Maj 2011 - maj 2011
söndag 29 maj 2011 - Skrivet av Christel
Till Gilleleje
Nybakade GI-bullar
Tänk att jag har en veckas semester! Även om det inte blir en slappesemester (gillar jag egentligen inte) så ska det bli så skönt. Igår var det en massa förberedelser för att kunna kasta loss idag. Vädret är verkligen inte så lockande men det blir nog bättre. Det är mycket som ska ner i båten igen, vi tömde ju henne i höstas. Haralds systerson Niklas kommer att följa med oss och hjälpa oss de första dagarna. Han erbjöd sig och vad himla snällt. Vi hoppas vi kommer att hinna med det vi ska göra under veckan och att allt fungerar. Det är många år sedan vi var i Gilleleje och det ska bli roligt att komma dit igen, det är säkert sig likt. Jag avslutar med att önska en bra dag till alla mammor!
torsdag 26 maj 2011 - Skrivet av Christel
Studenttider
Studentbal

Det mesta känns lite tungt just nu, ibland är det svårt att bara tänka positiva tankar, men I do my very best. Veckorna går iallafall alldeles för fort och det innebär bara att vi blir äldre för varje dag. Harald är förkyld och har tandvärk. Mera? Nej jag får bara skäll om jag fortsätter.  Idag sammanstrålade jag med Mia för att titta på alla studenter som samlades till balen, kul att se. Mia skulle fotografera sina tre avgångsklasser och vi gick omkring och kollade klänningar. Sedan fortsatte jag att försöka hitta en klänning till mig själv, ja ingen balklänning, men kanske en lite enkel fin sommarklänning, men nej det gick inte. Jag tror inte sinnesstämningen är den rätta. Slut från muntergöken!

måndag 23 maj 2011 - Skrivet av Christel
Kalas för Amanda
Inget kalasväder precis
Igår var det kalas för Amanda, tänk att det har gått 14 år sedan hon föddes under dramatiska former. Vi avbröt vår segling i Medelhavet och kom till intensiven i Lund mitt i natten och den natten klarade hon den värsta krisen. Jag minns det som igår och sedan dess har vi haft många roliga minnen. Kalaset var trevligt som vanligt och på Amandas önskar var det hamburgare och glass med jordgubbar. Innan kalaset hann jag med lite shopping på Lager 157 i Höganäs, jag kan verkligen rekommendera alla att åka dit, fina kläder till bra priser och en skön miljö att handla i. GI-invägningen visade att Harald har gått ner 6,2 kilo, bra jobbat! Jag som "bara" sympatideltar har gått ner 1 kg. Arbetsvecka nu med förberedelser inför lyftet av Aurora, det är en del som ska inhandlas och planeras.
Länk till fotoalbum: Amanda 14 år
Kommentera inlägget
lördag 21 maj 2011 - Skrivet av Christel
Tjejträff
Läcker dukning
Jag envisas med att kalla våra träffar för tjejträff, kan absolut inte hitta något lämpligare ord. Från början var vi en syförening och då var vi flitiga samtidigt som vi delade glädje och bekymmer under småbarnsåren. Vi kan inte riktigt komma på när vi startade, men det är ca lite över 40 år sedan. Snart måste vi nog komma på någon slags firande. Å andra sidan firar vi alltid när vi träffas, god mat och dricka och igårkväll var verkligen inget undantag. Ame hade lagt ner massor av arbete för att göra allt trivsamt. Timmarna räcker inte till för allt som ska avhandlas, vi träffas för sällan och plötsligt var klockan alldeles för mycket. Jag fegade ur att gå genom kyrkogården vid halv två på natten utan tog gatan utanför istället. Idag har Harald fixat klart i båten så att sjökortsdatorn fungerar igen och vi åt lunch nere i Aurora i solen. Härligt väder idag, hoppas det håller i sig. Om ni inte redan sett det så har jag lyckats uppdatera Nya berättelser. Det har varit problem med webbservern men det är ok igen nu.
Länk till fotoalbum: Tjejträff
torsdag 19 maj 2011 - Skrivet av Christel
Ovana
Här behöver Robin Hood rycka ut med svärdet
Det var längesedan jag uppdaterade Nya berättelser och det har tagit hela veckan, vilken tid det tar. När jag äntligen var klar så fungerar inte uppdateringen. Antingen har jag glömt hur jag ska göra eller är det något fel. Det dröjer nu tills jag får tag på Raymond. Arbetsveckan har gått bra, det har inte hänt så mycket, lite trötta har vi varit och Harald mår lite sämre, svårt att veta varför. Han kämpar dock på med sina timmar även om han inte tycker att någonting fungerar. Jag har beställt tid i Gilleleje för upptagning av Aurora och det blir den 30 maj. Vi hoppas nu att kunna ta ledigt eftersom det är mycket att göra med att få henne fin igen, vi passar på att måla skrovet också. Det går inte så fort för Harald och han måste ha återhämtning om dagarna. Det ska iallafall bli trevligt att komma till Gilleje igen även om det inte är nöje precis.
söndag 15 maj 2011 - Skrivet av Christel
Ven
Aurora i Kyrkbacken på Ven

Igår seglade vi till Ven tillsammans med vännerna Patrik och Monica. Vi var bjudna till nollefest med maskerad i Kulturhuset. Det var härligt att komma ut med Aurora igen och det blev segling nästan ända fram. I Kyrkbacken låg även Christina och Fri och vi hade mycket att göra med att få klart med utklädningarna. Jag var Robin Hood och Harald Lady Marion, mycket skratt var det. Festen i Eric och Birgittas (Ariel) regi var en helt underbart galen fest med god mat, kreativa människor som bjöd på sig själv, bra band som spelade och mycket dans. Närmre halv tre lullade vi hem på Vens mörka gata efter en fantastisk fest. Efter en sen långfrukost blev det motorgång hem. Vi måste lyfta Aurora för rengöring och bottenmålning, ett konstaterande efter denna premiär så imorgon blir det bokning (förhoppningsvis) i Gilleleje. Nu kommer jag att starta våra nya berättelser igen när vi är ute och seglar och det kommer in lite med foto så småningom.

fredag 13 maj 2011 - Skrivet av Christel
Scrapbooking
Nyaste scrappen
Fredagskväll i soffan, riktigt skönt är det. Det är inte så mycket nytt just nu, vill bara skriva att jag lagt in mina senaste scrap för ni som är intresserade. Jag hinner inte så mycket även om jag har många idéer. Vi har packat ner maskeradgrejorna för morgondagen. Jag önskar alla en trevlig och glad helg!
Kommentera inlägget
onsdag 11 maj 2011 - Skrivet av Christel
Ljuvlig tid
Syrenen blommar
Så fint det är ute, synd bara att det inte finns tid att njuta av den. Ja, tid finns väl, men inte så mycket ork. Fast idag var vi ute på lunch på jobbet för att fira en av tjejerna som ska gifta sig på lördag. Vi åkte ut på landet till Tomatens hus utanför Herslöv, nya orter för mig. Rapsen blommar också och det är så vackert. Annars hackar vi och gör ovanliga maträtter, det blir en hel del jobb när jag kommer hem istället för att sjunka i soffan med kaffe och macka. Vi känner oss väldigt nyttiga och äter väldigt god mat. Harald har gått ner ytterligare lite över 1 kg, det är helt fantastiskt! Till helgen blir det premiärsegling till Ven och det ser vi verkligen fram emot.
Kommentera inlägget
söndag 8 maj 2011 - Skrivet av Christel
Födelsedagskalas
Roligt med presenter
Igår hade vi lite födelsekalas för familjen. Mina tre senaste födelsedagar har jag inte varit hemma, ett år i Brighton, ett år i Salvador och förra året på Atlanten. Det kändes roligt att kunna ta emot familjen detta året. Vi blir många och lite trångt är det men kul ändå. Jag hade förberett Leilas italienska kycklingssallad, bakat bröd och gjort tre olika slags cupcakes och småkakor. Sedan hjälpte Mia mig med allt i köket och det var helt underbart skönt. Jag fick så fina presenter, på något sätt hade jag inte tänkt mig det. Joel skrev på facebook att äldre människor är nöjda med bara besök och visst, så är det ju alltid, det är roligt att veta att man vill komma, att få känna sig som en viktig person för några. Men, jösses vad kul med presenter också! Tack alla ni! Idag är vi lite trötta men varit nere en stund i Aurora och fixat en del inför kommande helgs premiärsegling.
Länk till fotoalbum: Christel 64 år
torsdag 5 maj 2011 - Skrivet av Christel
Här bakas det!
Inte GI precis

Redan torsdagkväll och bara en arbetsdag kvar denna veckan, härligt. Idag har jag haft en "mjuk"dag, en workshop på Medelpunkten och på det sättet lite mer ork kvar ikväll. Jag har bakat lite roliga kakor, amerikansk touch. Dom är finare än goda faktiskt. Vi tillbringar mycket mer tid i köket just nu, lagar och äter mycket god mat, riktigt kul. Harald hade gått ner 3,3 kg första veckan, inte dumt va? Baconröken ligger tät i lägenheten just nu efter en massa baconstek inför lite kalas för familjen på lördag.

tisdag 3 maj 2011 - Skrivet av Christel
Lite kul
Väsby Kommunalkontor
Jag har scrappt ett gammalt foto från min första längre arbetplats. Här står bl a fru Nilsson 18 år, nygift och ettbarnsmamma, herregud. Med på bilden finns också vännen Margareta. Vad allt har förändrats! Harald har också börjat scanna våra gamla diabilder och vi blir verkligen varse hur vi har förändrats. Det är både kul och sorgligt på något sätt. Det har blivit kallt igen, ok lite mer normal vår kanske, men det var härligt så länge det varade.
måndag 2 maj 2011 - Skrivet av Christel
Grönt
Våra inköp
Det ser nästan ut som att vi är tillbaka i Brasilien, men torget på Gustav Adolfs torg är inte heller dumt. Nu blir det mer inköpt där. Våra matvanor ändras och det är bara tillgodo, se http://6kilo6veckor.se/ Harald klagar dock på mina "insjukna kinder" så jag stoppar i mig annat också. Passade på med lite choklad när Harald var nere i Aurora ett tag igår. Vi hade en trevlig valborgskväll hos Raymond och Katalin tillsammans med ett annat par. Vi hade lite bildvisningar, från deras segling i Medelhavet och Göran och Monicas resa till Indien/Nepal och pilgrimsvandring i Spanien samt vi från Karbien och Atlantsegling. Innan kvällen fortsatte arbetet på Aurora och nu är hon seglingsklar igen och ren och fin. Igår åkte Harald själv ner medan jag fixade här hemma. Idag känns allt bra för en ny arbetsvecka.
Kommentera inlägget