2007 - april 2007
söndag 29 april 2007 - Skrivet av Christel
Segling
Gilleleje
Idag har vi haft en jättefin segling hem från Gilleleje. Det var visserligen en aning kallt, men äntligen vind så det blev segling. Igår, lördag blev det mest motorgång till Gilleleje och sedan har vi haft en riktigt skön helg där. Det var roligt att komma dit efter vintern och kolla in alla butiker igen, vi kunde också se till att Aurora har lite öl igen. Nu behöver vi göra lite arbete på Aurora så det dröjer nog lite till nästa segling.
söndag 22 april 2007 - Skrivet av Christel
Födelsedagshelg
Denna helgen har det varit födelsedagskalas som det ofta är i vår stora familj. Igår grattade vi svägerskan Helen i Bjärred och idag barnbarnet Tuva i Höganäs. Det fina sommarvädret har ersatts av en isande kall vind och seglingen förra helgen känns avlägsen. Vi har inte ens varit nere i Aurora i helgen, men i veckan kollade iallafall Harald förtöjningarna i den hårda vinden. Ikväll har vi sett när våra vänner Kay och Marianne i Nabob har gått igenom Panamakanalen. Vi kunde följa dom i Miraflores Locks där det finns en webkamera, kul. 
söndag 15 april 2007 - Skrivet av Christel
Premiärsegling!
En riktig sommarsegling
Vilken premiärsegling, ja segling och segling, det blev rätt mycket motorgång, men så härligt! Tillsammans med Ariel seglade vi på sundet och låg för natten i Bäckviken på Ven. Där blev det också premiär i grillning för oss på stranden och vi hade det jätteskönt tills solen försvann. Vi avslutade istället kvällen i Ariels sittbrunn under kapellet innan vi försökte sova i en iskall båt. Uuuhh, 9 grader i båten när vi kom upp på morgonen. Det var varmare i sittbrunnen när vi åt frukost i solen. Hemma igen lade vi till vid mastkranen och Harald jobbade med att få upp vindsnurran igen. Vi nådde inte ända fram med den, fortsättning följer. Jag skriver lite mer om helgen under Aktuellt.
fredag 6 april 2007 - Skrivet av Christel
Glad Påsk!
Platsen för kvastarna!
Vi vill önska en riktigt Glad Påsk till alla som läser här. Vädret har ju blivit lite sämre så det ser mörkt ut för någon segling som vi tänkt oss, men man vet aldrig! Igår skärtorsdagen firade vi svärdottern Jessica och hennes mamma Inger på Teaterkatten. Filéfrossa, alltså mycket mat blev det innan vi promenerade hem vid midnatt. Nu väntar vi på sonen Andreas med familj för en rejäl påskfrukost tillsammans. Ta det lugnt med äggen!
söndag 1 april 2007 - Skrivet av Christel
April!
Vårsalut i Helsingborg
Igår var det vårsalut i Helsingborg och samtidigt ett underbart väder. Jag och min syster tittade och njöt över allt fint, satt på Lagmarks uteserving samtidigt med en massa andra människor och lyssnade medan Vi kan sjunga kören sjöng in våren. Bilden är från en av många utsmyckningar och jag tycker mig skönja en viss symbolik i den, kan det månntro vara Harald och jag som helt mossiga och fast sitter på kajkanten????