December 2010 - december 2010
torsdag 30 december 2010 - Skrivet av Christel
Veckan är avklarad
Far och son
Ja veckan gick, det var riktigt skönt att jobba ändå, hann med massor som hängt efter eftersom det varit ganska lugnt. Jag känner mig nöjd och tillfreds. Igårkväll hade vi Fredrik med familj på middag med lite julfirande och det var så roligt. Idag avslutade jag med att min syster bjöd på fika på Fahlmans, så gott och skönt att sitta och prata. Nu packar vi för att åka med buss till Göteborg imorgonbitti. Vi ska fira nyår med Peter och Svetlana i Kalvsund där de köpt hus. Vi firade förra nyårsafton hos dom på Grenada och det ska bli så kul att träffas igen. Vi önskar alla som tittar in här en rolig nyårsafton och ett riktigt Gott Nytt År!
tisdag 28 december 2010 - Skrivet av Christel
Varför tog jag inte semester?
Kalkonmiddag, mmmm
Julen är ju umgängets tid och jag fattar inte varför jag inte tog semester. Det är inte så kul att åka till jobb särskilt inte i dessa eländiga tågtider. Det är svårt att förstå vilka tåg som går och de som går är försenade. Idag läste jag min favoritskribent i Metro, Göran Greider och han skriver om Privat överflöd och offentlig armod, så lyder vår tids grundläggande samhällsformel och ja så är det. En annan skribent i Citytidningen är förbannad på tågtrafiken men tycker att det är vi själva som är idioter. Vi har röstat fram politiken där järnvägsunderhåll inte är lika säljande och sexigt som sänkta skatter! Håhåjaja! Nog om detta, på annandagen efter att ha vilat ut efter julfirandet var vi hos Haralds syster Karin och åt en jättegod kalkonmiddag och ris a la Malta, åh detta har vi längtat efter! En trevlig kväll. Igårkväll hade vi besök av seglarvänner, Annika och Björn på Lindisfarne som är hemma ett tag medan båten vilar sig på Nya Zeeland. Vi fick se vackra bilder från deras senaste seglingar och hade en rolig kväll, roligt att träffa seglare.
Kommentera inlägget
söndag 26 december 2010 - Skrivet av Christel
Julaftonsfirande
Vår julblomma
Efter två år i andra länder så var det bara att återgå till vårt traditionella julfriande här hemma och tiden har nästan stått still, men bara nästan. I vår familj hittas det alltid på ett och annat. Diskussionen gick hög vad som är tradition, är det när det är första gången och vi bestämmer det eller måste det ha pågått länge och hur länge? I vilket fall som helst så startar vi med jullunch hos Haralds syster Inger och där finns olika antal personer och alltid lika trevligt. Vi har det som ett knyte och alla har med sig olika godsaker. Nytt för i år var det Julklappsspel och det var ju jätteroligt, jag vet inte om jag vågar säga att det nu blir en tradition. Vi tog en välbehövlig promenad genom Höganäs i vintervädret till Sandflyget och till Joel med familj där även Mia med familj var på plats. Allt avlöpte väl och var väldigt roligt som alltid med olika påhitt och trevlig jullklappsutdelning. Petra var tråkigt nog inte riktigt bra och fick hålla sig lite utanför, men roligt att hon var med iallafall. Hos oss är traditionen (?) att vi delar ut en klapp i taget och alla får se när vi öppnar och beundra, skrattar, hånar julklappen. Sista julklappen och Jonatan och andra kunde andas ut, det var hembakade mandelmusslor! Detta tar tid men tid har vi ju denna kväll. Sedan intages julgröten med mandeln och den som fått mandeln föregående år har köpt en present och rimmat därtill. Harald fick mandeln och presenten var mandelmusslor, Joel var rädd att de skulle fattas, dessa var dock ICA:s och godkändes inte. Kaffe och gottebord där en andaktsstund för mandelmusslan kom till under Joels ledning. Herregud, vad vi skrattade, ingen är riktigt klok! Vi avslutade med lite tävling med Wii och lite av allt kaloriintag försvann kanske. Vi sov över och på juldagsmorgonen fortsatte vi till Andreas med familj för en brunch och lite mer julklappar. Trevliga timmar och glädje över att träffas. Jag är överväldigad av all omtanke om oss och fina julklappar, tack alla!
Länk till fotoalbum: Julafton 2010
fredag 24 december 2010 - Skrivet av Christel
God Jul
Vår fina julgran på Söder i Helsingborg
Tack för alla fina julhälsningar på olika sätt och från alla håll av världen. Vi är rika på människor som egentligen är det allra viktigaste av allt. Tidig julaftonsmorgon och jag sitter med julskivan på, brödet jäser och julgröten puttrar på spisen. Det är tyst och lugnt, en underbar morgon. Ha en riktigt skön och rolig julafton nu allihop! Många julkramar!
torsdag 23 december 2010 - Skrivet av Christel
Julångest
En del av julklapparna
Då slapp jag inte denna gången heller, jag har haft paus i två år men inte hjälpte det. När jag köpt, vad jag tror, alla julklapparna börjar tankarna snurra, för lite till den, den gillar inte det, måste komplettera till den osv. Allt kommer att kulminera på julafton när jag skamset ser när julklapparna öppnas...... Är detta kul? Jag hörde en klok människa på radion som sa att om man inte har så mycket pengar får man kompensera det med tid för barn och barnbarn, då kan man säga att jag tar med dig på det och det osv. Men, om man då inte har tid heller? Eller ork efter nästan 10 timmars arbetsdag 5 dagar i veckan? Jag har planerat mitt liv väldigt dåligt. Fast idag är det lillejul, jag är ledig och ska ha julstök i köket och imorgon ska jag försöka att njuta av att jag ändå har en underbar familj som jag får umgås med.
onsdag 22 december 2010 - Skrivet av Christel
Påfrestande
Julpepparkakorna
Att åka tåg i dessa tider är inte roligt, å andra sidan är det nog inte roligt att köra bil heller. Det är sanslöst mycket snö och kaallt! Igårkväll kom inte tåget såklart och att stå ute på Landskrona station och frysa är inte kul, jag blev genomfrusen och det tog flera timmar i soffan att bli varm igen. Snöröjningen på stationen är ingen höjdare och folk ramlar hela tiden i trapporna. I måndagsmorse föll en kvinna riktigt illa rakt framför mig och jag blir så arg, kan dom inte skotta trapporna? Det är ju fullt med arbetstillfällen! Hur har det blivit? På tal om arbetstillfällen så blev det klart nu att Harald får en halvtids lönebidragsanställning på Snickeriet. Under ett år ska han komma upp från 12 till 20 timmar per vecka. Detta ska starta efter helgerna och sedan får han iallfall en halvtidslön att leva på, 8-9 tkr i månaden. Vi kanske tom kan behålla Aurora? En liten ljusning i tillvaron i juletid och han trivs också väldigt bra på Snickeriet så kanske det blir bra. Hantverk är ju inte precis hans grej men han kan alltid göra något. Våra vägar går inte alltid på räls, vi har också haft en del strul med bromsarna och växlarna!
söndag 19 december 2010 - Skrivet av Christel
Jag stressar iiiinte
Min tid räcker aldrig till, fast jag har inte samma fart som förr och det är irriterande. Jag skulle gjort mycket mer denna helgen. Julklapparna är iallafall inslagna och nästan allt är klart, några till att köpa bara. Vårt vardagsrum är ett inferno av papper, snören, glitter, dekorationer och gud vet allt. Pepparkakorna är bakade, skall ha med mig lite på jobbet så det var tvunget. Tack och lov så kunde vi lämna hemmet en stund och var bjudna på middag till syster min ett kvarter bort. Skönt att kunna sätta sig i ett städat hem, julfint och god mat. En fin promenad också i vår vackra stad som är ännu finare med all snö. Nu är det två arbetsdagar och sedan lite ledighet. Nu går det plötsligt inte att lägga in bild här, suck!
lördag 18 december 2010 - Skrivet av Christel
Julfest
Fanns på julbordet
Bowling är inte min grej, fel klot, övertramp hela tiden utan att fatta det, urusel teknik och även jag föll som en kägla. Herregud, jag kom sist! Julbordet på Bowlinghallen i Höganäs var helt ok, lagom mycket att välja på med blandad kvalitet, första plats kom en sorts sill, revbensspjället och brunkålen, sist kom Janssons som var helt utan smak och grädde. Roligt och trevligt var det iallafall med både förfest och efterfest. Vi promenerade genom kyrkogården här vid ett-halvtvåtiden inatt i ett fantastiskt vitt landskap. Så vackert det är! Tack Nilssons Snickeri för en god och rolig kväll. Och ha en skön fjärde adventhelg alla ni som läser.
torsdag 16 december 2010 - Skrivet av Christel
Julförberedelserna fortsäter
Korvstoppning

Som jag skrev så skötte Harald årets korvstoppning tillsammans med familjemedlemmar. Nu blir det äntligen denna korv på julbordet igen till glädje för många. Jag avstår gärna från den och i jämförelse med mandelmusslor så äter jag hellre dom. Jag vill inte göra någon upprörd och får väl erkänna att musslorna är bakade av kusin Gun. Dock, en familjemedlem som bakar sådana. Jonathan den där omröstningen på bloggen är ju riktigt rolig. Som det ser ut nu så är det morfar Kalle som får baka! Jag ska snacka med honom imorgonkväll, då ska vi på firmajulbord. Tur att någon numera jobbar i ett privat företag som bjuder sin anställda och dessutom med respektive.

onsdag 15 december 2010 - Skrivet av Christel
Mandelmusslor
Ser väl fint ut

Ikväll har Harald varit och stoppat korv hos Fredrik.  Jag känner mig duktig med att ha kunnat avstå från att följa med. Jag är trött och tanken på att åka från Landskrona till Nyhamnsläge och sedan komma hem sent blev bara för mycket. Just idag skulle jag hellre varit där vi var förra julen, men det ändrar sig säkert. Mandelmusslorna ser väl fina ut!

tisdag 14 december 2010 - Skrivet av Christel
Julförberedelser
Lussekatterna är bakade
Eller (H)julångare kommenterade Harald rubriken, han menar väl mig. Iallafall så är jobbet igång igen och ikväll kom jag hem sent igen, efter APT och chefen bjöd på godsaker och vi fick den fantastiska julklappen i form av 129 kr från Landskrona kommun som tack för arbetsinsatsen under året. Harald har mått lite dåligt, kanske en 60-årskris? Troligare en medicinbiverkning, herregud vad snurrigt allt är. Cirkusen med Af och FK fortsätter, hans läkare och Af säger hela tiden att nu ska det gå långsamt fram, det är viktigare med hälsan än pengarna. Hur jävla lätt är det inte för dom att säga det? Men, nu är det jul och då ska alla vara glada, jag funderar på om jag ska baka mandelmusslor eller inte?
söndag 12 december 2010 - Skrivet av Christel
Surprice Surprice
Alla syskon Lasse, Harald, Karin, Johan, Inger, Arne
Igårkväll fick Harald en riktig överraskning, jag hade kommit överens med Ingmar och Elisabeth så de bjöd hem oss till kl 18. På vägen dit passerade vi restaurang Le Cardinal och då släpade jag in en motsträvig Harald och fick då säga att det är här vi ska vara. När vi fått av oss ytterkläderna i garderoben gick vi in, han trodde fortfarande att det var Ingmar och Elisabeth därinne, men där stod då alla hans syskon med respektive och sjöng för honom. Det blev både skratt och tårar. Det är många år sedan alla syskon kunde samlas och det blev en rolig och trevlig kväll. Maten på Le Cardinal är riktig Övergaardsmat och väldigt gott, man kan beställa via en krysslista exakt vad man vill ha och vi blev bjudna! Promenad hem till oss med en stor Princesstårta och conjak och där fortsatte festen. Harald hade inte misstänkt ett dugg och det var så kul att kunna överraska honom. Tack alla för detta, Harald är verkligen hellycklig. Kör försiktigt idag Arne, Lilian och Johan som ska köra hem till Stockholm och Göteborg.
Länk till fotoalbum: Harald 60 år 2
fredag 10 december 2010 - Skrivet av Christel
Vilken födelsedag!
Den gick i Prinsesstårtans tecken, här från Café Chantalle

Tänk att bara bli inbjuden hit och dit och dessutom håva in presenter, ja, det lyckades verkligen Harald med. Han sa på morgonen att nu har jag kommit till matens och drickans födelsedagar och det stämde väldigt bra. Efter morgonuppvaktningen kom min syster Anita med godsaker till förmiddagskaffet och Harald tog fram sin lilla Princesstårta som man får som kund på Ica Oj vid jämna födelsedagar. Vi promenerade ut i snöfallet och tittade på telefonen som Harald skulle få av mig, men vi gav upp så länge, det får funderas på. Har någon ett bra förslag? En jättegod lunch i mysig miljö på Haket, kan rekommenderas! Vi tittade till Aurora så att hon förstår att kapten nu är 60 år och var bjudna på kaffe hos Ingmar och Elisabeth i Chantalle. Där blev det också mousserande vin och en jättetrevlig stund. Vi åkte bussen till Höganäs och fick glögg hos Mia i hennes mysiga julpyntade lägenhet och fortsatte sedan till Nyhamnsläge till Fredrik där också våra andra barn kom. Vi blev bjudna på middag och tårtor och Harald blev igen uppvaktad även av barnbarnen. Elva av våra femton barnbarn på plats, så roligt och jösses så många det blir. Vi har fem flickor som är jämnåriga och det är ovanligt att alla träffas samtidigt. Tack alla som gjorde Haralds dag så bra!

Idag skulle Harald jobba och jag var ledig! När jag vaknade hade Harald gått upp och när jag kom ut från sovrummet luktade det kaffe! Det är många år sedan jag fått uppleva det och jag fick en riktig glädjekänsla i magen. Jag har sedan idag shoppat julklappar. Jag känner mig urusel på att hitta julklappar, hade jag haft obegränsat med pengar hade det inte varit något problem, vad jag önskar jag hade kunnat ge alla precis vad jag velat. Men, nu är det inte så och jag hoppas ändå att alla blir lite nöjda. Det är ju roligt att välja ut något till alla även om det är småsaker. Ikväll blir det soffan, Nobelfesten och Idolfinalen. Trevlig tredjeadventshelg till er alla!

Länk till fotoalbum: Harald 60 år
torsdag 9 december 2010 - Skrivet av Christel
Harald 60 år
Morgonuppvaktning
Idag har jag sjungit och uppvaktat Harald tidigt på morgonen. En tröja från Bermuda och sedan ska vi tillsammans köpa en ny telefon senare idag. Sedan får vi se vad som händer denna dag. För mig känns det väldigt konstigt att inte vara den som anordnar allt, samtidigt väldigt skönt att jag kan låta det vara. Två lediga dagar för mig, välbehövliga, huvudvärk denna morgon. Men, det ordnar sig. Harald är bättre sedan han började ta Bvitamin och det är skönt och sedan får vi se hur allt ordnar sig. Af, psykiater och FK jobbar väl på, inte vet jag, jag har lämnat allt åt sitt öde. Igårkväll var vi på Stadsteatern och såg Jekyll och Hyde efter att ha fått biljetter av Mia. Det var väldigt trevligt, föreställningen var jättebra, Men, idag ska vi fira Haralds dag på bästa sätt vi kan.
måndag 6 december 2010 - Skrivet av Christel
Ingen vila precis
Söndagstårtan
Äntligen lyckades vi få till en gemensam helgkväll. Ända sedan vi kom hem har vi tänkt bjuda Ola och Marie på middag och nu blev det äntligen av. Vi tog igen det rejält, plötsligt var klockan halv fyra på morgonen! Vi spelade spel och jag skrattade så jag fick ont i magen. För att inte riskera en kommentar från Jonatan så vill jag tala om att Marie vann. Igår var det bara att stiga upp och påbörja en ny trerättersmeny. Jag älskar att laga mat så det var inte så svårt. Joel med sin familj och syrran kom och vi åt gott och hade trevligt. Nu måste jag snart börja med julklapparna, jag ser fram emot det, det är ju tre år sedan sist. Morgonen började dock i panik, min plånbok var borta och eftersom jag inte haft den på hela helgen åkte jackan av och på tills jag insåg att jag fick komma iväg för att hinna med tåget. Väl på jobb ringde jag Harald och bad honom kolla några ställen och där var den! Ingen bra start på dagen.
Länk till fotoalbum: 2 Advent
fredag 3 december 2010 - Skrivet av Christel
Trött
Utanför jobbet
Sicken jobbig vecka, jag går hemifrån strax före halv sju och är hemma vid 6-tiden, ibland senare än så. Nu får det snart vara slut på det, jag orkar inte. Idag skulle jag köra ut hjälpmedel med bussen och hade en person med mig eftersom jag också är i datorverksamheten på heltid. Jag fick inte in backen, försökte och försökte och personen gick ur bilen och kallade på en annan person som kom. Vad konstigt, men herregud, jag hade ju inte startat bussen!!! Nu skrattar alla åt mig och jag också för den delen samtidigt som det är ganska skrämmande och tecken på att det nog är dags att lugna ner sig. Kommande vecka ska jag ta ledigt några dagar iallafall. Harald fyller 60 år men vi har bestämt att inte fira det nu av flera olika anledningar. Vi ska gå ut och äta dagens, haha! Ha en trevlig andra adventhelg!
onsdag 1 december 2010 - Skrivet av Christel
Minnen
Scrap med vännen Peters redigerade bild från en sommarsegling
Idag för exakt 1 år sedan droppade vi ankaret på Tobago efter 2578 sjömil från Brasilien. Jag kommer ihåg den härliga känslan och det är verkligen skillnad från det iskalla vädret vi har nu. Idag åkte långkalsongerna fram, det är väldigt kallt på min promenad från stationen varje morgon. Jag har fortsatt åka redan strax efter halv sju eftersom det tåget är skönare att åka, men jag tycker inte det är besvärligt med kylan. Det är konstigt men längtan efter sol och värme finns inte där längre, men det kommer kanske. Vi har fått sålt vårt vindroder och julen är räddad, så himla härligt!