Juni 2009 - juni 2009
lördag 27 juni 2009 - Skrivet av Christel
Svensk sommar
Vi vann!
Nu är det verkligen som bäst här hemma i Sverige. Vi pratade om hur glada vi kan vara över att få vara hemma nu och sedan återvända till Brasilien när kylan och mörkret kommer. Igår blev det bad igen på Gröningen, härligt. Läste i HD där de skriver om olika badplatser i stan, igår var det Fria bad som är ett ungdomsställe, gröningen var till för pensionärer var det någon som sa. Passar ju oss utmärkt fast det är faktiskt alla åldrar där. På kvällen var vi hos vännerna Lisbeth och Ove, fick god mat och hade trevligt. Dessutom lyckades jag och Harald vinna i kubb så kom igen nu Jonatan och Hanna så tar vi er!
Kommentera inlägget
torsdag 25 juni 2009 - Skrivet av Christel
Ledig vecka
Bad på Gröningen
Vilken härlig vecka vi har! Vi har besökt Gröningen nu i två dagar och vi kan verkligen rekommendera vår stad Helsingborg till alla. Igårkväll var Raymond med fru Katalin här, han har webbhotellet där vår hemsida ligger och hjälper oss mycket när något inte fungerar. Dessutom är han delägare i en båt som seglar i Medelhavet och vi fick se fina bilder därifrån. Idag har jag haft barnbarnen Ebba och Wille på besök och vi har bl a badat på Gröningen, härligt svalt bad. Jag var ju tvungen att föregå med exempel och doppade mig raskt, ganska skönt faktiskt.
onsdag 24 juni 2009 - Skrivet av Christel
Halmstad
Kubbspel
En riktig utflyktsdag med Swebuss Express till Halmstad. Seglarvännerna Ulla och Ronny tog emot oss, efter att vi i vanlig ordning förirrat oss lite. Vi satt i deras trädgård och fikade med rabarberpaj och mycket skulle diskuteras. Vi fortsatte till barnbarnet Jonatan med sambo Hanna och vi tog picnickorgen med lunchmat till Picassoparken vid ån där vi hade det jättemysigt. Vi avslutade med kubbspel och jag och Harald hade inte en chans. Lite större motstånd bjöd vi dock i andra spelet. Det var inte ens lönt att bli förbannad. Det blev alldeles lagom med TV soffan, Allsång på Skansen och Mord i Midsommer när vi kom hem igen.
måndag 22 juni 2009 - Skrivet av Christel
Hoppfullt väder
Tropical Beach
Efter en trevlig kväll igår hos Ola och Marie med mycket och god mat och gott dricka (caiparinha bl a) så somnade vi båda två på stranden på Tropical Beach i em. Solen sken ett tag fast vinden var kall, men det bådar gott för min lediga vecka. Replikerna nu för tiden är ofta "vad hette nu det?, "kommer inte ihåg", "var var det nu", men Marie (tror jag det var, haha) sa att någon sagt till henne att det är när man är med om för mycket och då kommer man inte ihåg allt. Bra va? Denna veckan är det scrapbookingcrop på Svensk Scrapbooking så jag ägnar mycket tid åt det, roligt. Blev tvungen till en cykeltur upp till Berga idag för att handla på Scraproom.
Kommentera inlägget
lördag 20 juni 2009 - Skrivet av Christel
Väder?
Fel tajming
Vi har haft en stilla och lugn midsommarafton bara Harald och jag med en god middag, mousserande vin och lite av varje. På dagen gick vi en promenad och hamnade i ett riktigt oväder med åska och ösregn. Vi kom hem blöta och sedan hade vi inte lust att gå ut mera. Det har varit så himla skönt att bara vara tillsammans igen. Idag är vi precis hemkomna efter en god middag hos Haralds syster Inger då vi igen har beundrat deras fina trädgård. Jag har skrivit lite under Nya berättelser och lagt in lite bilder. Jag har också scrappat lite och de nya ligger nu under Scrapbooking.
Kommentera inlägget
onsdag 17 juni 2009 - Skrivet av Christel
Glad Midsommar
Blåklint är midsommar

Harald är kvar hos bror Johan i Göteborg, men kommer äntligen hem imorgon! Då ska jag få mig berättat om seglingen och kanske det kan bli en liten berättelse med bilder. Harald är trött efter seglingen, frun har ju inte varit med och styrt upp! Vi har bestämt oss för att inte segla med Johans båt nästa vecka, det känns som att det blir för mycket. Nu är vi hemma istället och tar det lugnt en hel vecka innan jag börjar jobba heltid. Idag har jag avslutat jobbet på Sommarsol, det har varit roligt, men känns skönt också. Jag sover dåligt, alldeles för många tankar som virvlar runt, varför är det så svårt att inte engagera sig? Nu vill jag önska er alla som tittar in här en riktigt Glad Midsommar!

 

 

måndag 15 juni 2009 - Skrivet av Christel
Höganäsdag
Poolen på Sandflyget
Vid femtiden imorse kom ett sms om att pojkarna var vid Trubaduren. Jag kunde ringa upp och de berättade att det varit en jobbig segling. Vinden hade legat runt 16 m/s hela vägen och först då på morgonen började den avta en aning och framförallt sjön blev bättre. Nu får dom väl vila ut innan jag ringer nästa gång. Anita och jag hade en trevlig dag i Höganäs igår, besökte sönerna och deras nya pooler och vandrade i våra förfäders spår. Anita släktforskar och det är kul att se och fantisera om var olika personer bodde. Det är en avlägsen gren som flyttade till Höganäs under sekelskiftet då Stenkolsverket behövde folk. Idag åker Anita hem till Stockholm och sedan jobbar jag i tre dagar. Harald kommer att stanna i Göteborg hos sin bror Johan några dagar.
söndag 14 juni 2009 - Skrivet av Christel
Sofiero
Underbara vallmo
Harald och Ola lämnar Ebeltoft vid 10-tiden idag. Jag hoppas nu att de får en fin segling upp till Björkö. Det har varit en seg historia. Båtarna i Volvo Ocean Race gick en aning snabbare. Anita och jag var på Sofiero igår med kusin Gun. En riktigt fin dag efter ovädersdagarna. Sofiero är vackert, läste i tidningen att den är nominerad till Årets park. Vi avslutade med en god middag i Ängelholm hos Gun och Göran.
Kommentera inlägget
fredag 12 juni 2009 - Skrivet av Christel
Oväder
Syster Anita
Vad gör man en sådan här dag? Halv storm och ösregn hela dagen! Shoppar! Utförsäljning på Hemtex och viss reastart, ja vi kunde roa oss. Jag köpte en solklänning för 49,50 som biträdet tyckte var ett fynd, men hon visste inte när jag skulle ha den. Men, det vet jag! Stadsbiblioteket med tidskrifter och fika, vi är nöjda med vår dag. Seglargossarna är inblåsta vid Ebeltoft och har passat på att städa båten innan överlämnandet. Dom verkar må bra och ha kul om jag tolkar sms:en rätt. Dom ska försöka gå vidare imorgon och det ser väl lite lovande ut.
torsdag 11 juni 2009 - Skrivet av Christel
Promenader
Jordbodalen
Harald och Ola gick från Kiel sent igår eftermiddag i slör. Jag sov dåligt inatt, tänkte på dom i det iskalla vädret. Jag fick dock ett nytt sms vid lunchtid idag att allt var bra och att dom var i höjd med Själlands Odde. Hoppas dom slipper en del av regnvädret som vi har över oss just nu. Anita och jag ägnade gårdagen åt en långpromenad, vi försökte följa landborgspromenaden söderut, men vi hittade inte så det blev Jordbodalen. Därefter började det regna och då var vi nöjda. Jag lagade vår paradmiddag som vi alltid har när vi träffas, äggakaga med stekt fläsk och lingon. Idag har jag jobbat och just nu stökar Anita i köket, skall bli spännande att se vad det blir för mat.
tisdag 9 juni 2009 - Skrivet av Christel
Ny vecka
Del av scrappvägg hos Ellinor
Seglargossarna har anlänt till Brunnsbuttel nu i em. De klagar över skitväder och kyla och det är ju lätt att förstå. Harald hade inte precis så mycket kläder med sig eftersom här är tomt i garderoberna. Så nu är ju vägen självklar, Kielkanalen och vidare upp till Björkö i Göteborg. Jag och min besökande syster roar oss, krogbesök i lördagskväll och barnbarnet Ellinors födelsekalas i Lund i söndags. Det gick bra i studentlägenhet också. Idag har jag haft en lång dag på jobbet och syrran är på eget partaj.
lördag 6 juni 2009 - Skrivet av Christel
Sveriges Nationaldag
Fredriksdal
Sms från seglargossarna i morse att de befann sig i "möghålet" Nordsjön, men att de mådde bra. Ikväll rapport från Ijmuiden där de sover inatt innan de fortsätter till Helgoland imorgon. Anita och jag har firat nationaldagen på Fredriksdal med kaka och kaffe från Iranska kvinnoföreningen. Det fanns stånd från alla nationaliteter som sålde mat och fika, trevligt tyckte vi. I övrigt njöt vi av det vackra Fredriksdal.
fredag 5 juni 2009 - Skrivet av Christel
"Nära döden upplevelse"
Backen upp till oss

Torsdagmorgon seglade Ola och Harald från Southampton enligt sms från dom. Vädret är bra och dom har det bra. Nu vet jag inte när jag hör något från dom nästa gång. Jag har haft 3 bra arbetsdagar, men igårmorse när jag satt på bussen mot Vejbystrand fick jag en stor längtan till att få vara med på segelbåten istället. Tänk att glida ut från hamnen, sätta segel och bara få vara på havet. Jag blir nog trots trädgårdslängtan aldrig en landmänniska igen. Min syster Anita anlände igår från Stockholm och skall vara hos mig ett tag, roligt att ses igen. Jag cyklade från stationen för att handla och lite stressad segade jag mig upp för backen mot vår lägenhet. Med en tung ryggsäck och en 3 liters vinbox på pakethållaren orkade jag inte utan blev tvungen att hoppa av cykeln precis där vägen smalnar av pga vägarbete. Mitt knä som inte är bra sedan fotbollsmatchen vek sig och jag föll ut i gatan samtidigt som en bil tvärnitade och jag fick hela fronten på bilen alldeles intill kroppen på marken. Stor uppståndelse, en dam ville ringa ambulans, jag kunde inte ta mig upp för egen maskin, herregud. Föraren var troligen chockad för han bara tackade han däruppe! Jag kom upp, linkade hem följd av två snälla damer. Nu har jag ont i knät igen, men Anita och jag åt en lång och god middag med vin och idag är jag ledig.

måndag 1 juni 2009 - Skrivet av Christel
På plats i egna lägenheten
Wille i nyfylld pool
En fin helg i Höganäs, på lördagen som barnvakter till barnbarnen. Vi besökte Kvickbadet och beundrade den nya hamnen och badanläggningen. Det har verkligen blivit jättefint. Vi åt glass, Wille badade och vi träffade moster Ami som dagen före anlänt från USA för sin årliga sommarvistelse här. Det är helt underbart att strosa omkring, kolla förändringar och ett fantastiskt väder. På Sandflygsgatan fylldes poolen under dagarna och en del av söndagen gick till trädgårds- och poolarbete. Jag önskar mig en trädgård! Hur tokigt kan det bli? Jag och Wille cyklade iväg för att handla lite frukostmat och han fällde en av hans roliga kommentarer, "kan du cykla med barn fast du är en tant?". Vi hälsade på syster Inger och Peter och njöt av gott morsdagskaffe i deras fina trädgård. Sedan blev det premiärbad för barnen i poolen, vi avstod eftersom temperaturen bara hunnit upp i 18 grader. Sedan fick vi en fullständig chock när vi fick veta att våra seglarvänner på Ohana råkat ut för det värsta som kan hända, Ulf var försvunnen efter en fisketur med jollen sedan i onsdags. Telefonsamtal med Karin i Karibien och vi var fullständigt förlamade. Senare på söndagskvällen ringde Karin och berättade att de hittat Ulf i liv, vilken glädje och lättnad. Allt finns att läsa i tidningar här. Klockan 22.15 igårkväll kunde vi så äntligen ta över vår lägenhet igen, skönt och tack och lov är jag ledig idag. Imorgon flyger Harald och Ola till England för att segla hem en båt. Jag kommer att rapportera lite om hur detta går om jag får veta något dvs. Jag har 3 arbetsdagar framför mig.
Kommentera inlägget