Mars 2008 - mars 2008
söndag 30 mars 2008 - Skrivet av Christel
Fixande
Vindskyddet
Idag har vi mest letat, efter kulfender, efter inköpt rulle med tamp, efter lingonsylt och vetemjöl! Harald gick en lång promenad för att leta efter vår tappade fender, runt hela hamnen ut till naturreservatet som sträcker sig utanför hamnen på en landflik. Han kom hem helt slut och när jag berättade om detta för Ingemar och Elisabeth så hade dom tagit hand om fendern, men visste inte att det var vår. Tamprullen hittade vi inte, men vi fick låna av seglarkompisarna och det sista vindskyddet kom upp- Lingonsylten och mjölet hittade vi och det räddade vår middag, färsbiffar med lök. Imorgon seglar vi till Kiel.
lördag 29 mars 2008 - Skrivet av Christel
Utflyktsdag
Ingemar och Elisbeth, våra seglarkamrater

Igårkväll firade vi genom att gå på krogen och äta, enligt Haralds önskan wienerschnitzel och det var riktigt gott. På hemvägen satt Ingemar och Elisbeth på en annan krog vid hamnen så vi hamnade också där. En trevlig kväll. Våra kamrater hade hyrt bil och var på jakt efter nytt vindinstrument. På det sättet hade vi bil idag och kunde köra till Calles gränshandel för bunkring, vilken lyx. Sedan åkte vi till Oldenburg för att lämna bilen, tog en promenad på stan innan vi tog bussen tillbaka till Heiligenhafen. Det har regnat från och till så det passade riktigt bra. De ska få sitt vindinstrument i Kiel tisdag eller onsdag så vi har inte så bråttom nu. Vi har förhoppningsvis fått ordning på våra mejl nu på teliaadressen.

Kommentera inlägget
fredag 28 mars 2008 - Skrivet av Christel
Heiligenhafen
Hamnavgiften betald!

Nu har våren äntligen kommit, iallfall hit och vi har det bra. Efter en härlig segling igår har vi gjort en massa utvändigt på båten idag, bla tvättat bort all skit och sand från Klintholm och Gedser samt satt öljetter i våra vindskydd. Nu ska dom äntligen upp och dom kan vi behöva framöver. Vi ska ligga här några dagar nu, bla bunkra på Calles gränshandel. Vi har fortfarande en del dataproblem, får inte ingående mail att fungera på winlink adressen och kan inte skicka mail från vår vanliga adress. Det ligger en massa nu i utkorgen och det kommer alltså svar så småningom. Vi är jätteglada för alla mail och kommentarer, jättekul.

 

 

 

lördag 22 mars 2008 - Skrivet av Christel
Skitväder
Café Kys
Återigen på Café Kys för att uppdatera datorn. Igår, när vi trodde att allt var i sin ordning och vi skulle ansluta skrivaren så saknades det drivrutiner i Vista. Nu är det uppdaterat och vi passar också på att skriva lite här. Vädret är bedrövligt, kuling och snö och inatt har det varit jobbigt. Vi fick gå upp och förtöja om med nya linor och det var kallt!!!! Imorse hade vi 11 grader varmt i båten, Harald hade glömt slå om på full effekt. Vi har nu istället testat vår Reflexkamin så nu har vi varmt igen. Prognosen ser lite osäker ut så vi vet inte när vi lämnar Köpenhamn. Det kan bli fler besök på Kys.
fredag 21 mars 2008 - Skrivet av Christel
Köpenhamn
Utanför operahuset i Köpenhamn
I väntan på Sydney ligger vi här! Tack för alla kommentarer, är så kul. Raymond, vi har lyckats själva, men vi återkommer säkert någon gång. Idag sitter vi på Café Kys igen för att uppdatera en massa saker på datorn, det blir många cappuccino och det är ju inte så dumt. Vi har det jättebra och börjar även själsligen landa nu. Vi planerar att segla vidare på söndag och då har vi förhoppningsvis hunnit med en massa i båten. Ikväll är vi bjudna på middag till Chantalle. Glad Påsk till alla!
tisdag 18 mars 2008 - Skrivet av Christel
Avgång med förhinder
Påsksnö!
Allt tar mycket längre tid än vi tror, ja, jag vet att jag är tidsoptimist, men nu är vi snart klara. Vi kom hem i söndagskväll efter barnpassningen och alla farväl av barn och barnbarn, ganska slut både fysiskt och psykiskt. Vad hände sedan måndagmorgon, snö och kuling, vi tar det som ett gott tecken, det snöade också på vår bröllopsdag i november så det betyder nog tur. Vi packade, städade, tvättade och hade datorstrul och vi sköt på nerflyttningen till idag på morgonen. När vi kom ner hade det brunnit i ett eluttag och det var 5 grader varmt i båten, det blev att börja mekka för Harald. Jag packade upp, stuvade och när händerna var stelfrusna så åkte jag och handlade. Innan dess tände jag fotogenlamporna och då smällde ett av glasen, är det månne någon som inte vill att vi åker? Vi hoppas på bättre tur imorgon!
lördag 15 mars 2008 - Skrivet av Christel
Avfirade!
Storfiskaren

Ja, Wille vaknade tidigt! Det var bara att gilla läget. Tack HYC och tack alla snälla som kom och gjorde kvällen minnesvärd för oss. Ett 50-tal seglare som fick lyssna på våra lösa planer, hur kul är det?! Vi uppskattade verkligen allt och hade väldigt roligt. Ett extra tack till Tommy och Birgitta som kom ända från Björkö i Göteborgs skärgård och även hade hälsningar i form av en loggbok från JRSK. En sådan delas ut till alla avseglande båtar i samband med en träff på vårkanten, men nu är vi lite för tidiga med vår avgång. Idag har det varit kalas för barnbarnet Ina och nu blir det lite jobbigt med alla avskeden och ikväll skall vi se schlager med barnen och äta godis.

fredag 14 mars 2008 - Skrivet av Christel
Familjeliv
Amanda, Ebba och Wille

Oj oj oj, klockan är 21.30 och det är sängdags, orkar inte vara uppe en minut till! Ni som känner Wille kommer att förstå...... Vi var hemma en stund idag när barnen var i skola/dagis och fortsatte packa. Harald har grejat med vår dator, fick problem med Skype bl a, det tar tid att få allt att fungera lika bra som vår stationära. En runda till med grejor till Aurora, sista dagen idag med bil. Vi börjar inse att vi får svårt att hinna bli klara tilll tisdag samtidigt som vi ser ikväll på Dmi att vindarna är perfekta, vi får väl se hur det går.  Detta skrev jag igårkväll, men gick inte att lägga in pga en bugg (tror jag). Familjelivet fortsatte idag med att Ebba var sjuk, hög feber och min gamla oro från när mina barn var små slog till som en bomb i huvudet. Herregud, jag ringde barnakuten! Hon blev snabbt bättre med hjälp av alvedon och kunde följa med på vårt planerade teaterbesök, Ringaren av Notre Dame, trevlig att se.

onsdag 12 mars 2008 - Skrivet av Christel
50-fotare sökes!
Scrapsaker.
Var ska allt ta vägen? Alla mina scrapsaker måste med och snart ska jag börja organisera, det löser sig nog. Båtar har en förmåga att svälja en hel del. Nu har vi paus i båtjobbet och är ställföreträdande föräldrar till 3 barnbarn i Höganäs tom söndag. Nu får vi verkligen känna på familjeliv och minnas vår egen tid med många barn. Idag har även ytterligare ett barnbarn varit på besök efter hämtning på dagis och skola. Det är roligt att göra detta innan vi seglar iväg. Imorgon blir det tidig morgon så vi släcker nog nu!
Kommentera inlägget
måndag 10 mars 2008 - Skrivet av Christel
Fortsatta förberedelser
Gäster
Vi fortsätter våra förberedelser, det är mycket mer som ska ordnas än vi trott och allt tar tid. Sedan händer det också nya saker, vår pentrypump ville inte längre och Harald plockade ut den och konstaterade att pumpen från 1975 hade gjort sitt och det är inte mycket att säga om det. Det blev en tur till Hjermans idag, tack snälla Jonatan och Ellinor för att vi fått ha er bil nu i ett par veckor! Emellan arbetet blir det också en del socialt umgänge och igår var det Mia och Jonas med mamma och syster som kom på besök. Jag sorterar mina scrapsaker för att försöka få det att fungera ombord och många andra kassar köres ner varje dag. Harald har satt en öppningsbar ventil i doghouset, tänk att vi tror att det blir för varmt annars därute!
lördag 8 mars 2008 - Skrivet av Christel
Vår
Skepparen
Ytterligare två dagars arbete på Aurora. Harald bytte kätting på staget, satte upp det gamla storseglet och plockade ner det nya. Vi seglar på det gamla nu så länge det håller. Jag har stuvat och stuvat och mer ska det ner. Det är ett härligt vårväder och det blir mycket snack också! Det är helt otroligt så mycket vi kommer på som måste göras, men vi tror att vi har allt under kontroll. Nu ska vi kolla vem som går vidare i andra chansen!
Kommentera inlägget
fredag 7 mars 2008 - Skrivet av Christel
Vi jobbar på
Tvätt
Efter en dag med lite ärenden och besök i Lund blev det igår dags för tvättning av Aurora. I Lund hälsade vi på barnbarnet Ellinor som flyttade dit i januari, jätteroligt att se hur hon bor och hur hon har det. Det känns alltid så bra att kunna se inom sig hur alla har det runtomkring sig. Vi tvättade och skurade sedan Aurora igår, vädret var väl inte så bra och vattnet blåste lika mycket på oss som på däcket och det var kallt. Aurora blev iallafall ren och fin, den värsta skiten är borta och sedan får det blir lite mer finputsning. Frusna och ledbrutna var det soffan som gällde på kvällen.
Kommentera inlägget
tisdag 4 mars 2008 - Skrivet av Christel
Äntligen utejobb
Harald i masten
Idag blev det äntligen väder för att åka upp i masten. Harald bytte till diodlampor i lanternorna i masttoppen och bytte lampa i däcksbelysningen i mesanmasten. Han gjorde också lite översyn så att allt ser bra ut. Vi lade oss sedan vid utrustningsbryggan och kommer att ligga där ett tag framöver. Vi satte upp båda förseglen och jag lagade först fästet i toppen på den stora genuan. Jag lyckades bryta alla de nya nålarna i själva öglan, vilka jäkla skitnålar inköpta på Hjertmans. Vi hade några gamla rostiga och de fungerade, gammalt är bäst! Vi hade en härlig dag med fika i sittbrunnen i solen och njöt av det och tankarna på den stundande seglingen.
lördag 1 mars 2008 - Skrivet av Christel
Lugna dagar
Bunkring
Ojdå, nästan en hel vecka har gått och vi har mest packat. Jag har varit förkyld och det har inte gått så fort. I slutet av veckan har vi fått låna Ola (Jonatans och Ellinors bil) och kört en del från lägenheten. Vi har bunkrat, varit rundor på ÖB och Willys och så härligt det känns. Haralds kommentar idag när vi lämnade Willys "blir vi nu deppiga kan vi ta fram en Eldoradoburk och tänka på hemmet". I övrigt sliter vi på TV-soffan!
Kommentera inlägget