerhört skönt att komma hem och då vill jag inget annat än just komma hem. Det är ju många intressanta TV program nuförtiden, haha. Vi får en del oseriösa förslag på att köpa Aurora som bara gör mig orolig. Den senaste satte in pengar på Paypal och vill sedan att vi skulle skicka in 10.000 kr innan köpet var klart. Jag litar absolut inte på köpare som inte ens har sett båten och det blir diskussioner mellan mig och Harald. Vad är det med folk? Jag vill kunna lite på mina medmänniskor!
Januari 2011
söndag 23 januari 2011 - Skrivet av Christel
Barnkalas
Den grävde nog Harald djupt i.....
Harald hade det bra på Tildas kalas, hon fyllde 10 år, vad tiden går. Vi har 5 av våra barnbarn i samma ålder, alla flickor så det är svårt att hålla reda på vem som fyller när. Jag har bara vilat hela helgen och idag har jag kunnat vara uppe med hjälp av panodil, det är nog något influensaaktigt. Jag har iallafall tänkt att försöka jobba imorgon om inte natten blir för stökig. Inte mycket gjort alltså. Harald har blivit bjuden av våra vänner Ulla och Ronny ner till dom i Barcelona. Han ska åka dit när jag åker till New York, jag tror inte jag skrivit det och har jag det så är det det vanliga virret i huvét. Dom ska väl iallafall segla lite förhoppningsvis så det blir roligt för honom. Män får ju inte vara ensamma hemma, då är det alltid någon som förbarmar sig och ger dom mat och så.
Januari 2011
lördag 22 januari 2011 - Skrivet av Christel
Sjuk
LO med vaniljhjärtebak med Ebba och Wille
Jag lyckades ta mig igenom arbetsdagen igår och sov sedan i soffan igårkväll med några blickar emellanåt på Lets Dance. Idag har förkylningen tagit ut sin rätt och jag är glad om jag kan sitta upp. Barnbarnet Tilda har fyllt 10 år i veckan och idag är det kalas. Harald åker ut själv medan jag kurerar mig i sängen. Trist att inte kunna följa med. Jag hoppas verkligen att jag är bra till måndag för jag har absolut inte råd att vara hemma. Jag hade annars tänkt baka vaniljhjärtan i helgen, blev så sugen när jag gjorde scrappen, men det får nog vara. Trevlig helg till er alla och en stor Grattiskram till Tilda.
Januari 2011
torsdag 20 januari 2011 - Skrivet av Christel
Förbannad
Nu är det dags
Idag blev jag riktigt förbannad på tågtrafiken, jag är annars överraskad av mig själv att jag haft sådant tålamod. Nu har det varit milt och fint väder i ett par veckor och vad fan går tågen inte i tid för? Idag skulle jag åka med tåget 16.20 och det kom 16.46 vilket innebar att jag missade bussen till Mölle som bara går en gång i timmen. Jag for in i Skånetrafikens kontor och frågade vad det handlar om, jo, lokfel, och varför är tåget försenat varje dag? Det är det väl inte? Joooo det är det, ja då är det för att signalsystemet i Malmötunneln inte är intrimmade!!!! Jag höll på att ge upp och cykla hem istället, men Ame som jag skulle till var cool och sa att hon hämtade mig i Höganäs. Det var ju dags ikväll med healing och medial rådgivning för både mig och Harald. Nu har vi fått en massa råd och insikter, får se vad vi ska göra med det.
Kommentera inlägget
Januari 2011
tisdag 18 januari 2011 - Skrivet av Christel
Biokväll
Ny scrap, om en av mina favoritsysselsättningar, laga mat, här i mitt omoderna men trivsamma kök
När jag cyklar till tåget kl 06.30 på morgonen har fåglarna börjat sjunga, så var det inte för några veckor sedan så det känns så härligt. Dessutom är det nästan ljust när jag promenerar till tåget på kvällen. Vi går verkligen mot ljusare tider. Ikväll har jag och Harald varit på bio (presentbiljetter) och sett Svinalängorna. Vilken oerhört sorglig och gripande film och så ledsamt med barns utsatthet. Den finns kvar som en stor ledsen känsla i hela kroppen. Intressant också med miljöerna från tidigt 70-tal (tror jag). Jag har läst boken men det är ett tag sedan och att se en film ger en helt annan känsla, det är inte alltid så men här har Pernille August verkligen lyckats. Harald var inte lika tagen som jag, jag fick stöta på honom några gånger när han snarkade till, haha!
Januari 2011
söndag 16 januari 2011 - Skrivet av Christel
Dags för födelsedagsuppvaktning igen
Harald överraskad, igen....
Tja, är man populär så är man och Harald som älskar att fylla år är en lycklig man just nu. Vi får väl se om vi kan återgälda allt detta framöver. Igår cyklade vi först ner till hamnen med årets första (och enda?) fastlagsbullar med oss för en kaffestund i Chantalle. Trevliga timmar som alltid, lite seglarplanering, Irland nästa kanske? Ja, inte denna sommar, då blir det att jobba. Vi åkte senare buss till Viken och till vännen Margareta där hela ungdomsgänget hade slutit upp för att uppvakta Harald. Som vanligt visste Harald ingenting, fast just i detta fallet kunde han inte rå för det. Planeringen var just överraskning och han blev det verkligen. Han fick healing och medial rådgivning som ska gå av stapeln på torsdag, spännande. Dom hade tagit färdig mat från UPhallen i Viken och det var jättegott även den hemmagjorda pannacottan med granatäpplekärnor och jordgubbar. Sedan var ju prinsesstårtan given, undras om han har fått nog? Vi har så roligt tillsammans, känner varandra så väl och ljudnivån är helt otrolig när vi träffas. Jag har försökt välja några bilder, dom ska ju vara anständiga och vi har uppnått den åldern då vissa bilder får sorteras bort, haha. Det blev en sen buss hem och idag gör vi absolut ingenting. Tusen tack allihop för en härligt rolig kväll!
Länk till fotoalbum: Harald 60 år 3
Januari 2011
torsdag 13 januari 2011 - Skrivet av Christel
Det är mycke nu.....
Scrap Charlie 6 år, lite sne i fotograferingen, men men
Torsdag kväll och arbetsveckan har nästan försvunnit. Det har gått hyfsat med tågen, bara lite förseningar varje dag, vagnbrist, trängsel, de väntar på personalen, bromsarna, ja det finns många skäl. Det är rätt kul att komma igång på jobb igen, jag känner mig så nöjd med det. Det har gått bra för Harald sina första dagar som anställd, han målar, hantlangar, städar, kör någon slags maskin, allt i sin egen takt. Möjligheten för detta är att han känner killarna väl och vi är tacksamma för att de har gjort det möjligt. Kanske det finns en ljusning. Han har varit i Lund en dag för en undersökning och idag har vi båda varit hos hans läkare. Jag hörde på radion som väcker mig varje morgon att regeringen inte gett FK i uppdrag att ta reda på hur alla utförsäkrade försörjer sig, bara att göra statistik om hur många utförsäkrade som är i arbetsåtgärder. Ja, det är inte intressant att veta hur livskvaliten blir för alla dessa människor, men är de gifta så får partnern försörja, det säger dom till Harald. Men, nu är det snart helg igen och det blir ljusare för varje dag. Vi försöker tänka på allt roligt vi haft, men vi behöver också nya positiva mål.
Kommentera inlägget
Januari 2011
söndag 9 januari 2011 - Skrivet av Christel
Slö helg
Snön smälter undan (hoppas jag)
Jag känner mig så jäkla lat, orkar nästan inte resa mig från soffan där jag sitter med datorn och har blivit spelberoende. Den svåra versionen av Spindelharpan, herregud, det har blivit tvångsmässigt. Vi har inte gjort något vettigt i helgen, tja, bakat bröd, lagat mat och scrappat lite. Harald har hållit på med bildspel och tittat till Aurora en gång. Men, det goda med det hela är ju att vi är utvilade och redo för fulla arbetsveckor igen. Harald börjar sin anställning imorgon, det är inte så stor förändring, kanske bara känslan. Jag kollade precis Skånetrafiken, tåget jag tänkte åka med var inställt pga vagnsbrist! Men nu går tågen iallafall enl tidtabell förutom vissa inställda tåg står det.