Juli 2011
lördag 30 juli 2011 - Skrivet av Christel
Spelnätter
Överlägsna vinnare
Igårkväll mönstrade Jonatan och Hanna av efter 6 härliga dagar. Det har varit så roligt att ha dom med och vi har fått gemensamma minnen för livet. En fin dag på Haralds barndomsö Långeskär där vi tittade på jättegrytor, badade, grillade korv och hade det skönt tillsammans med Lasse med familj. Vi seglade till Hamburgersund för att visa lite annat, lade till för att handla och äta glass på Pipers. Vi ankrade sedan för natten i Gluppöbassängen och hade en sista spelnatt då vi kunde sitta ute i T-shirt halva natten. Dagen igår tillbringade vi där vid "gröna fläcken" med bad och promenad på ön innan vi seglade tillbaka till Fjällbacka. Tack kära ni för att ni har velat vara med oss. Harald och jag kojade ganska tidigt och idag ska vi städa, handla och förbereda för nästa gäster då Haralds syster Inger med dotter Camilla kommer. Då anländer även bror Arne och Lilian som ska bo på vandrarhem. Vädret är underbart och då finns det inget bättre ställe att vara på än Fjällbacka skärgård.
Kommentera inlägget
Juli 2011
torsdag 28 juli 2011 - Skrivet av Christel
Lyngö
18 grader kallt
Dom fina dagarna kom äntligen igen. Vi fick lämna Väderöarna för att Hanna behövde komma till vårdcentralen i Fjällbacka. Det blev motorgång, ingen vind, men jätteskönt. Hanna hade ett sår på benet som inte alls såg bra ut och vi tyckte det var bäst att kolla upp det. Hon skulle sedan komma tillbaka morgonen efter så vi låg kvar på svaj i Fjällbacka. Seglartåget anlände och det fanns mycket att se fast öronproppar hade behövts. Herregud, vilka människor, jag blir bara trött. Vi gick iväg och spelade minigolf och Hanna vann till Jonatans fasa fast han hade ju lite handikapp med sin armbåge, haha. Efter Hannas återbesök och med antibiotika i fickan seglade vi ut till Lyngö som är en favorit och hade en helt underbar dag på klipporna, det är bara så fint här. Till kvällen seglade vi till Långsjö och lyckades med att gå på grund, en ordentlig smäll men annars odramatiskt fast jag tycker inte alls om det. Harald hånar mig för att jag letar sten säger han och han rycker på axlarna, jaja, jag låg lite nära en ö. En tipsrunda på Veddö som jag avstod ifrån, gjorde middag istället och sedan en trevlig kväll hos bror Lasse med familj som campar i Långsjö. Vi har det verkligen gott just nu!
Juli 2011
tisdag 26 juli 2011 - Skrivet av Christel
Väderöarna
Jonatan och Hanna
Vi har roliga dagar med barnbarnet Jonatan och sambo Hanna, vädret är väl inte det bästa och vi hade ju velat visa Bohuslän mer från den fina sidan, men vi deppar inte. Igår seglade vi till Väderöarna och Jonatan fick känna av sjösjuka. Vi ligger i Strömsundskanalen och gjorde en strapatstrik vandring till Storöns lilla hamn, haha. Jag kan väl säga att det var rena turen att inte några riktigt stora skador blev till. Vi frossar i spel, tärningsspel, kinaschack, olika kortspel och jag får erkänna att vi mött våra övermän. Jag försöker verkligen inse att jag förlorar men ibland är det svårt. Igårkväll fick vi en kasse full med nyfångade makrillar av båtgrannen så idag ska jag och Hanna äta makrill! Idag på morgonen sitter jag ensam vaken i tystnaden och skriver, vädret är något ljusare på himlen än igår så hoppet finns.
Juli 2011
söndag 24 juli 2011 - Skrivet av Christel
Fjällbacka
Från vår ankarplats
Igår ankrade vi i Fjällbacka sedan vi gått för motorn i regn. På eftermiddagen tittade solen fram och det blev riktigt skönt några timmar. Idag vaknade vi till regn igen, men vi har det bra. Bror Lasse med familj kom också upp igår och de ska campa och med den jämförelsen så har vi det helt ok. Nu väntar vi på barnbarnet Jonathan och hans sambo Hanna, det ska bli roligt. Jag sitter nu på den lilla turistinformationen och har lyckats uppdatera hemsidan under Nya berättelser!
Juli 2011
lördag 23 juli 2011 - Skrivet av Christel
Vi ligger kvar
Aurora har fått sitt namn på plats

Regnet smattrar på däck och har gjort ett dygn nu. Vi bestämde oss för att ligga kvar i Dannemark. Igår sa dom kulingvarning, men av det har inte märkts ett dugg. Vi trodde vi skulle få en orolig natt, men jag vaknade imorse av ett sådant lugn så jag trodde båten stod på land. Nu har vi ändå börjat få nog av det lugna och ensamma, två dygn räcker så idag går vi härifrån även om vädret inte är så roligt. Jag har glömt våra regnställ hemma, vad tänkte jag? Bara solsken? Ja, bra tänkt iallafall. Det är bra med sådana här dagar, tankarna hinner ifatt och många idéer hinner ta form. Jag försökte uppdatera hemsidan, men så snabbt internet har vi inte med iphonen så det får vara sålänge. Det är fortfarande tidig morgon, Harald sover och när jag tittar ut på klipporna runtomkring oss finns det bara några enstaka båtar, grå himmel  och en kompakt tystnad.

Juli 2011
torsdag 21 juli 2011 - Skrivet av Christel
Dannemark
Segling upp mot Sotenkanalen
Vi ligger på svaj vid Dannemark och har det underbart skönt. Sådana kvällar och morgnar är precis vad vi drömt om hela vintern. Det är soligt, svag bris och tyst, vi njuter. Vi ligger kvar här idag har vi tänkt, vi ska läsa, skriva, fixa lite med båten och kanske bada. Badtemperaturen är 17 grader, men ett snabbt dopp kan kanske gå. Här ligger rätt många båtar på svaj och vid bergen men det gör inte oss något. Vi tycker det är rätt trivsamt med många båtar. Nu är vi bara en liten bit från Fjällbacka så imorgon seglar vi nog dit eller lägger oss vid någon annan ö. Tänk att vi inte har någonting att passa just nu, bara ta dagen som den kommer.
Juli 2011
onsdag 20 juli 2011 - Skrivet av Christel
Anna har mönstrat av
Tre glada

Igårkväll mönstrade Anna av och vi saknar henne, det blev väldigt tomt, men vi är så glada över att hon har varit med oss.  Vi seglade till Skärhamn, underbar segling i medvind och lite sol då och då. Det var roligt att visa Anna skärgården och hur vackert här är. Anna och jag gjorde sedan Skärhamn på ett par timmar med shopping och besök på Akvarellmuséet. Tyvärr hade vi inte tid att gå omkring där, jag blev helt hänförd när jag fick se att Emil Nolde var deras sommarutställning, han är en av mina favoriter. Vi hade haft smskontakt med vännen Margareta som seglade med dottern, Cattis och Johan med barnen Hanna och Oskar.  Nu sammanstrålade vi i Skärhamn och hade en trevlig kväll tillsammans, så roligt att träffas och också att få se deras båt, en Dufour36. Igår seglade vi till Kungshamn eftersom Anna skulle ta bussen därifrån. Ytterligare en fin segling och Anna styrde med bravur. Hon seglade med dubbla försegel och det ihop med smala passage och mycket båtar gjorde det inte lättstyrt precis. När vi kommit fram till Kungshamn kastade sig Anna iland och åkte till Smögen med Hanna, de kom tillbaka precis i rätt tid för att Anna skulle hinna med bussen. Harald har mekkat en del med autopiloten men ännu inte fått riktigt rätt på den, den ska bara kalibreras säger han. Ett trevligt stopp i toan tog också anspråk på tiden igår. Vi hade sedan ytterligare en trevlig kväll ombord hos Catti och Johan.

Juli 2011
fredag 15 juli 2011 - Skrivet av Christel
Semestern har börjat
Så här blir det kanske inte riktigt, men nära....
Jag orkade inte hålla ut utan avslutade och åkte hem vid middagstid. Skånetrafiken trilskades ända till slutet. Det är ju Landskronakarneval och bussarna kör andra vägar och den bussen jag skulle åka med hade nog glömt vilken väg den skulle köra så det kom ingen, och nästa om en timme.... Jag fick ta bussen till stationen och tåget istället och hemresan tog mer än en timme. Men, nu skiter jag i det och när semestern är slut ska jag nog börja se mig om efter något annan jobb. Nu ska jag bege mig till båten efter ett ICA besök. Ikväll får kapten avgöra om det blir avsegling eller vi väntar till imorgon, vi flyttar ner ikväll iallafall. Barnbarnet Anna ska segla med oss och hon mönstrar på vid sex-tiden. Det ska blir så roligt och så skönt att komma iväg lite. Lite avtal med vänner har vi redan gjort och vi ser fram emot att träffa en del som vi inte gjort på länge. Spännande också att ha Anna med och senare kommer det flera. Vi uppdaterar bloggen, vi har ju Iphone numera....
Juli 2011
onsdag 13 juli 2011 - Skrivet av Christel
Snart semester
Harald fixar vindex
En jävla irriterande vecka igen och jag skiter i wabi-sabi! Skånetrafiken överträffar sig som vanligt, dom är urusla på information, vilket resulterar att jag får sitta och vänta när jag har så mycket att hinna med. Vi planerar att segla iväg på fredagkväll eller lördag och det är mycket som ska ordnas. Jag kan för den delen inte heller köra bil, jag hittar inte, hamnar i fel fil, hamnar bakom stillastående lastbil och bilarna tutar på mig, är jag stressad kanske? Jag är allmänt gråtfärdig! Vi har fått avslag på vår överklagan på Haralds utförsäkring och allt känns så tungt just nu. Skäl, trots alla läkarintyg på hans svårigheter, att vi seglar. Det får man absolut inte göra även om han mår bra då och att jag tar ett stort ansvar. Men, nu ska jag/vi snart ha en välförtjänst semester också får vi se hur seglingen går. Jag ska försöka bli klar med en uppdatering av hemsidan imorgon och då finns där bilder och text från vår Höganäshelg.
Juli 2011
söndag 10 juli 2011 - Skrivet av Christel
Hamnfestival
Picnic
Det har tagit lite väl lång tid att få in ett inlägg, jag hade glömt att kolla upp hur jag ska göra när jag inte har min egen dator med mig. Vi har haft en fantastiskt rolig långhelg i Höganäs. Vi seglade i torsdagskväll då jag hade tagit flexledigt i fredags och fick en underbart skön segling och vi njöt av stillheten. Jag fick en kväll med dotter Mia som precis kommit hem från New York, vi åt gott på deras uteplats med rosé därtill och pratade så timmarna försvann. Det kändes så roligt att vara i Höganäs, 4 år sedan vi seglade dit och jag hade en skön ledig dag med lite handling och ett besök hos barnbarn. På kvällen kom vännerna Lisbeth och Ove och efter middag gick vi upp till festivalen med bra musik och tom lite dans. Vi avslutade i Aurora igen och då kom också Ame och Tommy. Lördag på badplatsen med barn och barnbarn, så fint det har blivit på Kvickbadet. En rolig picnic på kvällen, besök hos Ame och Tommy och sedan festivalen igen, åh, vad roligt vi har haft. Idag firade vi min fars 100-årsdag med brunch i Aurora och sedan seglade syster Anita med hos hem till Helsingborg. Lite gungigt i början och vi fick använda motorn för att komma hem någon gång, men skönt ändå. Vi lade till vid mastbryggan och Harald fixade lite i masttoppen innan vi kunde ta oss hemåt. Nu har vi mycket att göra i Aurora innan vi ska segla på semester, kylen passade på att lägga av, varför händer alltid sådant i fel tid? Jag lägger in ett album med bilder senare i veckan från denna roliga helg. En arbetsvecka kvar före semester!!!!
Kommentera inlägget